Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 04-22-2024, 04:45 AM
Redpony Redpony is offline
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: United States
Posts: 21
Default Re: 2024.3 Bugs to Confirm

It turns out the folder bug is not a bug and now it makes sense. The shortcut follows the edit cursor or edit selection. This emphasizes work being done on clips and needing a shortcut to manipulate your view since you have a distance to travel to click the folder button.

This info is in the manual, which I should have consulted first but I am now accustomed to Cubase's manual, which is terrible. The Pro Tools manual is a proper, good old fashioned manual. Been reading it and will finish and consult.
Reply With Quote
  #12  
Old 04-23-2024, 06:44 PM
Redpony Redpony is offline
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: United States
Posts: 21
Default Re: 2024.3 Bugs to Confirm

I've run into another issue which appears to be a bug.

When selecting Default Midi Thru to be "first selected Midi track" I hear crackling and distortion when I click in on midi clips, notes, and in the piano roll. When I select none or the instrument that I am editing it works fine.

This is a feature I was hoping would work since I'm finding it hard to arm a track just to preview it.

This occurs at all buffer sizes including 1024. I am on a Mac Studio Ultra with 64 gig of RAM, so it's not the machine.
Reply With Quote
  #13  
Old 04-24-2024, 08:41 AM
marianna's Avatar
marianna marianna is offline
Avid
 
Join Date: Mar 2009
Location: Apollo Beach Florida
Posts: 632
Default Re: 2024.3 Bugs to Confirm

Quote:
Originally Posted by Redpony View Post
I've run into another issue which appears to be a bug.

When selecting Default Midi Thru to be "first selected Midi track" I hear crackling and distortion when I click in on midi clips, notes, and in the piano roll. When I select none or the instrument that I am editing it works fine.

This is a feature I was hoping would work since I'm finding it hard to arm a track just to preview it.

This occurs at all buffer sizes including 1024. I am on a Mac Studio Ultra with 64 gig of RAM, so it's not the machine.
Hi Redpony....

I see you have a case started and an audio tech will reach out thru the case but... could you please indicate the OS you are on with the Mac exactly as that helps when they go to reproduce it.

Standing by for that info so I can add it to the case notes.

Marianna
__________________
Marianna Montague
Sr. Dir. CX and Community | Customer Advocate

[email protected]
cell +1 (813) 493-6800
AOL IM avidmarianna
Twitter Avidmarianna


We're Avid. Learn more at www.avid.com
Reply With Quote
  #14  
Old 04-24-2024, 05:56 PM
Redpony Redpony is offline
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: United States
Posts: 21
Default Re: 2024.3 Bugs to Confirm

Thanks Marianna. I am on MacOS 14.4.1.
Reply With Quote
  #15  
Old 05-02-2024, 07:12 AM
Redpony Redpony is offline
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: United States
Posts: 21
Default Re: 2024.3 Bugs to Confirm

Follow up summary: the folder tracks work as intended and was not a bug but a consequence of how Pro Tools operates with edit selection/track selection. The distortion when using midi input thru was resolved by deleting preferences. I've been gun shy about using this feature again so can't yet say if preference corruption is to be expected. The issue of Kontakt crashing when duplicating tracks has been confirmed as a bug.

The positive side to all of this is that it has compelled me to read the manual, which is very good, and learn how to use Pro Tools better.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GetTrackList command still returns an empty array here - Pro Tools 2024.3/SDK 2024.3 GRT Pro Tools Scripting SDK Toolkit 6 03-19-2024 01:11 PM
11.1.2 on Mountain Lion bugs bugs bugs. command+f, elastic audio, discoloration farmfresh Pro Tools 11 21 05-01-2014 07:21 PM
8.1 Can you confirm a bug? Wolfgang Eller Pro Tools TDM Systems (Mac) 15 09-21-2010 10:59 AM
Just to confirm mario ebrio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 02-20-2008 07:33 PM
Bugs in my box - no, REAL BUGS !!!!!!!!! Mixtrix 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 09-25-2006 06:33 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:32 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com