Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-07-2016, 01:03 PM
NateAlexander NateAlexander is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Brooklyn, NY
Posts: 112
Default The Irony Of PT Video Engine Crash

Seriously, HOW is it possible that software developed by freaking *AVID* has a video engine that continuously crashes!?

When I upgraded my PC (32 gigs of ram!) I assumed I'd see less of this issue, but nah.

Seriously embarrassing, though fwiw my girlfriend who's an editor is always pulling her hair out over media composer crashes, so I guess it's no surprise.

But really. Even Ableton's video engine is more stable. Hell-- Ableton let's me pull in audio files of different sample rates and automatically up/down samples them.

I look forward to the day when PT is no longer expected in "professional" environments by non-sound people.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-07-2016, 05:34 PM
Chief Technician Chief Technician is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Post Re: The Irony Of PT Video Engine Crash

Since you are using v12.x, have you opened a support case with Avid?

While it is unfortunate that you feel the way you do, you have not provided any information in order to help determine what may have caused the video engine to crash and why. Avid cannot help you if you cannot help Avid by complaining (read - reporting) these crashes that you are experiencing.
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #3  
Old 07-08-2016, 01:13 PM
NateAlexander NateAlexander is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Brooklyn, NY
Posts: 112
Default Re: The Irony Of PT Video Engine Crash

I see people have been reporting it since 12 shipped, my complaint is not going to suddenly fix the issue.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-20-2016, 05:52 AM
digi98 digi98 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 171
Default Re: The Irony Of PT Video Engine Crash

Any luck,updates?

I can't get video engine to work on either 12.4 or 12.5.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-20-2016, 08:13 AM
Wizzoboy's Avatar
Wizzoboy Wizzoboy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: United Kingdom
Posts: 659
Default Re: The Irony Of PT Video Engine Crash

Not being able to get the video engine to work means you have issues elsewhere. The reason I say this? I have never had video engine problems nor crashes on my system and have run all the 64bit versions of PT from 11 to the current 12.5.2.
__________________
Dell Precision 490 Workstation, dual 4 core 5355 Xeon, 16gb Samsung DDR2 ECC Ram - Windows 7 Ultimate - Nvidia GTX 650 - 3 x Internal WD Blacks - PT 2018.3 - Digi 002R - Original Mackie HUI - 3 screens - JBL Monitoring.
Dell XPS 8700 i7-4790 - 24gb RAM - Windows 10 - Nvidia GTX 1060 6GB with Studio driver 546.01 - 2 x Internal Samsung 860 EVO SSDs, and MSATA card - Davinci Resolve Studio 18.6.4 - 3 screens - Blackmagic Speed Editor - MK1 Presonus Faderport - Canon C100 mk2 - Atomos Ninja 2 - Zoom H2n
Reply With Quote
  #6  
Old 07-20-2016, 03:02 PM
digi98 digi98 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 171
Default Re: The Irony Of PT Video Engine Crash

Quote:
Originally Posted by Wizzoboy View Post
Not being able to get the video engine to work means you have issues elsewhere. The reason I say this? I have never had video engine problems nor crashes on my system and have run all the 64bit versions of PT from 11 to the current 12.5.2.


Do you have video card installed, which one? Think internal video could be the issue?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'The Video Engine reported and error' message when trying to play any video zerothrills Pro Tools 12 10 02-28-2022 04:04 AM
Video Engine not working.. crashing when i load in a video to PT11 sarahsherlock Pro Tools 11 5 08-16-2014 12:35 AM
oh the irony blewis Eleven Rack 72 08-31-2012 05:55 AM
Oh, The Irony... Monaco General Discussion 20 02-28-2010 02:36 PM
Oh the Irony!!! Last 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 07-17-2002 02:31 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com