Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-09-2004, 10:32 PM
Johnny916 Johnny916 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Sacramento, CA USA
Posts: 117
Default HELP with Digi 002 ALT monitor outputs?? NO VOLUME

Hi, I have two sets of studio monitors. I usually use my Event PS8's connected to main outputs and of course the volume and mute buttons works perfectly with them.

However, I just bought some Event TR5's and plugged them into the Alt monitor outputs and I have no control over any volume levels or mute levels on them.

I want to be able to switch back and fouth between the two sets of monitors to hear my mixes from two different perpectives. How can this be done from the Digi 002 CONTROL SURFACE?

Thanks, John..
__________________
Never underestimate the predictability of stupidity!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-09-2004, 10:42 PM
mpark9000 mpark9000 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 290
Default Re: HELP with Digi 002 ALT monitor outputs?? NO VOLUME

I use the Alt outputs on my 002 without any problems. Is it the channel faders that have no affect, or the Alt master level knob? Have you pressed the "mute" button so it's dark? It will always be muted by default everytime you start up the board.
__________________
"They may call it walking in Texas, but in California we call it just being a jerk"
Reply With Quote
  #3  
Old 07-09-2004, 10:45 PM
Johnny916 Johnny916 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Sacramento, CA USA
Posts: 117
Default Re: HELP with Digi 002 ALT monitor outputs?? NO VOLUME

It's certainly not muted. I've pressed everything. I tried turning down the master volume with the alt src mon button lit as well. Nothing seems to work, I cannot control the ALT monitors.

Thanks, John..
__________________
Never underestimate the predictability of stupidity!
Reply With Quote
  #4  
Old 07-09-2004, 11:00 PM
mpark9000 mpark9000 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 290
Default Re: HELP with Digi 002 ALT monitor outputs?? NO VOLUME

Either the board is defective, there's a wiring problem, or operator error. The Alt outputs work fine on my 002.

On a functioning 002, with correct wiring, you can control the output volume and mute as you would expect. I don't mean to imply that you aren't intelligent, I have done (and will do in the future) much dumber things than overlooking the obvious.
__________________
"They may call it walking in Texas, but in California we call it just being a jerk"
Reply With Quote
  #5  
Old 07-10-2004, 07:33 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 39,321
Default Re: HELP with Digi 002 ALT monitor outputs?? NO VOLUME

Pick up a Samson C-Control ($99) or similar device to switch between monitors and use monitor outs only.
__________________
HP Z4 workstation, Mbox Studio
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi 003 Rack Monitor Volume - crackling pot GordonFreeman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 39 08-29-2022 05:39 PM
Digi 002 static/distortion from Monitor Outputs and Headphone jack CyberTribal 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 01-22-2013 07:31 PM
Digi 002 Monitor Outputs elandrue 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-21-2009 07:04 AM
Digi 002 monitor outputs balanced or unbalanced? coryc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 04-19-2004 07:22 AM
Monitor Outputs - Digi 001 woodman01 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 07-08-2002 04:14 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:13 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com