Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-27-2022, 08:31 AM
Daveporter33765 Daveporter33765 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2019
Location: Clearwater
Posts: 54
Default macOS Monterey 12.5

MacOS Monterey 12.5 has been released.

Looks like its mostly bug fixes and security updaters. Some of the security updates appear to be related to audio drivers.

Has anyone been brave enough to install it yet? If so, any issues?

I'm a coward! lol
__________________
Luna 1.2.11, Logic Pro 10.7.4, Cubase Pro 12.0.40, Studio One Pro 5.5.2, Pro Tools Studio 2022.7, UAD-2 software 10.1, PreSonus Quantum 2, UA Apollo 8, UA Apollo Twin Mk 2 (2), UAD-2 Thunderbolt Satellite Quad (2), Studio A: Apple iMac 2020, i7 8-core 3.8 GHz, 64 GB RAM, 1 TB SSD, RP5700XT GPU, 10 Gb/s Ethernet, MacOS Monterey 12.5. Studio B: Apple iMac 2015, i7 4-core 4 GHz, 64 GB RAM, 1 TB SSD, RP395X GPU, 1 Gb/s Ethernet, MacOS Monterey 12.5.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-27-2022, 11:18 AM
Eric Lambert's Avatar
Eric Lambert Eric Lambert is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles
Posts: 3,696
Default Re: macOS Monterey 12.5

Quote:
Originally Posted by Daveporter33765 View Post
MacOS Monterey 12.5 has been released.

Looks like its mostly bug fixes and security updaters. Some of the security updates appear to be related to audio drivers.

Has anyone been brave enough to install it yet? If so, any issues?

I'm a coward! lol
I was considering it yesterday but haven't pulled the trigger just yet. I was waiting for a thread like this with reports from a few others. :)

2022.6 and OS 12.4 are stable so no real need to move. The only thing that piques my interest is a possible fix for some older plugins that won't load.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-27-2022, 01:48 PM
AlexLakis AlexLakis is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Annapolis, MD
Posts: 1,323
Default Re: macOS Monterey 12.5

I updated to 12.5 yesterday and so far so good! Pro Tools 2022.6 on a Mac Studio, SSL 2+ interface (class compliant), powered USB hub working fine.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-28-2022, 10:56 AM
Daveporter33765 Daveporter33765 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2019
Location: Clearwater
Posts: 54
Default Re: macOS Monterey 12.5

Updated both our 2015 and 2020 iMacs to MacOS to 12.5 with no issues. Everything working well.
__________________
Luna 1.2.11, Logic Pro 10.7.4, Cubase Pro 12.0.40, Studio One Pro 5.5.2, Pro Tools Studio 2022.7, UAD-2 software 10.1, PreSonus Quantum 2, UA Apollo 8, UA Apollo Twin Mk 2 (2), UAD-2 Thunderbolt Satellite Quad (2), Studio A: Apple iMac 2020, i7 8-core 3.8 GHz, 64 GB RAM, 1 TB SSD, RP5700XT GPU, 10 Gb/s Ethernet, MacOS Monterey 12.5. Studio B: Apple iMac 2015, i7 4-core 4 GHz, 64 GB RAM, 1 TB SSD, RP395X GPU, 1 Gb/s Ethernet, MacOS Monterey 12.5.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-28-2022, 11:16 AM
Eric Lambert's Avatar
Eric Lambert Eric Lambert is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles
Posts: 3,696
Default Re: macOS Monterey 12.5

Alex and Dave, does ProTools seem any different after the update? Smoother? More responsive? Or pretty much the same?
Reply With Quote
  #6  
Old 07-28-2022, 11:23 AM
AlexLakis AlexLakis is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Annapolis, MD
Posts: 1,323
Default Re: macOS Monterey 12.5

I haven't noticed any difference at all.

Amplitube 5 was giving me white noise blasts today, tho, which is new. I thought it had somehow de-authorized itself, but no. Haven't had them in a few hours...Everything else is super-smooth.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-28-2022, 11:54 AM
Daveporter33765 Daveporter33765 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2019
Location: Clearwater
Posts: 54
Default Re: macOS Monterey 12.5

No difference here until I updated Pro Tools Studio to 2022.7.

