Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-15-2012, 10:53 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,719
Default Feat. Req: Swap HPF and LPF mapping on control

Hi,

when adjusting AVID channel-strip on the control I wish the LPF and HPF were on the opposite side.

It´s kind of counter-intuitive to adjust the low end of a channel on the right side of the controls and the high end on the left side. While the graphical representation in the plugin window is vice versa.

I understand that the word HIGH pass filter is tempting to put on the right side where the high frequencies are put that kind of filter actually filters the LOW end.

Thanks!

http://protools.ideascale.com/a/dtd/...rol/89657-3779

Frank.
__________________
PTHDn 2021.12 (OSX10.14.6), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM, Xilica Neutrino, Meyersound Acheron
Reply With Quote
  #2  
Old 01-15-2012, 12:47 PM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,719
Default Re: Feat. Req: Swap HPF and LPF mapping on control

Actually what I wrote applies to all EQ controls of the channel-strips. HF-controls are on the left. LF-controls are currently on the right.

Would be great if they could all be swapped.

Frank.
__________________
PTHDn 2021.12 (OSX10.14.6), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM, Xilica Neutrino, Meyersound Acheron
Reply With Quote
  #3  
Old 01-16-2012, 11:34 AM
jesse p jesse p is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Brooklyn NY
Posts: 120
Default Re: Feat. Req: Swap HPF and LPF mapping on control

I think I saw your ideascale post on this.

I agree with you, however, you can fix this on your own for now. Here's what I did.

In the channel strip plug in, you can tell filter 1 and 2 to be LPF or HPF. You basically will manually put LFP on the right on the control and HPF on the left.

Once you've done that. Save those settings in the plug in as "user default"

It will be that way every time you open a new instance from then on.
__________________
www.kdsound.net
Sound for film and Television
Reply With Quote
  #4  
Old 01-16-2012, 12:40 PM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,719
Default Re: Feat. Req: Swap HPF and LPF mapping on control

Are you saying the default setting of the plug-in will change how it´s mapped on the artist control? Will the soft-knob labeled "HPF" turn into "LPF" when you save a preset in ProTools?
__________________
PTHDn 2021.12 (OSX10.14.6), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM, Xilica Neutrino, Meyersound Acheron
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is there any way to replicate the swap feature in the MC Control? KeyplayerG Artist Series 0 03-08-2014 03:46 PM
Feat. Req: Open PAN window in PT when selecting the PAN page on control Frank Kruse Artist Series 2 01-19-2012 04:17 AM
Feat. Req.: Put Front pan on stereo tracks on one page of the control Frank Kruse Artist Series 0 01-13-2012 05:43 AM
Pro Control mapping for midi control? michael c ProControl, Control|24, Command|8 0 04-06-2007 12:36 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:15 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com