Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-09-2009, 08:37 AM
steverido steverido is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brighton UK
Posts: 118
Default Sound Cutting Out

Hi,

Can anyone advise please? I have just setup my Pro tools LE 8 and when I am creating a track with instrument and play it back the sound is cutting in and out. I have increased memory usage but it is still doing it and with whichever VST I use.

My computer is vey powerful so I don't understand why it is doing it.

Thanks for any help.

Steve
Reply With Quote
  #2  
Old 12-09-2009, 08:39 AM
gvees gvees is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Schiedam, Netherlands
Posts: 193
Default Re: Sound Cutting Out

try a Sandra report and post it here.. So we have more info to work with.. :)

What buffer settings are you on? And what do you exactly mean with 'increased memory usage'?
__________________
Yours truly,
Gerard

[Keybeeetsss]
Every time I see ur name "Gvees", I don't know why but I always start singin, "I-I-I-I-Stayin Alive, Stayin Alive: I-I-I-I-Stayin Aliiiiiveeeeee-Iiiiveeee-Iiiivvveeee-Iiivveeeee"
Reply With Quote
  #3  
Old 12-09-2009, 09:29 AM
steverido steverido is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brighton UK
Posts: 118
Default Re: Sound Cutting Out

Hi Gerard,

Thanks for the quick response. I have had to dual boot as my normal OS is Windows 7 x64. I am using Vista x86 to run Pro Tools and have adjusted memory to use 3 GB. I normally run on 4GB.

I can't attach any Sandra reports yet as I have only just joined the site.

My computer specs are

Intel Dual Core 2 Duo E6850 @ 3Gig
4 GB of OCZ memory
Creative Soundblaster X-treme music soundcard
2, EvGA 9800 GTX super super clocked graphics
1 KW PC Power & Cooling PSU
4, 300 GB Seagate Barracuda hard drives. 1, 750 GB Seagate Barracuda Hard Drive.

I increased the buffer size to 2048 samples.
RTAS 2 processors
CPU limit 85%
Disk buffer is level 2 cache - large

I hope that this helps.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-09-2009, 11:19 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,634
Default Re: Sound Cutting Out

Quote:
Originally Posted by steverido View Post
but it is still doing it and with whichever VST I use.



Thanks for any help.

Steve
Are you really using VST instruments?
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2024 HDX Hybrid
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #5  
Old 12-09-2009, 11:55 AM
steverido steverido is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brighton UK
Posts: 118
Default Re: Sound Cutting Out

I am using the the synths that came with Pro Tools for now. If I load Boom and playback the sound is jerky.

I have changed the buffer to 2048 samples, reduced processor to 1. Moved my page filing system and the playback and record to another hard drive and still it is jerky.

I am wondering whether I need to uninstall and reinstall the program.

Any advise out there please?
Reply With Quote
  #6  
Old 12-09-2009, 11:59 AM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,980
Default Re: Sound Cutting Out

Quote:
Originally Posted by steverido View Post
Hi Gerard,

Thanks for the quick response. I have had to dual boot as my normal OS is Windows 7 x64. I am using Vista x86 to run Pro Tools and have adjusted memory to use 3 GB. I normally run on 4GB.

I can't attach any Sandra reports yet as I have only just joined the site.

My computer specs are

Intel Dual Core 2 Duo E6850 @ 3Gig
4 GB of OCZ memory
Creative Soundblaster X-treme music soundcard
2, EvGA 9800 GTX super super clocked graphics
1 KW PC Power & Cooling PSU
4, 300 GB Seagate Barracuda hard drives. 1, 750 GB Seagate Barracuda Hard Drive.

I increased the buffer size to 2048 samples.
RTAS 2 processors
CPU limit 85%
Disk buffer is level 2 cache - large

I hope that this helps.
Change it to 1 RTAS processor. PT is weird about that, works better with odd number of cores, i keep mine on 3 since i have 4 cores. Here is the Sandra link.


To enable other users to help you, please include all of your system details when posting an issue to the DUC; Pro Tools hardware,
Pro Tools software version, CPU, OS version, Motherboard make/model, chipset, amount of RAM, type of hard drives used, etc.


- Please - Use SiSoftware's Sandra Lite application to generate a full system profile:

Sandra Report


Under SiSoftware Sandra, click on "Download & Buy" to download the free Sandra Lite version or purchase other versions.
After installing Sandra, click on the 'Hardware' tab and run the 'Computer Overview', then copy and paste into your post here on the
DUC.
__________________
Brian

Windows 11 Pro | macOS 12
Pro Tools 2022
benonistudio.com
Youtube Channel - benonistudio
Plugin Deals
@benonistudio
Reply With Quote
  #7  
Old 12-09-2009, 12:50 PM
steverido steverido is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brighton UK
Posts: 118
Default Re: Sound Cutting Out

I am using Pro tools LE 8. M-box mini, Oxygen 49 keyboard, Vista x86 SP2.

