Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-19-2004, 12:52 AM
jah-d jah-d is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 9
Default Unable to open session from the session icon


If I double click the session icon, the pro tools starts up but the session won't open. However I can open the session from open menu in the pro tools. I used to start the session by simply double click the session icon. Do you guys know how to fix this?
Thank you .
Reply With Quote
  #2  
Old 01-19-2004, 12:58 AM
orage orage is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: San Diego
Posts: 671
Default Re: Unable to open session from the session icon

Odd. Is this happening on just one particular session or all of them?
__________________
Paul Peterson
Sound Director
The Old Globe
San Diego, CA
Reply With Quote
  #3  
Old 01-19-2004, 01:10 AM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,492
Default Re: Unable to open session from the session icon

That's because the Creator Type isn't set.. this happens if the resource fork is damaged or the file is brought over from a PC or via email usually -- just open the session from the File menu (Command+O) then save it on the Mac.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #4  
Old 01-19-2004, 03:54 PM
Clothears Clothears is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Glasgow
Posts: 8
Default Re: Unable to open session from the session icon

Quote:
That's because the Creator Type isn't set.. this happens if the resource fork is damaged or the file is brought over from a PC or via email usually -- just open the session from the File menu (Command+O) then save it on the Mac.

Rail
Are you sure that's right, RJ? If PT fires up when Jah-d doubleclicks it, then OSX recognises the file type.

Jah-d, have you tried doubleclicking the file again once PT has loaded? I have the exact same problem here, but that's probably due to a spurious -3000 error I get every time PT fires up.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-19-2004, 04:11 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,492
Default Re: Unable to open session from the session icon

Aah.. sorry I missed that Pro Tools started.. in that case he should check if he has mnore than one version of Pro Tools installed on his system -- this can happen if there's another version on one of the drives. If he has ResEdit or Resourcerer he should check that the session type is PTS and the Creator is PTul

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #6  
Old 01-19-2004, 10:24 PM
jah-d jah-d is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 9
Default Re: Unable to open session from the session icon

Thank you guys for the reply. All sessions are unable to open with double clicking the session icon. However I can open up the session with double clicking if the pro tools is on. I have only one Pro tools application in my system. I was able to open the session with double clicking the session icon before. Since a couple days ago , this problem has started.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-19-2004, 10:49 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,492
Default Re: Unable to open session from the session icon

I would search your drives for another version of DAE.. the only time this has ever happened is with more than one version residing on the drives.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #8  
Old 01-20-2004, 06:24 AM
marty martin marty martin is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 266
Default Re: Unable to open session from the session icon

This exact same problem happened to me and two other PTools users that I know.
I definately do not have another DAE anywhere on my computer.
It's only started recently, and although its not exactly a life and death matter, it is curious.
__________________
Studio: Mac Pro Trash Can 2.7 Ghz, 32Gb RAM, Sonett xMac Pro Server, HDX 22.12, S6 M10 24 Fader, Rednet 5,1 and 4
Live: MBP 16" M1 Max i7 32Gb RAM,
Reply With Quote
  #9  
Old 01-21-2004, 07:00 PM
Dopamine Dopamine is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Posts: 1,502
Default Re: Unable to open session from the session icon

I've seen this problem on at least 4 G4's, including 2 of mine. Various OS's from 9.04 to Jag. Seen it on TDM rigs too.
__________________
http://www.phuturetrax.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to Open Session mundo66 MIDI 0 11-10-2006 09:27 AM
Can't open session-generic grey "exec" icon gman007 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 06-25-2005 11:28 AM
Unable to Open New Session, Open Session..... ThisBeatsWorking 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-16-2003 12:17 AM
Help - unable to open session G4/500 HD PT5.3 letrev Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 05-15-2002 01:52 AM
unable to open a session zagreb Digidesign Hardware & Software 0 12-06-2001 09:31 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com