Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools | Carbon

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 06-20-2022, 07:00 AM
dominicperry dominicperry is offline
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: UK
Posts: 419
Default Re: Carbon losing communication

OK, so as a check, if you disconnect the Carbon and use another audio interface (internal or external), do you still get the startup hangs?
If you do, I would look at trying to find out why PT isn't behaving well. If not, then that's a weird problem.

In fact, either way, you have plenty of power, no complications with your connection to Carbon and a supported configuration. I would raise a ticket with Avid.

Personally, I think Monterey works better than Big Sur, but my experience is limited to an M1 machine - (my Mac Pro 7.1 is still on Catalina and works fine with Carbon). But you may not want to upgrade from Big Sur to Monterey, especially as it won't necessarily help.

Your experience is not unique, but it's not clear to me why some people have problems and others do not.

Dominic
__________________
MacBookPro M1Max 16" 10/32 64GB 2TB, Monterey 12.5b4, Pro Tools 2022.5, Carbon, UAD 10.1 with Satellite.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools Carbon and Mac mini M1 having Communication Issues- please any help Zak7 Pro Tools | Carbon 6 05-02-2022 06:52 PM
Communication problems between Carbon and Pro Tools michenal Pro Tools | Carbon 7 01-11-2021 02:59 PM
PT6.1 losing Hui Communication Farmer Dave Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 03-07-2004 12:08 PM
got 6.0.1 and STILL HUI losing communication Tim R. Pro Tools TDM Systems (Mac) 11 04-29-2003 12:47 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:34 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com