Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-10-2023, 07:26 AM
jackmackdaddy jackmackdaddy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Ireland
Posts: 83
Default Digi 003 Console with Ventura?

Yes, you read that right. It's a long shot I know but has anybody tried it yet? I see that people have had success with Monterey. I'm on an iMac 2017.

Thanks

John
Reply With Quote
  #2  
Old 06-10-2023, 07:37 AM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angeles
Posts: 2,365
Default Re: Digi 003 Console with Ventura?

You might with this…

https://neyrinck.com/downloads/digihelper/
Reply With Quote
  #3  
Old 06-10-2023, 07:59 AM
jackmackdaddy jackmackdaddy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Ireland
Posts: 83
Default Re: Digi 003 Console with Ventura?

Thanks for that! I'll write to them and see if they can confirm.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-13-2023, 02:32 AM
jackmackdaddy jackmackdaddy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Ireland
Posts: 83
Default Re: Digi 003 Console with Ventura?

Update (for other poor souls). I upgraded to Ventura 13.3.1 and Pro Tools 2023.6.0

The Neyrinck link did not work for me however this miraculous video did:

https://www.youtube.com/watch?v=F0jq8CXJRBU&t=60s

Don't be put off by the coding/video quality. I have zero nous when it comes to this stuff and I just stuck with it and hey presto.

Everything is working a treat. Hit me up if you're having an existential crisis mid-upgrade.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-13-2023, 04:58 PM
basslik's Avatar
basslik basslik is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 2,048
Default Re: Digi 003 Console with Ventura?

Quote:
Originally Posted by jackmackdaddy View Post
Update (for other poor souls). I upgraded to Ventura 13.3.1 and Pro Tools 2023.6.0

The Neyrinck link did not work for me however this miraculous video did:

https://www.youtube.com/watch?v=F0jq8CXJRBU&t=60s

Don't be put off by the coding/video quality. I have zero nous when it comes to this stuff and I just stuck with it and hey presto.

Everything is working a treat. Hit me up if you're having an existential crisis mid-upgrade.
Video worked for me.

I have Big Sur on a separate and it works with Opencore.

Currently back on Mojave to finish projects.


Looking forward to installing Big Sur.


Perhaps even Monterey. I'll wait till the dust settles.
__________________
MAC PRO 2010 5,1 3.46hex 128ram - MONTEREY 12.7.4- PT 2024.3 / 003 RACK SIGNATURE MOD / DIGIMAX FS / PCM90 2CHANNEL SPDIF

Reply With Quote
  #6  
Old 11-06-2023, 08:04 PM
basslik's Avatar
basslik basslik is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 2,048
Default Re: Digi 003 Console with Ventura?

Quote:
Originally Posted by jackmackdaddy View Post
Update (for other poor souls). I upgraded to Ventura 13.3.1 and Pro Tools 2023.6.0

The Neyrinck link did not work for me however this miraculous video did:

https://www.youtube.com/watch?v=F0jq8CXJRBU&t=60s

Don't be put off by the coding/video quality. I have zero nous when it comes to this stuff and I just stuck with it and hey presto.

Everything is working a treat. Hit me up if you're having an existential crisis mid-upgrade.
Confirmed. Bypassed Big Sur and went straight to Monterey, and junichiro's video works great.

Ventura for the 5,1 Mac Pro are reported sketchy, due to apple silicon requirements and ditching intel scripts.
__________________
MAC PRO 2010 5,1 3.46hex 128ram - MONTEREY 12.7.4- PT 2024.3 / 003 RACK SIGNATURE MOD / DIGIMAX FS / PCM90 2CHANNEL SPDIF


Last edited by basslik; 11-26-2023 at 08:54 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi 003 Console x 2 justus1900 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 08-17-2017 01:44 PM
PT 10 HD and Digi 003 console? Gosu Pro Tools 10 2 09-05-2015 01:53 PM
Digi 003 console GloryIsSilent Buy & Sell 1 09-02-2013 08:55 AM
Digi 003 console, comand 8 or digi 003 rack plus boabyd23 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 11 04-28-2011 04:13 PM
Digi 003 console+? johnnyz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-26-2009 12:54 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:20 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com