Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-02-2022, 06:06 AM
Ru_C Ru_C is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: London + Bedford, UK
Posts: 951
Default UVI Falcon no longer included?

I noticed in one of the read me's, that UVI Falcon is no longer included.

What does that mean for those of us that use it? Will it continue to function & be updated going forward, or has it just been dropped?
__________________
A Rig: OSX 10.15.6, PT Ultimate2020.11.1, Native PCI-e Card, AVID I/O16 Analog i/o x2, 40 fader D-Command ES

B Rig: OSX 10.9.5, PT HD 10.3.10, HD3 Accel, AVID192D+ 2xPresonus FS8 for I/o, 32 fader Pro Control

C Rig: (Home/Office). OSX 10.14.6, PT Ultimate2020.11.0, Focusrite 2i2 (2nd Gen), Faderport

Last edited by Ru_C; 05-02-2022 at 07:03 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-02-2022, 06:11 AM
noiseboyuk noiseboyuk is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 1,448
Default Re: UVI Falcon no longer included?

UVI offer a cross-grade to PT users to a full version of Falcon for $100 (and includes a $100 voucher for their soundware).

Details in this sticky - https://duc.avid.com/showthread.php?t=418809
__________________
Guy Rowland
www.guyrowland.co.uk
www.sound-on-screen.com - Original audio clips of movies, TV shows and games, licensed as regular production music.

PT 2021 Ultimate; W10 Pro; i7 7820X; 64gb RAM; RME Babyface; UAD Quad Satellite USB; GTX 1050i
Reply With Quote
  #3  
Old 05-02-2022, 06:59 AM
Ru_C Ru_C is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: London + Bedford, UK
Posts: 951
Default Re: UVI Falcon no longer included?

Quote:
Originally Posted by noiseboyuk View Post
UVI offer a cross-grade to PT users to a full version of Falcon for $100 (and includes a $100 voucher for their soundware).

Details in this sticky - https://duc.avid.com/showthread.php?t=418809
Ah nice one, thanks for the link!

Is this likely to happen with the new Grovecell & Synthcell plugins? I.e are they actually AVID, or another third party thing like Falcon was?
__________________
A Rig: OSX 10.15.6, PT Ultimate2020.11.1, Native PCI-e Card, AVID I/O16 Analog i/o x2, 40 fader D-Command ES

B Rig: OSX 10.9.5, PT HD 10.3.10, HD3 Accel, AVID192D+ 2xPresonus FS8 for I/o, 32 fader Pro Control

C Rig: (Home/Office). OSX 10.14.6, PT Ultimate2020.11.0, Focusrite 2i2 (2nd Gen), Faderport
Reply With Quote
  #4  
Old 05-02-2022, 12:47 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,476
Default Re: UVI Falcon no longer included?

Quote:
Originally Posted by Ru_C View Post

Is this likely to happen with the new Grovecell & Synthcell plugins? I.e are they actually AVID, or another third party thing like Falcon was?
These are developed through Avid.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2022 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Space no longer included? Jcalla Licensing & Accounts 1 05-19-2020 11:38 AM
UVI Workstation & Falcon included with Pro Tools LightWing Licensing & Accounts 256 02-04-2019 09:40 PM
UVI Falcon now included with Pro Tools Update Plans and Subscriptions Avid Technical Alerts 1 12-07-2018 09:14 PM
bug fixes (e.g. 12.5.x) no longer included w/o support plan, right? jonathan jetter Pro Tools 12 59 05-02-2016 08:02 PM
PT11 licence no longer included when upgrading to PT12 nigelpry Licensing & Accounts 16 08-15-2015 09:06 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com