Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-02-2016, 06:03 AM
bassmagnetic bassmagnetic is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: London
Posts: 105
Default cascaded send and plugin menus overflow offscreen PC

when I click on a send to select a new routing (or plugin to select a plugin) and the menu of all the send routings (or available plugins) is displayed, they overflow further than the screen, so it is not possible to see the list in order to choose a routing. If I use the arrow keys the cursor will go off screen but the list doesn't scroll.

There used to be a small arrow at the bottom of the visible list so that I could scroll, but now this isn't there, also mouse scroll wheel doesn't work on the list.

This behavior has been happening over a few PT versions. I'm currently on 12.6 and using a PC win8.1. The displays are correctly setup within the os.

Anyone know any workaround?
Attached Images
File Type: jpg PT cascade menu issue.jpg (35.3 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 12-02-2016, 06:08 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,607
Default Re: cascaded send and plugin menus overflow offscreen PC

Quote:
Originally Posted by bassmagnetic View Post
when I click on a send to select a new routing (or plugin to select a plugin) and the menu of all the send routings (or available plugins) is displayed, they overflow further than the screen, so it is not possible to see the list in order to choose a routing. If I use the arrow keys the cursor will go off screen but the list doesn't scroll.

There used to be a small arrow at the bottom of the visible list so that I could scroll, but now this isn't there, also mouse scroll wheel doesn't work on the list.

This behavior has been happening over a few PT versions. I'm currently on 12.6 and using a PC win8.1. The displays are correctly setup within the os.

Anyone know any workaround?
What is your screen res set to? How many pixels high?
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-02-2016, 06:31 AM
bassmagnetic bassmagnetic is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: London
Posts: 105
Default Re: cascaded send and plugin menus overflow offscreen PC

1920 x 1200
Reply With Quote
  #4  
Old 12-02-2016, 06:46 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,607
Default Re: cascaded send and plugin menus overflow offscreen PC

Quote:
Originally Posted by bassmagnetic View Post
1920 x 1200
1200 should be plenty.

Are you doing any sort of "zooming" or scaling in the OS? Sorry, I don't know anything about Windows, but I've seen this mentioned here in the DUC.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-02-2016, 06:56 AM
bassmagnetic bassmagnetic is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: London
Posts: 105
Default Re: cascaded send and plugin menus overflow offscreen PC

Nope no zooming or scaling

I have 3 monitor setup
Reply With Quote
  #6  
Old 12-02-2021, 11:41 PM
Songster Songster is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: North Canton, Ohio
Posts: 65
Default Re: cascaded send and plugin menus overflow offscreen PC

I have a 2 monitor setup, and I'm having the same issue. I've submitted the problem to AVID and have been going back and forth. This especially happens when I'm on the bottom screen and try to add a WAVES plugin. It's gotta be in the programming because the AVID plugins bring up the scroll arrow. Something about how 3rd party plugins and PT are communicating that's broken. Hope it gets fixed ... it's annoying for sure. Right now whenever I want a Waves plugin added, I have to do it from the top display, which is usually the edit window.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-03-2021, 08:29 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 38,452
Default Re: cascaded send and plugin menus overflow offscreen PC

This inconsistency has been in place for quite a while. On my own system(these days), I usually find the little arrows for scrolling. But ever since we got the "search" option for plugins(and sends), I never need to scroll. Just search and go
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Inspiration overflow... Stig Eliassen General Discussion 0 10-09-2011 05:52 AM
Soft Keys and right-click menus Picture Start Artist Series 2 11-16-2010 03:26 PM
Regions list overflow bug? Blacklight 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-14-2009 07:59 AM
Integer Overflow waxboy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 03-08-2006 11:12 PM
overflow and underflow out of the gates bretstamper 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 06-04-2004 01:56 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:40 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com