Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-18-2010, 06:08 AM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,072
Default Another annoying issue. A good issue, but still annoying. Plugin latency.

I just noticed another pita issue. It's not really an issue. I'm just bitching, but still it's annoying. Somewhere between building a new pc, oc'ing the processor, and updating psp vintage warmer, psp vm now only has 631ms of latency all of a sudden. For the last year I've been using it, it was always 2175ms latent. So now all those tracks i used it on and whipped out the calculator on all have to be re-timeadjusted. I was never one to absolutely have to have adc, but now having to redo work makes it look real good right about now.
__________________
www.HellfireBeats.com

UAD 2 Apollo Quad w/Thunderbolt 3, UAD 2 Satellite Octo TB3, UAD 2 Octo PCIe, Avid S1, Neve R6 500 Chasis, Neve Portico 511, Neve Portico 551, Dangerous DBox+, Focal Trio6 Be, Neumann TLM49, Akai MPC 2000XL, Akai MPC X, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61

Pro Tools 2021.12

Mac Pro 7,1 2019, 8 Core, 48GB RAM - MacOS 11.6.2

16" MacBook Pro 2021, M1 Pro, 16GB RAM - MacOS 12.1

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - MacOS 10.15
Reply With Quote
  #2  
Old 05-18-2010, 06:18 AM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: Another annoying issue. A good issue, but still annoying. Plugin latency.

I don't use it(PSP warmer nor ATA) but u should get it.. IT __________
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #3  
Old 05-18-2010, 06:29 AM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,072
Default Re: Another annoying issue. A good issue, but still annoying. Plugin latency.

Get what?
__________________
www.HellfireBeats.com

UAD 2 Apollo Quad w/Thunderbolt 3, UAD 2 Satellite Octo TB3, UAD 2 Octo PCIe, Avid S1, Neve R6 500 Chasis, Neve Portico 511, Neve Portico 551, Dangerous DBox+, Focal Trio6 Be, Neumann TLM49, Akai MPC 2000XL, Akai MPC X, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61

Pro Tools 2021.12

Mac Pro 7,1 2019, 8 Core, 48GB RAM - MacOS 11.6.2

16" MacBook Pro 2021, M1 Pro, 16GB RAM - MacOS 12.1

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - MacOS 10.15
Reply With Quote
  #4  
Old 05-18-2010, 06:33 AM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: Another annoying issue. A good issue, but still annoying. Plugin latency.

Mellowmuse ATA
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #5  
Old 05-18-2010, 07:22 AM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,072
Default Re: Another annoying issue. A good issue, but still annoying. Plugin latency.

Quote:
Originally Posted by Keybeeetsss View Post
Mellowmuse ATA
Oh yeah. I thought about it. I read that it sucked though.
__________________
www.HellfireBeats.com

UAD 2 Apollo Quad w/Thunderbolt 3, UAD 2 Satellite Octo TB3, UAD 2 Octo PCIe, Avid S1, Neve R6 500 Chasis, Neve Portico 511, Neve Portico 551, Dangerous DBox+, Focal Trio6 Be, Neumann TLM49, Akai MPC 2000XL, Akai MPC X, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61

Pro Tools 2021.12

Mac Pro 7,1 2019, 8 Core, 48GB RAM - MacOS 11.6.2

16" MacBook Pro 2021, M1 Pro, 16GB RAM - MacOS 12.1

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - MacOS 10.15
Reply With Quote
  #6  
Old 05-18-2010, 07:23 AM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: Another annoying issue. A good issue, but still annoying. Plugin latency.

Jus like u read that LE sucks..(get the point?)
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #7  
Old 05-18-2010, 07:27 AM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,072
Default Re: Another annoying issue. A good issue, but still annoying. Plugin latency.

Quote:
Originally Posted by Keybeeetsss View Post
Jus like u read that LE sucks..(get the point?)
Point WELL taken! Gonna look into it after work.
__________________
www.HellfireBeats.com

UAD 2 Apollo Quad w/Thunderbolt 3, UAD 2 Satellite Octo TB3, UAD 2 Octo PCIe, Avid S1, Neve R6 500 Chasis, Neve Portico 511, Neve Portico 551, Dangerous DBox+, Focal Trio6 Be, Neumann TLM49, Akai MPC 2000XL, Akai MPC X, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61

Pro Tools 2021.12

Mac Pro 7,1 2019, 8 Core, 48GB RAM - MacOS 11.6.2

16" MacBook Pro 2021, M1 Pro, 16GB RAM - MacOS 12.1

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - MacOS 10.15
Reply With Quote
  #8  
Old 05-18-2010, 04:40 PM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,072
Default Re: Another annoying issue. A good issue, but still annoying. Plugin latency.

