Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-23-2006, 10:54 AM
tpaul tpaul is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: NYC, USA
Posts: 19
Default h/w buffer size error

hi all,

powerbook g4 pt le 6.9.2 mbox lacie external


i get the error "cpu usage is holding off usb audio. remove some plug ins, delete some tracks, or increase h/w buffer size .....in the playback engine..."

in these sessions, i was not using any plug ins and had only a couple of tracks.

i increased the h/w buffer size to the max (1024 i think)---was ok for awhile then got the error again.
(the buffer size had reverted to smaller after my clean ups---i just made it bigger....again....trusting all's well now...but just in case:)

i have done most of the trouble-shooting procedures, all except reinstall.
i;m sure i'll figure it out but if anyone has a tip, i'm much obliged..

thanks in advance.

talia
Reply With Quote
  #2  
Old 02-23-2006, 03:21 PM
The Dougfather The Dougfather is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 3,199
Default Re: h/w buffer size error

If you have one of the new Hi-Def 1.67 ghz powerbooks, released as of the 19th October 2005 then you need Pro tools 7. Don't ask me why, it only affects the powerbooks and no other macs. The new powerbooks will not work properly with 6.9.2. We had a big thing about it here in the DUC when Pro Tools 7 first launched, everybody who went to 7 immediately received recording bliss. I can run 20 tracks of audio with around 20 plugs and the CPU meter is hovering around 50%.

Regards
__________________
iMac i5 2.8GHz, Macbook Pro 2.4GHz, Pro Tools 10/11, MOTU 828mk2, Presonus Digimax FS, Presonus Firestudio Project, TC Konnekt 24D
---
iCON Photography
Reply With Quote
  #3  
Old 02-24-2006, 03:39 AM
tpaul tpaul is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: NYC, USA
Posts: 19
Default Re: h/w buffer size error

thank you very much. that's good to know.

i don't have the newest pb===got mine in July 05.

hmmm.

all best...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
H/W Buffer Size error ebbownee 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 16 04-16-2010 12:43 PM
Increase Buffer Size Error (Buffer at MAX) ??? PoPimp3069 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 16 03-29-2010 02:24 PM
HW Buffer size error centaurus 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 03-01-2005 05:46 PM
H/W Buffer size error LGForest 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 11 11-02-2003 01:32 PM
H/W Buffer Size error - PLEASE Help Zoduati MIDI 2 05-27-2003 01:03 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:59 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com