Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S4/S6

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-06-2024, 06:23 AM
jimmiplex jimmiplex is offline
Member
 
Join Date: Jun 2023
Location: OK, USA
Posts: 12
Default S6 causing protools pan window delay/lag

When I am connected to an S6, I am having an issue where the pan window in protools is very laggy, and it takes a while before I can select different pan parameters to change, and when I do, the resolution tends to be a bit choppy. If I try to change a parameter before the blue square appears (showing that parameter is up on the S6 master module channel strip), nothing will change, and it takes about 3-5 seconds for it to highlight, sometimes longer after changing parameters. I have a second mix machine and s6 this is happening with, too. Has anyone run into this before?

I am running PT 2023.9 on macOS 12.6.9, Eucon and S6 software 2023.11.0.121, but I have tried Eucon 2022.9.0.44 as well on an intel 12core 2019 Mac Pro, in satellite link with another mac pro in the same config.

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 02-06-2024, 02:31 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 2,311
Default Re: S6 causing protools pan window delay/lag

Is this interaction specific to Pan, or can it happen with Sends, EQ, Dyn or general plug-in interactions? Are your attention preferences set to be keyed from Pan and other functions clicked in the DAW?

best,


Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions
S6 FAQ
MTRX FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 02-16-2024, 01:30 PM
jimmiplex jimmiplex is offline
Member
 
Join Date: Jun 2023
Location: OK, USA
Posts: 12
Default Re: S6 causing protools pan window delay/lag

Hi Jeff,

We discovered it seems to be a bug between Protools, (specifically running S6 or some Eucon enabled device), and simultaneously having Altiverb 8XL plugin windows open. The more Altiverb 8 plugin windows are open at a time, the worse it is. Once the plugin windows are closed, the problem goes away. It seems to mostly be affecting the pan window, I wasn't finding any other places affected, but it makes the pan window very difficult to use.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-16-2024, 03:21 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 2,311
Default Re: S6 causing protools pan window delay/lag

I'll take a look. Can I ask how many instantiations of Altiverb you have rolling in that session?

best,


Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions
S6 FAQ
MTRX FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I/O setup window causing freeze. brycar44 Pro Tools 0 07-25-2021 09:19 PM
Automation Window workflow causing audio delay after use? krmsound Pro Tools 2019 0 09-06-2019 11:07 PM
Delay Compensation Causing Buses to distort ralfddd Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 10-20-2009 07:41 AM
Mod delay causing crash... MYEARSBEATURGEAR 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 12-03-2007 03:03 PM
... delay a plug-in is causing? jbr 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 03-09-2006 06:56 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:51 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com