Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-17-2012, 09:21 PM
brady_d79 brady_d79 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Vancouver
Posts: 6
Default Pro Tools 10 does not open after installing MBox 2 drivers

Okay, so I just bought my complete setup, including a Macbook Pro 15" running OSX 10.8.2, an MBox3 Pro, and Pro Tools 9, which I successfully updated to 10.3.2. Everything was working perfectly fine at my home setup.

I am currently taking audio engineering in school, and I wanted to hook up to an MBox2 at school, because that is the interface the school has for student use. After I downloaded and installed the drivers (which are only version 9, but supposed to work with 9 and 10), and Protools suddenly ceased to work. I get an error when I try to start the program that says "Pro Tools failed to start" and when I view the report, it mentions that the CFnd needs to be version 10.3.2, but is only version 9.

Has anyone had this problem? Does anyone know how to fix it?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-17-2012, 09:29 PM
ArKay99 ArKay99 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cape Coral, FL
Posts: 810
Default Re: Pro Tools 10 does not open after installing MBox 2 drivers

It sounds like you've over written the Mbox 3 drivers with the MBox 2 drivers. Proably the easiest way to fix it would be to uninstall 10.3.2 and then re-install it.
__________________
Mac Pro 6.1, E5-2690 V2 10 core 3.0G, 32gig 1866 memory, 512G PCIe system drive, 4 480G OWC 3G SSD data drives in Thunderbolt 2 enclosure, macOS 10.15.7, Pro Tools Ultimate 2020.9.1, Twin Raven MTi's, Apollo 8 TB, 2 UAD2 Satellite Octo Thunderbolt, RME ADI-4 DD, Neve 5012, 5043, Bricasti M7, 2 PCM 92's, M350, DynAudio BM6 MK 3, BM14S, a bunch of cool mics...1 damned iLok2.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-17-2012, 09:51 PM
brady_d79 brady_d79 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Vancouver
Posts: 6
Default Re: Pro Tools 10 does not open after installing MBox 2 drivers

Yes, but before I installed it, the MBox2 would not power on when connected to my computer. Is there any way to do that, or do I just have to wait for a version 10 update?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Audio apps take long time to launch after installing mbox drivers steelgrooves FireWire & USB Audio Interfaces (Mac) 1 12-26-2013 01:27 AM
Installing Pro Tools MP9 Drivers before installation Carslaw67 Pro Tools M-Powered (Win) 1 08-16-2011 01:11 PM
Re-installing MBox Drivers Gabriel_S 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 10-06-2010 12:26 AM
MBOX: Install freezes when installing drivers suojuoksija 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 01-28-2007 01:06 PM
Installing mbox asio drivers freezes the computer lazymark 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 06-05-2005 08:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:55 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com