Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-06-2004, 02:26 PM
leftalive leftalive is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Nashville, TN
Posts: 517
Default HELP! PT freezing at session load!

Greetings all,

Quicksilver 733
PT 5.2.1
OS 9.2.2
40 gig Barracuda system drive
60 gig Barracuda audio drive
896 megs ram
a partridge in a pear tree

I've had a peculiar problem develop in the last couple of days, and I need to figure it out because it's causing major headaches.
I have a session that I've been working on for about a month now, and just the other day when I went to open it the process froze at the point where it was trying to load the inserts for a particular track in the session (or more exactly - I got the tapping fingers of death from which it can't seem to recover).
Now every time that I open the session it does this. The plugs on the track are Ren Comp and the digirack 1 band EQ. Other tracks in the session have this same setup and nothing is wrong with them.
If I go back several hours in the session backups folder and open one of those, it works just fine. Just not the main session or any of the most recent backups.
I tried saving a copy of the session to another location (after opening a backup that worked and bringing it up to date) with a different name, but that didn't help.
I tried wiping PT from the comp and reinstalling, but no dice. I even defragged the drives and rebuilt the directories, but it didn't help.

The problem seems to occur after a power down. It doesn't seem to matter what copy of the session that I use; it happens to any of them after a while.

This problem does not affect any other session on the audio drive, only this specific one.

What's up with that? Please - any help is greatly appreciated.

-cheers
__________________
PC workstation:
Windows 10 Pro
i7 12700K
RTX 2080ti
64GB DDR5 5200mhz RAM
2 Samsung 980 Pro 1TB SSDs
Samsung 850 Pro 1TB SSD
LG 34" Ultra-Widescreen monitor
Pro Tools 12.4
A loaf of bread
A stick of butter
A lot of rye whiskey
Reply With Quote
  #2  
Old 01-07-2004, 02:58 PM
leftalive leftalive is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Nashville, TN
Posts: 517
Default Re: HELP! PT freezing at session load!

Alrighty then, here's an update:

I created a totally new session, imported all the tracks except the ones that the comp was getting stuck on, and then created new tracks to replace the ones that I didn't import. I then repositioned the audio from the missing tracks on the new ones which gives me, in effect, a new copy of the old session. Guess what?
Today, it doesn't work. It's doing the same thing as before. I just don't get it...
The plugs that are on the track are on other tracks as well, and they load fine, so I don't think its that. The audio on the offending tracks isn't even the same as before (I ended up replaying the part), so I don't think it's that either.

Does this sound familiar to anyone?
__________________
PC workstation:
Windows 10 Pro
i7 12700K
RTX 2080ti
64GB DDR5 5200mhz RAM
2 Samsung 980 Pro 1TB SSDs
Samsung 850 Pro 1TB SSD
LG 34" Ultra-Widescreen monitor
Pro Tools 12.4
A loaf of bread
A stick of butter
A lot of rye whiskey
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10 not load plugins,freezing load.HELP javierboz Windows 2 11-08-2012 04:25 AM
Protools Freezing on load up/ plugins. Apolloape macOS 5 10-24-2012 05:11 AM
Freezing during load macjuce 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 07-28-2009 07:00 PM
Pro Tools LE freezing as plugins load stevebell 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-12-2008 09:41 AM
freezing after initial load arigold Digidesign Hardware & Software 1 11-29-2000 04:51 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:06 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com