Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-27-2005, 02:28 PM
gary kleiger gary kleiger is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 90
Default Midi Stopped Working: help plz

Hi all:

I'm working with 6.1.1 and Reason Adapted. It has always worked flawlessly until yesterday. I got everything setup (aux track with Reason, midi track, you all know the deal) but now my midi level doesn't go up when I hit notes on my controller. Even more frustrating is that this occurs with all of my virtual instruments. Basically what I'm looking at here is no midi going into proTools. Tried a few basic things but no luck yet. I'm pretty sure that this started happening either during or after a recent Reasons session. Any help would be greatly appreciated.

Gary
Reply With Quote
  #2  
Old 05-27-2005, 03:41 PM
superpenguin79 superpenguin79 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Ann Arbor, MI
Posts: 4,783
Default Re: Midi Stopped Working: help plz

what type of controller are you working with Gary? I would suggest to double check your Midi I/O's and make sure everything is plugged in securely and then reboot everything and try a new session to see if it would function. Also if your controller has a Midi Thru function, this might be a viable function also. My board seems to reset its self whenever I power off and I have to reset it to Midi Thru anytime I want to use it for just a controller. hope this helps.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-27-2005, 04:43 PM
gary kleiger gary kleiger is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 90
Default Re: Midi Stopped Working: help plz

Quote:
what type of controller are you working with Gary? I would suggest to double check your Midi I/O's and make sure everything is plugged in securely and then reboot everything and try a new session to see if it would function. Also if your controller has a Midi Thru function, this might be a viable function also. My board seems to reset its self whenever I power off and I have to reset it to Midi Thru anytime I want to use it for just a controller. hope this helps.
Shoot...I wish I could tell you but I'm at work right now. Imagine the most basic controller possible. It has a mod wheel and pitch controller, but other than that, its just the keys and midi out. I'm not sure if the controller has a midi thru so I'll check that out and see if I can get anywhere.

Thanks for the post.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-27-2005, 04:46 PM
superpenguin79 superpenguin79 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Ann Arbor, MI
Posts: 4,783
Default Re: Midi Stopped Working: help plz

Is it an Maudio controller by chance? do you know how many keys? I could probably guess by the keys on there or look online til I found something that you recognize. lol
Reply With Quote
  #5  
Old 05-27-2005, 04:49 PM
gary kleiger gary kleiger is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 90
Default Re: Midi Stopped Working: help plz

Quote:
Is it an Maudio controller by chance? do you know how many keys? I could probably guess by the keys on there or look online til I found something that you recognize. lol
haha, okay, worth a chance here. Off the top of my head, I do not remember exactly how many keys but I think the thing covers something like 5 octaves. The keys are weighted. The overall color of the console is grayish/blue. There are three buttons on the console (in the middle), none of which I have actually used. One button controls bank numbers. The other two, well, once again, can't recall!

Gary
Reply With Quote
  #6  
Old 05-28-2005, 02:56 AM
jonah day jonah day is offline
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, N.London
Posts: 311
Default Re: Midi Stopped Working: help plz

Had the same thing with my M-Audio Keystation. Drivers just disappeared, so try reinstalling them.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
midi stopped working after upgrade yurtpoh macOS 4 07-11-2013 06:26 AM
Midi stopped working after Osx 10.8.3 update Fiachra macOS 4 03-26-2013 05:42 AM
Midi Clock stopped working tonedef 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 08-15-2009 08:18 AM
MIDI playback stopped working Ken Burk 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-22-2009 06:52 AM
Why has midi input stopped working except with Midi Thru enabled? Martin Dubka 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-11-2008 07:43 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:42 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com