Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Virtual Instruments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-04-2022, 04:41 AM
thin ice thin ice is online now
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Berkshire
Posts: 899
Default AIR Structure

I have an iLok license for Structure 1.1, but cannot find how I can upgrade to v2. Is it paid, or has Structure been dropped?

Air Music Tech returned one email saying there had been compatibility issues with Monterey, but didn't answer the question. Since then they simply stopped communication a week ago.

Is it possible to import my library of samples into something like Waves CR8 with a more reliable support?
__________________
Mac Mini M1 16 GB
OS 12.6.2
PT 2022.10

Mac Pro Quad Core
OS 10.8
PT9HD
Reply With Quote
  #2  
Old 10-04-2022, 09:04 AM
smurfyou smurfyou is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 1,136
Default Re: AIR Structure

It is a paid upgrade. AIR is very flaky. They seem dead then spring up after a couple of years with updates. I'm not sure if there's a way to convert the library. It's not an open format. I've never used CR8 but it seems like a very simple thing and not in the same league as a full sampler.

AIR lists Structure as being compatible with Monterey and M1 with the latest version. Either your support contact knows something else or is mistaken?

AIR stuff typically goes on deep discounts a couple of times a year at various plugin shops. JRR, Plugin Boutique, Don't Crack etc... FYI the Instrument Expansion Pack Upgrade or whatever it's called includes Strcuture 2 plus a lot of their other instruments. And is usually the same price as the standalone Structure 2.
__________________
~Will
Reply With Quote
  #3  
Old 10-24-2022, 06:24 AM
glasswing glasswing is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: vancouver Island b.c. Canada
Posts: 221
Default Re: AIR Structure

Air Instruments is the worst software on earth. Way back it was good - and then it turned into a multi dimensional black hole. I used to love it but now won't touch it with a thousand foot pole. I wasted precious months on Air.
__________________
Mac Studio Ultra / 128 RAM/2TB HD / Avid HDX Chassis / 2 X Sonnet Echo Dual NVMe Thunderbolt Docks w Samsung 970 EVO Plus (6TB) / Avid C24 / Avid 16X16 I/O Analog / Lynx Aurora 16/16 1/O Analog / Dangerous 2 Bus / Benchmark ADC1
www.glasswing.com
www.richardsales.com
Reply With Quote
  #4  
Old 10-24-2022, 07:47 AM
thin ice thin ice is online now
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Berkshire
Posts: 899
Default Re: AIR Structure

They eventually got back to me saying it is a paid upgrade, but by then I had decided to move on. It just isn't worth paying twice for it. I can use free for any specific sounds I had anyway.
__________________
Mac Mini M1 16 GB
OS 12.6.2
PT 2022.10

Mac Pro Quad Core
OS 10.8
PT9HD
Reply With Quote
  #5  
Old 10-24-2022, 11:28 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,523
Default Re: AIR Structure

Quote:
Originally Posted by thin ice View Post
They eventually got back to me saying it is a paid upgrade, but by then I had decided to move on. It just isn't worth paying twice for it. I can use free for any specific sounds I had anyway.
Even though I do have the latest upgrade, this thread reminded me that I haven't used Structure for years in an actual project.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2022 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #6  
Old 10-24-2022, 06:03 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 13,737
Default Re: AIR Structure

There are WAY better and newer options with real CS and i think used structure 5-8 years ago called IEP3 but loom and a few others in that bundle are great 👍🏻

But strike and structure …. No way!
__________________
Best Regards
Christopher

#thestruggleisreal
—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #7  
Old 10-25-2022, 10:19 AM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 4,510
Default Re: AIR Structure

I used to use AIR VI's a lot. I still use Loom and Hybrid once in a while. But AIR seems to have forgotten about all their users and I haven't seen an upgrade to any of the AIEP pack VI's (7 of them) in YEARS! Even though many users have made improvement requests many, many times, especially for Structure and Transfuser.

Strike I never used. Vacuum Pro occasionally.


I often use Xpand when I'm in composition mode just to have placeholder patches to work out ideas.



But otherwise, I've lost confidence in AIR and have turned to using many other VI's and plugins since.
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC


Reply With Quote
  #8  
Old 10-25-2022, 01:49 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,523
Default Re: AIR Structure

I agree that Loom, Vacuum Pro, and even Xpand can have a place, but I can't find a use for the others. I really don't understand this company's strategy.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2022 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #9  
Old 10-26-2022, 09:58 AM
smurfyou smurfyou is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 1,136
Default Re: AIR Structure

Quote:
Originally Posted by TOM@METRO View Post
I agree that Loom, Vacuum Pro, and even Xpand can have a place, but I can't find a use for the others. I really don't understand this company's strategy.
They're owned by InMusic so there might not be a strategy.

I too wrote them off years ago. Just trying to help OP find a solution.

Except Loom II. Still use that.

As far as samplers I like TAL Sampler. Steinberg Halion is very decent. And of course Falcon but that's a bit more than a sampler.
__________________
~Will
Reply With Quote
  #10  
Old 10-26-2022, 10:02 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 23,531
Default Re: AIR Structure

I have AIR everything, but their support cannot reach me by email. They are going the Waves route unless I get my email THIS YEAR.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Structure Free no longer reading FX from Structure patches? simon hunt Virtual Instruments 1 04-30-2014 06:42 AM
Moving ProTools to a new Win 7 computer - Structure and Structure Free kbyrd0 AAX Plug-ins 0 03-07-2014 01:24 PM
Structure Free unable to load homemade files from Structure 1.0 tuchel Virtual Instruments 0 04-26-2013 10:10 AM
When I loaded Structure from VIRT pack, Structure Free menu still there. dl0banter Virtual Instruments 2 06-12-2011 03:23 AM
The updater for Structure on Windows fails to locate and update Structure LE Top Jimmy Virtual Instruments 23 07-27-2010 09:40 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com