I have changed the processor to 1.

As I have said before I can't attach any files. I am assuming because I have recently registered.

If you look at my earlier posts I have changed a lot of my system configuration as shown in another thread about setup and configuration.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-09-2009, 01:59 PM
gvees gvees is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Schiedam, Netherlands
Posts: 193
Default Re: Sound Cutting Out

A Sandra Report is cpoy/paste, no attaching. That's why we use it.. :)

Try getting rid of the other soundcard you have in there. That might help...
__________________
Yours truly,
Gerard

[Keybeeetsss]
Every time I see ur name "Gvees", I don't know why but I always start singin, "I-I-I-I-Stayin Alive, Stayin Alive: I-I-I-I-Stayin Aliiiiiveeeeee-Iiiiveeee-Iiiivvveeee-Iiivveeeee"
Reply With Quote
  #9  
Old 12-09-2009, 02:25 PM
steverido steverido is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brighton UK
Posts: 118
Default Re: Sound Cutting Out

SiSoftware Sandra

System
Host Name : SteveMorris-PC
User : Steve Morris
Workgroup : WORKGROUP

Processor
Model : Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6850 @ 3.00GHz
Speed : 3GHz
Cores per Processor : 2 Unit(s)
Threads per Core : 1 Unit(s)
Type : Dual-Core
Integrated Data Cache : 2x 32kB, Synchronous, Write-Thru, 8-way, 64 byte line size
L2 On-board Cache : 4MB, ECC, Synchronous, ATC, 16-way, 64 byte line size, 2 threads sharing

System
System : EVGA 122-CK-NF68
Mainboard : EVGA 122-CK-NF68
Bus(es) : ISA PCI PCIe IMB USB FireWire/1394
Multi-Processor (MP) Support : No
Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
BIOS : Phoenix Technologies, LTD 6.00 PG
Total Memory : 2.25GB

Chipset
Model : nVidia C55 Host Bridge
Front Side Bus Speed : 4x 333MHz (1.33GHz)

Video System
Adapter : 2x NVIDIA GeForce 9800 GTX+ (128 SM4.0 1.7GHz, 512MB DDR3 2x1.12GHz, PCIe 1.00 x16)
Adapter : 2x NVIDIA GeForce 9800 GTX+ (128 SM4.0 1.7GHz, 512MB DDR3 2x1.12GHz, PCIe 1.00 x16)

Graphics Processor
Adapter : NVIDIA GeForce 9800 GTX+ (128SP 1.84GHz, 512MB 2x1.12GHz)
Adapter : GeForce 9800 GTX/9800 GTX+ (128SP 2GHz, 512MB)

Storage Devices
ST3320620AS (320GB, RAID, 3.5", NCQ) : 298GB (G:)
ST3320620AS (320GB, RAID, 3.5", NCQ) : 298GB (E:)
ST3320620AS (320GB, RAID, 3.5", NCQ) : 298GB (F:)
ST3750640AS (750.2GB, RAID, 3.5", NCQ) : 699GB (D:)
ST3320620AS (320GB, RAID, 3.5", NCQ) : 298GB (C:)
PHILIPS DVDR1640P (ATA33, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (H:)
PEHEXQJ TQBKLYR (SCSI, BD-R, HD-DVD-R, DVD+-R-DL, CD-R) : N/A (I:)
PEHEXQJ TQBKLYR (SCSI, BD-R, HD-DVD-R, DVD+-R-DL, CD-R) : N/A (J:)

Logical Storage Devices
Hard Disk (G:) : 298GB (NTFS) @ ST3320620AS (320GB, RAID, 3.5", NCQ)
Hard Disk (E:) : 298GB (NTFS) @ ST3320620AS (320GB, RAID, 3.5", NCQ)
New Volume (F:) : 298GB (NTFS) @ ST3320620AS (320GB, RAID, 3.5", NCQ)
Hard Disk (D:) : 699GB (NTFS) @ ST3750640AS (750.2GB, RAID, 3.5", NCQ)
New Volume (C:) : 298GB (NTFS) @ ST3320620AS (320GB, RAID, 3.5", NCQ)
Optical Drive (H:) : N/A @ PHILIPS DVDR1640P (ATA33, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)
Optical Drive (I:) : N/A @ PEHEXQJ TQBKLYR (SCSI, BD-R, HD-DVD-R, DVD+-R-DL, CD-R)
Optical Drive (J:) : N/A @ PEHEXQJ TQBKLYR (SCSI, BD-R, HD-DVD-R, DVD+-R-DL, CD-R)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : nVidia MCP55 LPC Bridge
Audio Device : Creative Labs Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
Serial Port(s) : 1
Disk Controller : nVidia MCP55 IDE
Disk Controller : nVidia MCP55 SATA Controller
Disk Controller : nVidia MCP55 SATA Controller
Disk Controller : nVidia MCP55 SATA Controller
USB Controller 1 : nVidia MCP55 USB Controller
USB Controller 2 : nVidia MCP55 USB Controller
FireWire/1394 Controller 1 : nVidia TSB43AB22 1394a-2000 OHCI PHY/Link-Layer Controller

