Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-09-2010, 02:59 AM
JamLewis JamLewis is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 32
Default Switching System Drives -- Disk Boot Failure?

Hi Guys.

I have 2 disk drives, ones an IDE Western Digital drive and the other a Seagate SATA drive (ST3320820AS). I realized I've been an idiot and had it backwards, running my system off the IDE drive and using the Seagate as backup.

I've been having lots of the infamous "white noise bursts" in Pro Tools that keep getting worse and worse and I've realized after researching on this forum that it might be because of this IDE drive.

Soooo...using XML Drive Image, I made an image of my system drive and restored it to the Seagate (after backing up and formatting it clean). Then I unplugged the WD digital drive.

Now when I boot it says "Disk Boot Failure, Insert System Disk And Push Enter..."

I have misplaced the system disk that microsoft sent me for the XP Pro system, still looking for it (it's here somewhere)... I just want to know if there's any problems with what I've done (copying the image from the IDE to the Seagate Sata drive) or if this is a common error that is easily fixed once I have the disk...

Trying not to lose my mind...it's been a long night.

Thanks!

P.S. Does anyone know if I need to somehow switch it from "Slave" to "Master" ??? The Seagate has been working fine as a backup drive...I'm kind of unfamiliar with this crap...but I'm trying to see inside and I don't even see the jumpers to change it... ughhhhhh.... just....want....to....make.....musicccc....
Reply With Quote
  #2  
Old 01-09-2010, 03:11 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,525
Default Re: Switching System Drives -- Disk Boot Failure?

The SATA drive will need to be set up as the boot drive in the bios. You may have an issue with a drive image though, a drive copy with "Acronis True Image" (you can get a free trial) will serve you better.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2022 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #3  
Old 01-09-2010, 08:39 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 38,547
Default Re: Switching System Drives -- Disk Boot Failure?

From what you describe, I would at least go into the BIOS and see if you can choose the Seagate as the first boot device. Or maybe try disconnecting all other drives so the BIOS only has 1 choice to boot from.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 01-09-2010, 04:58 PM
JamLewis JamLewis is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 32
Default Re: Switching System Drives -- Disk Boot Failure?

Thank you guys!!!!!

Tom, you were right, and Acronis worked perfectly. I guess an image is really only meant for restoring the exact same drive. Makes sense.

Thank you thank you!!!!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Switching protools from system disk to external hard drive -- need basic instruction sberg 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 02-20-2012 04:15 PM
could addtlmix farm card cause boot drive failure? c-post Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 11-18-2006 01:10 AM
BOOT FAILURE L.A.P. RECORDS 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 10-18-2003 11:59 PM
Boot failure- Mac OS ROM checksum failure...SCSI shaggy Pro Tools TDM Systems (Mac) 11 06-23-2000 04:30 PM
Mac OS Rom Boot Failure! Anyone experience this one? shaggy Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 06-11-2000 01:57 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:23 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com