Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-13-2005, 02:36 PM
RayUSA RayUSA is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: San Francisco, CA
Posts: 25
Default Digi002 unit crashes and makes clicking sounds!

PLEASE HELP! My Digi002 will often suddenly stop working, like it crashes and then won't turn on again, even if I power down, unplug the cord, plug in, and turn it on again. It also makes clicking noises and sometimes get stuck in "Validating..." mode, other times it just stays blank as my computer says "Unable to communicate with Digi002." Nothing traumatic has ever happened to the unit. It is kept in safe, dry, clean, smoke-free environment in my home studio. I run ProTools LE 6.9.2 on a PowerMac G5 Dual 2.5 Ghz with 1.5 GB or ram. I haven't even used it that much yet.

Sometimes when the 002 unit is blanking out and clicking, it will somtimes temporarily fix if I gently lift up the front edge of the 002 and tilt it up slightly. But then it will just crash again.

Does this sound like a wiring problem, a short somewhere? Anyone else experience this problem? How can I get this problem fixed? It's really frustrating as I can't record anything with such an unstable Digi002. I live in Bay Area and I was wondering if you can bring malfunctioning devices in to DigiDesign for service? Tech Support? You out there?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-13-2005, 03:44 PM
tele_player tele_player is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: California
Posts: 6,557
Default Re: Digi002 unit crashes and makes clicking sounds

Statistically, this is probably the recurring power harness problem. It takes about 10 minutes to fix it. Contact Digidesign for a new harness, or (if you're handy) search this forum for details on how to get it working immediately.
__________________
Quad 2.5 G5, 4.5G RAM


Reply With Quote
  #3  
Old 12-13-2005, 10:53 PM
RayUSA RayUSA is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: San Francisco, CA
Posts: 25
Default Re: Digi002 unit crashes and makes clicking sounds

Thanks tele_player! I opened up the bottom of the Digi002 console, wiggled the harness and now it's working... just don't know if the problem is fixed or it's just a temporary thing. I'll contact DigiDesign about getting a new harness.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Eleven Rack makes Clicking/Popping Sounds itsjedward 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 03-06-2011 07:54 AM
Eleven Rack makes Clicking/Popping Sounds itsjedward 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 09-17-2010 01:07 PM
One fader makes clicking sound!!! flymax ICON & C|24 11 01-29-2006 06:27 PM
Digi 002 makes clicking noise and craps out. Help grasshopper47 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-18-2005 02:31 PM
002 makes a clicking sound, 1394 light flashing behaviour 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 11-11-2004 06:22 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:59 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com