2022.7 seems to use slightly more CPU than 2022.6 did so far. Its nothing major, maybe a few percent. and I may be imagining it. I will know after I work on a few more projects tomorrow.

But, overall, everything is very smooth and I have not experienced any plugin issues as of yet.
__________________
Luna 1.2.11, Logic Pro 10.7.4, Cubase Pro 12.0.40, Studio One Pro 5.5.2, Pro Tools Studio 2022.7, UAD-2 software 10.1, PreSonus Quantum 2, UA Apollo 8, UA Apollo Twin Mk 2 (2), UAD-2 Thunderbolt Satellite Quad (2), Studio A: Apple iMac 2020, i7 8-core 3.8 GHz, 64 GB RAM, 1 TB SSD, RP5700XT GPU, 10 Gb/s Ethernet, MacOS Monterey 12.5. Studio B: Apple iMac 2015, i7 4-core 4 GHz, 64 GB RAM, 1 TB SSD, RP395X GPU, 1 Gb/s Ethernet, MacOS Monterey 12.5.

Last edited by Daveporter33765; 07-28-2022 at 02:21 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-01-2022, 12:07 PM
nednednerb nednednerb is online now
Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Vancouver, Canada
Posts: 156
Default Re: macOS Monterey 12.5

Just did an MacOS erase and reinstall to have a fresh start. It happened to update my 12.4 to 12.5 secretly in the background.

Considering that a varied number of underlying bugs might be now resolved, I was happy that Pro Tools (2022.7) opened just fine, scanned all my freshly installed plug-ins, worked just fine seemingly to do some editing.

Took about 6-7 lazy hours to undertake the fresh start, but no weird issues here.
__________________
me: nednednerb / main gig: editing audio & testing software / 2nd gig: music software tutoring
software: Monterey 12.5.1 | Studio 2022.7 | Live 11 | iZotope RX, Neutron, Ozone | Arturia Pigments | Auto-Tune Unlimited | Dubler2
system: iMac (Retina 5K, 27", 2020) | 3.6 GHz 10-Core Intel i9 | 128 GB DDR4 | AMD Radeon Pro 5700 XT 16 GB
Reply With Quote
  #9  
Old 08-01-2022, 04:49 PM
audiolex1 audiolex1 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: Studio City
Posts: 200
Default Re: macOS Monterey 12.5

Quote:
Originally Posted by nednednerb View Post
Just did an MacOS erase and reinstall to have a fresh start. It happened to update my 12.4 to 12.5 secretly in the background.

Considering that a varied number of underlying bugs might be now resolved, I was happy that Pro Tools (2022.7) opened just fine, scanned all my freshly installed plug-ins, worked just fine seemingly to do some editing.

Took about 6-7 lazy hours to undertake the fresh start, but no weird issues here.
Turn off automatic updates.
__________________
Mac Pro 5,1. 3.46 12 core, 128 gigs ram, 580 GPU flashed Apple EMI
PT Ult 2021.12, OSX 10.14.6, 3 card PCI-e expansion with 3.2 USB Sonnet card.
OCTO 8 card, Apollo 8 Quad, UAD quad satellite FW.
Almost every plugin
PT Ultimate 2021.12
Reply With Quote
  #10  
Old 08-03-2022, 08:55 AM
peapodpost peapodpost is offline
Member
 
Join Date: Apr 2020
Location: NYC
Posts: 71
Default Re: macOS Monterey 12.5

M1 Max Studio - Monty 12.5 - PT 2022.7

1000+ track cutting sessions
~300 track post mix sessions heavy automation and picture
no problems

need to keep iloks on a usb 2.0 hub (not 3.0!) though otherwise i get the iLok sharing error.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 2022.5 M1Max macOS 12.4 Monterey Won't Load Just Phab Pro Tools 14 06-30-2022 02:05 AM
EuCon Not Working macOS Monterey Mixmaster Rick Pro Tools 3 06-23-2022 01:30 PM
Avid Quartet and macOS Monterey gng75 Pro Tools | Duet & Pro Tools | Quartet 0 04-24-2022 05:41 PM
macOS Monterey 12.3 officially supported! DerrickC Pro Tools 62 04-01-2022 01:31 AM
Mbox3 pro MacOs Monterey SIP suggested Madsvigeholm macOS 5 12-28-2021 09:25 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:18 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com