Yeah, this Mellowmuse ATA chit is confusing. It's easy to use until you start throwing a bunch of aux tracks in there. The tutorials don't really help much with that.
__________________
www.HellfireBeats.com

UAD 2 Apollo Quad w/Thunderbolt 3, UAD 2 Satellite Octo TB3, UAD 2 Octo PCIe, Avid S1, Neve R6 500 Chasis, Neve Portico 511, Neve Portico 551, Dangerous DBox+, Focal Trio6 Be, Neumann TLM49, Akai MPC 2000XL, Akai MPC X, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61

Pro Tools 2021.12

Mac Pro 7,1 2019, 8 Core, 48GB RAM - MacOS 11.6.2

16" MacBook Pro 2021, M1 Pro, 16GB RAM - MacOS 12.1

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - MacOS 10.15
Reply With Quote
  #9  
Old 05-18-2010, 05:03 PM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,946
Default Re: Another annoying issue. A good issue, but still annoying. Plugin latency.

Quote:
Originally Posted by DJ Hellfire View Post
Yeah, this Mellowmuse ATA chit is confusing. It's easy to use until you start throwing a bunch of aux tracks in there. The tutorials don't really help much with that.
It's easy to use regardless of the size or complexity of your session if you just follow the layers concept. Audio and instrument tracks are the "Audio" layer. Sends and outs from these go to tracks in the "Aux1" layer. Sends and outs from there go to the "Aux2" layer and so on. I love my 3 UAD cards and ATA makes life so much simpler.
__________________
James Cadwallader

Mac Studio, 64GB RAM, 1 TB SSD, Glyph 2TB USB3 HDD, OWC drive dock, Mac OS Monterey 12.6.8

Pro Tools Ultimate 2023.9, HD Native, Focusrite Red 8Pre

Presonus Faderport, Pro Tools | Control
Reply With Quote
  #10  
Old 05-18-2010, 05:54 PM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,072
Wink Re: Another annoying issue. A good issue, but still annoying. Plugin latency.

Quote:
Originally Posted by Top Jimmy View Post
It's easy to use regardless of the size or complexity of your session if you just follow the layers concept. Audio and instrument tracks are the "Audio" layer. Sends and outs from these go to tracks in the "Aux1" layer. Sends and outs from there go to the "Aux2" layer and so on. I love my 3 UAD cards and ATA makes life so much simpler.
The audio part is easy to grasp. The thing that I'm still wrapping my brain around is the aux group layers and the level knob on the Master. For example, take a look at this screenie. The way I do my sessions is I'll have all the instruments going right to the Master as the main outs. But other times, as in this case, I sent all the instruments to an aux. I like to do this so I can bring the level of all the instruments up or down without affecting any effects sends I may have on them. For the vocals, I usually have all the verses going to a Verse aux, the adlibs going to an Adlibs aux, the hooks going to one or two Hook Auxes. Then I'll send each of those aux outputs to one main vocal aux so I can move the level all the vocals as a group without affecting sends or compression and stuff. On the main vocal aux is where I may put a mild d-esser and/or PSP Vintage Warmer. Then I'll have another two aux tracks for reverb and delay. This is where the Aux grouping of the ATA is confusing me.

If you notice my session, The only plugins causing latency are the PSP and the D-esser, which are both on the main vocal aux. Every other track in the session has no latency. Now I would have though the beat, verse, adlib, reverb, and delay auxes (which all have 0 latency) would be set to aux 1 in ATA and the vocal aux (which has 703 samples latency) would be set to aux 2. However, it doesn't work properly like this. The delay values come out just wrong. So what I did to get it to work what set the beat, verse, reverb, and delay auxes to aux 1, the adlibs aux to aux 2, and the vocal aux to aux 3. Now I don't see why ATA is seeing a difference between the adlib aux and the beat/verse auxes. Also, I have to set the level knob on the master to -75 to get it to read correctly. Any other level setting screws up some of the numbers. But in the screenie, everything is delayed properly due to the way I set it. So I can fool with it to get it to work, but if I can understand why these settings work, I can just get them right the first time without having to "fool" with them. Thanks!

http://i19.photobucket.com/albums/b1...TAScreenie.jpg
__________________
www.HellfireBeats.com

UAD 2 Apollo Quad w/Thunderbolt 3, UAD 2 Satellite Octo TB3, UAD 2 Octo PCIe, Avid S1, Neve R6 500 Chasis, Neve Portico 511, Neve Portico 551, Dangerous DBox+, Focal Trio6 Be, Neumann TLM49, Akai MPC 2000XL, Akai MPC X, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61

Pro Tools 2021.12

Mac Pro 7,1 2019, 8 Core, 48GB RAM - MacOS 11.6.2

16" MacBook Pro 2021, M1 Pro, 16GB RAM - MacOS 12.1

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - MacOS 10.15
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Very Annoying MIDI Issue TreeDaddy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 02-23-2010 10:46 AM
Please help with this new annoying issue! nycoach 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-08-2009 10:40 AM
Annoying 7.3.1 issue Gold Sound Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 07-16-2007 10:17 AM
why? annoying plug-in issue Bermaster 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 20 04-07-2004 08:01 AM
Really Annoying Issue Jeff Williams 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 18 02-28-2003 10:59 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:38 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com