Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-24-2023, 06:57 PM
Siegfried Meier Siegfried Meier is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Los Angeles
Posts: 1,529
Default Main Counter early by 1 Tick in Grid Mode in 2023.3 [PT-299731]

Noticing some grid issues in latest update. My curser is on beat 1, but look at the counter...is this a new feature I'm not aware of? I'm guessing not haha.

Every beat is on 959 instead of to the whole number. Session is at 48k, tempo at 169BPM. I made a brand new session to test, set tempo again and imported all tracks...same thing. Checked tempo at 120, grid is fine...change the tempo, it's not...and, I opened the session in HD10 Accel, and the grid issue does not exist and works as expected.

Anyone else or am I missing something?

Thanks,
Sig
Attached Images
File Type: jpg Screenshot 2023-03-24 at 6.56.43 PM.jpg (42.8 KB, 0 views)

Last edited by jeffro; 04-19-2023 at 07:00 PM. Reason: Updated title from "2023.3 Grid Problems"
Reply With Quote
  #2  
Old 03-24-2023, 07:36 PM
Dizzi45Z Dizzi45Z is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: UT, United States
Posts: 2,034
Default Re: 2023.3 Grid Problems

Interesting. I'm seeing this too. I'm currently in a project that is 3/4 at 87 BPM. Some beats show right on the beat and others show to be the previous beat at 959 like you are showing in your picture.
__________________
recording.guru : FREE Pro Tools Tips and 19 Video Basic Training Course
Pro Tools HDX 2023.9
Mac Pro 7,1 3.2 GHz 16-Core Xeon W
160 GB RAM
macOS 11.7.4
Noisebox Studios -Utah Recording Studio
Reply With Quote
  #3  
Old 03-24-2023, 10:29 PM
_JJ_ _JJ_ is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angeles
Posts: 217
Default Re: 2023.3 Grid Problems

Same 23.3 oddness here (intel Mac) with the bar/beat counter running "short" against the grid in seemingly random ways, not every bar. I've rolled back to 22.10 and the same session I was looking at (44.1k) does not show the same counting errors. Following this story...
__________________
2023 MacBook Pro 15,8 (M3 max)
Mac OS 14.5 (Sonoma)
PT 24.3.1.162 (Ultimate)
TB Native + Omni at home
Apogee Duet 3 on the road
Reply With Quote
  #4  
Old 03-25-2023, 02:23 PM
Baze Music Baze Music is offline
Member
 
Join Date: Dec 2020
Location: Caldwell, NJ
Posts: 3
Default Re: 2023.3 Grid Problems

I just noticed this as well. Tried starting a session from scratch and having the seeing the same thing.
__________________
Mac Pro 7.1 Big Sur 11.7.1
Pro Tools Ultimate 2023.3.0
UAD Apollo X8
Avid Dock and Avid S1
Reply With Quote
  #5  
Old 03-25-2023, 05:25 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Member
 
Join Date: Jun 1999
Location: PNW
Posts: 10,212
Default Re: 2023.3 Grid Problems [PT-299731]

Escalated to Engineering, thread stickied and bug# PT-299731 added.
__________________
linkedin
Reply With Quote
  #6  
Old 03-25-2023, 07:01 PM
massivekerry's Avatar
massivekerry massivekerry is online now
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Portland, OR
Posts: 695
Default Re: 2023.3 Grid Problems [PT-299731]

Quote:
Originally Posted by jeffro View Post
Escalated to Engineering, thread stickied and bug# PT-299731 added.
Thanks. Hopefully this is an easy fix. I don't relish working with a shifty ruler.
__________________
Kerry Smith
http://apothekerry.com

Mac Studio Ultra : 128GB RAM : Ventura 13.6.6 : Carbon : PT Ultimate 2024.3.1 : S1 : Metagrid Pro
Reply With Quote
  #7  
Old 03-26-2023, 05:08 PM
OliverH OliverH is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Southern California
Posts: 110
Default Re: 2023.3 Grid Problems [PT-299731]

confirming one more here experiencing the issue with ruler displaying incorrect grid/beat position
__________________
Mac Pro 3.5GHz 6-core (6.1, "trash can")
Monterey 12.7.3
32 GB RAM
Pro Tools|Ultimate 2023.12
HD Native Thunderbolt
HD I/O 16x16 Analog
Reply With Quote
  #8  
Old 03-26-2023, 05:10 PM
moogboy100 moogboy100 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 251
Default Re: 2023.3 Grid Problems [PT-299731]

confirming one more here experiencing the issue with ruler displaying incorrect grid/beat position
__________________
🖥️ Pro Tools Ultimate 2023.12.1 | Mac Studio M1 Max (64 GB) | Ventura 13.5.2 | Focusrite Red 4Pre
💻 Pro Tools Ultimate 2024.3.1 | MacBook Pro M3 Pro (18 GB) | Sonoma 14.4.1
Reply With Quote
  #9  
Old 03-26-2023, 06:07 PM
gthm's Avatar
gthm gthm is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: NJ/NY
Posts: 238
Default Re: 2023.3 Grid Problems [PT-299731]

Oops!

__________________
Pro Tools 2024.3.1
macOS 14.4.1
iMac (24-inch, M1, 2021)
(16GB RAM, 1TB SSD internal)
Samsung T7 x a few
Samsung 980 Pro x 2 (in Acasis TB/USB 4 enclosures)
Apogee Ensemble Thunderbolt (my hero)

Last edited by gthm; 08-17-2023 at 03:42 PM.
Reply With Quote
  #10  
Old 03-27-2023, 06:06 AM
audiogamble audiogamble is offline
Member
 
Join Date: Feb 2021
Location: Canada
Posts: 243
Default Re: 2023.3 Grid Problems [PT-299731]

Would love it if there could be a .1 update for this particular bug. The new version is terrific but this is a showstopper for any music workflows. Running it back to the previous version of PT in the meantime.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Flipping main and sub counter falcowe Pro Tools 2020 5 08-27-2020 02:03 PM
Main counter question (pt 8) whitetar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 01-18-2011 09:46 PM
Grid mode, shuffle mode, spot mode and slip mode. RogTaylor 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 06-24-2010 10:30 AM
Main Counter Question RichrdC Pro Tools M-Powered (Win) 0 02-11-2010 09:53 AM
Main counter mode not switching using "counter" switch bashville ICON & C|24 2 08-07-2009 04:07 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:44 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com