Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-28-2007, 05:23 PM
jephreee jephreee is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1
Default PT keeps FREEZING when opening session! Help!

I've been using Protools 6.2.3 on Mac G5, Dual 2GHZ running OS 10.3.9 for several years with no issues, suddenly in the middle of a session yesterday I attempt to print an audiosuite effect on a channel and protools freezes mid-render. Now, the same thing keeps happening when I attempt to open a basic session. FREEZING! EVERY TIME! Tried to experiment with other sessions - the same problem so I know this particular session isn't corrupted.

Even tried to create a new session. Same thing happens! This has been on-going several days now, effectively rendering protools useless and screwing my deadlines.

I can launch pro-tools and my 002 hardware connects without issue, its just using the software to open anything, create anything, or render anything.

Dumped Preferences, Repaired permissions, nothing helps! I really don't want to have to re-install because I'm worried of screwing up my plugins and you all know how much a pain it is to re-install waves (which is why i haven't upgraded OS or PT 7.0 yet).

If someone has encountered this and knows what the heck is going on please help me. Every minute my project deadline is ticking away - can't even open my sessions!

Thank you.

Jeff
Reply With Quote
  #2  
Old 01-28-2007, 08:27 PM
KingFish KingFish is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Nashville TN
Posts: 2,660
Default Re: PT keeps FREEZING when opening session! Help!

Jeff, is it "Freezing" or "unexpectedly Quitting" ??

Also, did you trash all digidesign Database folders from the root of ALL drives on your system, as well as all the ddb files in HD/Library/Application Support/Digidesign/Databases/Volumes

Did you try ALL of the steps in the "Troubleshooting Sticky Thread" in this forum??

You can also temporarily move all your plugins from your --- HD/Library/Application Support/Digidesign/Plug ins --- to a temporary folder on your system, like your desktop, so that Pro-tools doesn't load them, to isolate if it's a plugin issue. (You won't have to re-install them, you just put them back in the folder you moved them from)
__________________
David

- MacStudio M1
- HDX II Sonnet xMacStudio
- 16x16 HD i/o x 6
- PT ULTIMATE
- SONOMA
- ProTools Dock / S1 / Control App
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools freezing when opening a session mike2205 macOS 0 02-24-2014 09:42 AM
PT 11.02 freezing after closing a session and opening new session asaffulks Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 2 12-17-2013 01:49 PM
Session keeps freezing on opening when it is "Restoring Audio Engine Settings" bradykrzemien 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 11-18-2009 09:18 AM
HELP! PT freezing at session load! leftalive 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 01-07-2004 02:58 PM
Win xp freezing when opening PT! Anyone else? LATablette 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 11-01-2002 01:53 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:00 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com