Printers and Faxes
Printer : Microsoft XPS Document Writer (600x600, Colour)
Fax : Microsoft Shared Fax Driver (200x200)

Network Services
Network Adapter : NVIDIA nForce Networking Controller (Ethernet, 100Mbps)
Network Adapter : NVIDIA nForce Networking Controller #2

Power Management
Mains (AC) Line Status : On-Line

Operating System
Windows System : Microsoft Windows Vista Ultimate 6.00.6002 (Service Pack 2)
Platform Compliance : x86

Windows Experience Index
Current System : 1.0

SiSoftware Sandra

General Information
Manufacturer : (Standard USB Host Controller)
Device Name : Standard OpenHCD USB Host Controller
Type : USB
Hardware ID : PCI\VEN_10DE&DEV_036C&SUBSYS_C55E10DE&REV_A1
Location : PCI bus 0, device 11, function 0
ID : \Device\NTPNP_PCI0022
Device Enumerator : PCI

Hardware Resources
Memory Range : CFFFF000 - CFFFFFFF
Irq. No. : 20

Service
ID : usbohci

File Information
File Types : Library
Operating System : Windows NT
File Description : OHCI USB Miniport Driver
File Version : 6.00.6002.18005
Product Description : Microsoft® Windows® Operating System
Product Version : 6.00.6002.18005
Manufacturer : Microsoft Corporation
Copyright : © Microsoft Corporation. All rights reserved.
File Size : 19kB
File Date : 26 November 2009

Digital Signature Information
Name : Microsoft Windows
Information URL : http://www.microsoft.com
Timestamp : 11 April 2009 @ 10:50:43

Signer Information
Version : V3
Name : Microsoft Windows
RDN - Relative Distinguished Name : US, Washington, Redmond, Microsoft Corporation, AOC, Microsoft Windows
Serial Number : 61 01 e1 a1 00 00 00 00 00 08
Valid : Yes
Valid From Date : 12 December 2008 @ 22:12:30
Valid Until Date : 12 March 2010 @ 22:22:30

Issuer Information
Version : V3
Name : Microsoft Windows Verification PCA
RDN - Relative Distinguished Name : US, Washington, Redmond, Microsoft Corporation, Microsoft Windows Verification PCA
Serial Number : 61 01 e1 a1 00 00 00 00 00 08
Valid : Yes
Valid From Date : 12 December 2008 @ 22:12:30
Valid Until Date : 12 March 2010 @ 22:22:30

Timestamper Information
Version : V3
Name : Microsoft Time-Stamp PCA
RDN - Relative Distinguished Name : US, Washington, Redmond, Microsoft Corporation, Microsoft Time-Stamp PCA
Serial Number : 61 04 ca 69 00 00 00 00 00 08
Valid : Yes
Valid From Date : 05 June 2007 @ 22:03:21
Valid Until Date : 05 June 2012 @ 22:13:21
Reply With Quote
  #10  
Old 12-09-2009, 02:43 PM
steverido steverido is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brighton UK
Posts: 118
Default Re: Sound Cutting Out

Tried it without the Creative soundcard and it is the same.

If I start pro tools and create a new track and add a click then add Boom and play back a pre-loaded beat sample it cuts in and out.

I have now run out of ideas aprt from reinstalling windows clean and pro tools.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound cutting out solved... (Mbox pro 3) PC only risey Pro Tools 11 0 03-17-2014 03:41 PM
Sound cutting in and out JR13 Eleven Rack 5 08-04-2013 03:35 PM
Sound cutting out mid session mwarn728 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-16-2010 02:17 PM
mbox micro sound cutting in and out... indoe 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-07-2009 08:51 AM
M-Audio Firewire 1814 Sound cutting out jasonguitar Pro Tools M-Powered (Win) 0 03-24-2007 08:16 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:39 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com