Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 04-23-2024, 09:47 PM
snobbed snobbed is offline
Member
 
Join Date: Nov 2022
Location: CAIRO
Posts: 1
Default Re: Protools Video Black screen while playback with no noticiable avid video engine e

Quote:
Originally Posted by FRE3DOM View Post
1. Go to C:\Program Files\Avid\AVX2_Plug-ins and empty the contents of this folder.
2. Go to C:\Users\Public\Documents\Avid Video Engine and empty the contents of this folder, but DO NOT delete the actual folder - or PT video engine will not start. (Avid FatalErrorReports will repopulate after you reboot pro tools)
3. Restart PT
4. Go to Preferences/Operation in PT and uncheck 'Enable GPU'

After much frustration this solved the issue for me - and I now believe that the 'black screen' issue has something to do with the 'Enable GPU setting' - which might be preventing video playback.

Hope this helps!
Thank you , i can add a +1 to this that it worked for me ,

7900XT with latest driver , and it worked
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video Engine "Network clock is not locked" error when screen sharing video over skype piuretig Post - Surround - Video 0 01-12-2022 01:37 PM
Video Black Screen During Playback in PT 2020.9.1 josoro505 Post - Surround - Video 2 10-24-2020 02:29 PM
Black Video Screen Playback George2000 Pro Tools 2018 0 04-24-2019 07:25 AM
No Video Playback (Black Video window and thumbs) winkelement Pro Tools 12 13 03-17-2016 11:03 AM
AVID video engine playback issue Audio_Vision Pro Tools TDM Systems (Win) 4 04-08-2011 01:09 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:15 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com