Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-12-2009, 03:52 AM
larsmeijer larsmeijer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Netherlands
Posts: 41
Default Pro Tools 8.0 LE will not start and Error appears

After installing my Pro Tools LE 8.0 how it is told me by the install guide an Error appears.

When I start Pro Toolsm, Windows Vista gives the next ERROR while it was starting up:

"Could not complete your request because Access violation occurred, unable to read location: 0x0D.535.A4F at address 0x74.155.74D in module: MSVCR80.dll"

Does somebody maybe have a solution for this problem?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-28-2009, 11:39 AM
larsmeijer larsmeijer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Netherlands
Posts: 41
Default Re: Pro Tools 8.0 LE will not start and Error appears

Still Nobody has a solution for me

It is also hard to get in contact with digidesign by Phone (WHY????)

I will start a new threat with ERROR MSVCR80.dll maybe somebody knows more than
Reply With Quote
  #3  
Old 09-28-2009, 11:52 AM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 6,072
Default Re: Pro Tools 8.0 LE will not start and Error appears

Still nobody has solution cause still nobody has system report. No inf0 = no help.....
A new thread won't change that.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-28-2009, 12:53 PM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: Pro Tools 8.0 LE will not start and Error appears

Quote:
Originally Posted by sw rec View Post
Still nobody has solution cause still nobody has system report. No inf0 = no help.....
A new thread won't change that.
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #5  
Old 09-29-2009, 01:04 PM
larsmeijer larsmeijer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Netherlands
Posts: 41
Post Re: Pro Tools 8.0 LE will not start and Error appears

Quote:
Originally Posted by sw rec View Post
Still nobody has solution cause still nobody has system report. No inf0 = no help.....
A new thread won't change that.
OK didn't thought about it because i'm not familiar with it

I though drop the de problem and hope to here something. Im not a computer freak that knows everything more kind off noob.

So my question: what kind off system report do you mean and where to find it, so I can drop it here.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-29-2009, 01:09 PM
JMS40 JMS40 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Gnashville
Posts: 6,347
Default Re: Pro Tools 8.0 LE will not start and Error appears

From the General Troubleshooting thread:

Quote:
Note: To enable other users to help you, please include all of your system details when posting an issue to the DUC; Pro Tools hardware, Pro Tools software version, CPU, OS version, Motherboard make/model, chipset, amount of RAM, type of hard drives used, etc.

- Please - Use SiSoftware's Sandra Lite application to generate a full system profile:

www.sisoftware.co.uk

Under SiSoftware Sandra, click on "Download & Buy" to download the free Sandra Lite version or purchase other versions. After installing Sandra, click on the 'Hardware' tab and run the 'Computer Overview', then copy and paste into your post here on the DUC.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-29-2009, 01:40 PM
LincolnT LincolnT is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 345
Default Re: Pro Tools 8.0 LE will not start and Error appears

I googled MSVCR80.dll .

I came up with this link, which you should read and try to understand thoroughly: http://www.instant-registry-fixes.or...issing-errors/

In my own interpretation of your issue:

MSVCR80.dll is a file in the C:\System32 folder that some applications need.
From your explanation, apparantly, Pro Tools requires it. There are different versions of MSVCR80.dll . If a program needs it, then, it installs MSVCR80.dll when that program gets installed. In other word, reinstalling Pro Tools should reinstall the correct version of MSVCR80.dll . If the problem is a corrupted MSVCR80.dll file in the C:\System32 folder, you could just download a copy of that file and put it in the folder. But that could cause version conflict issues. It is best if you let the software reinstall it. Installing other programs could also take care of the reinstallation of MSVCR80.dll . .NET Framework 2.0 is a program that uses this file.
__________________
MBox 2 Pro connected to motherboard 4 pin firewire port
Dell Inspiron 9300 laptop
2.0 gHz Pentium M
2 gB ram
Lacie Rugged 5400 rpm firewire 800 on Siig Cardbus adapter
Roland 700SX stage piano
Studio Projects C3 mics
Melodyne Plugin
Dual Boot:
PTLE 8.0.1 on Windows 7 Enterprise 32 bit
PTLE 8.0.1 on XP Media Center SP3
Reply With Quote
  #8  
Old 09-29-2009, 01:43 PM
larsmeijer larsmeijer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Netherlands
Posts: 41
Default Re: Pro Tools 8.0 LE will not start and Error appears

System:

CPU:

Name: Intel Core 2 Quad Q9450
Code Name: Yorkfiled
Package: Socket 775 LGA
Technology: 45nm
Core Voltage: ± 1.096 v
Specifications: Intel (R) Core (TM)2 Quad CPU Q9450 @ 2.66Ghz

Mainboard:

Manufacturer: ASUSTek Computer INC.
Model: P5QL-E Rev 2.xx
Chipset: Intel ID2e20
Southbridge: Intel ID3A16
LPCIO: Winbond

Memory:

Size: 4096MBytes


Windows Vista Home Premium 64 bit
Protools LE 8.0
Audiocard: M-Audiophile192 & M-box 2 Factory


If there is anything missing let me know
Reply With Quote
  #9  
Old 09-29-2009, 01:47 PM
larsmeijer larsmeijer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Netherlands
Posts: 41
Default Re: Pro Tools 8.0 LE will not start and Error appears

Quote:
Originally Posted by LincolnT View Post
I googled MSVCR80.dll .

I came up with this link, which you should read and try to understand thoroughly: http://www.instant-registry-fixes.or...issing-errors/

In my own interpretation of your issue:

MSVCR80.dll is a file in the C:\System32 folder that some applications need.
From your explanation, apparantly, Pro Tools requires it. There are different versions of MSVCR80.dll . If a program needs it, then, it installs MSVCR80.dll when that program gets installed. In other word, reinstalling Pro Tools should reinstall the correct version of MSVCR80.dll . If the problem is a corrupted MSVCR80.dll file in the C:\System32 folder, you could just download a copy of that file and put it in the folder. But that could cause version conflict issues. It is best if you let the software reinstall it. Installing other programs could also take care of the reinstallation of MSVCR80.dll . .NET Framework 2.0 is a program that uses this file.
I also did some google work and came at this site http://www.dll-files.com/dllindex/dl....shtml?msvcr80 but it didn't work

I will read yours en reply what I did and if it worked. Thanks
Reply With Quote
  #10  
Old 09-29-2009, 01:52 PM
larsmeijer larsmeijer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Netherlands
Posts: 41
Default Re: Pro Tools 8.0 LE will not start and Error appears

Quote:
Originally Posted by LincolnT View Post
I googled MSVCR80.dll.
Sorry my system is a 64 bit and this site doesn't work on it
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
error messages: -6101 & -9128 appears regularly :( kolargol macOS 0 01-26-2013 08:37 PM
Error when trying to start Pro Tools SE kevinswaim Pro Tools SE and Essential (Win) 1 02-06-2012 08:41 PM
Help Pro Tools will not start: error -36 while initializing megalaser Pro Tools M-Powered (Mac) 1 04-07-2007 09:38 AM
Please Help: Error #0 on Pro Tools Start-up RichAucoin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-29-2005 02:23 PM
Error Message appears when saving a new session Anduril 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 01-14-2005 04:50 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:53 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com