Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-18-2010, 01:15 PM
solidwalnut's Avatar
solidwalnut solidwalnut is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Phoenix, AZ
Posts: 347
Default Dual monitors!

Dual monitors is the only way to go! Oh man, what a difference. I picked up two-23" 1920x1080 monitors and placed them within about three feet of my face, and I'm in heaven.

Too bad the manual doesn't tell you how to get the job done. Fortunately, a bit of a search here and I found out how.

Just to share the wealth, the trick is to NOT maximize the parent window of PT, but rather expand it to cover both monitors. Then arrange the various windows however you want. Alt+F4 to close the application, and then PT will remember the arrangement.

Before I got the the two new monitors, I moved my current PT monitor (24" 1920x1200) to my personal rig and went 'Wow! You're not moving anywhere'. I love the Win7 easy snap side-by-side windows. That made me jump to the dual monitors before I was actually financially ready. Oh well, just a bit ahead of schedule.
__________________
Worship Leader * Producer * Guitar Man
Intel i7 3930k CPU, Gigabyte GA-X79-UD3 MB, G.Skill 16GB (DDR3 1600) RAM, WD Caviar Black 750GB HD x4
Neve 5043 Comp * Manley Dual Mic Pre * Apogee Rosetta 200
Eleven Rack (live rig and studio rig!!)
Win7 * 003R * PT 11
Reply With Quote
  #2  
Old 11-18-2010, 01:26 PM
critza critza is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Stockholm/Sweden
Posts: 356
Default Re: Dual monitors!

Ive been on Dual monitors for a while now and i am now thinking about getting a third maybe?
Dual is definetely the way to go.
__________________
PC 7980XE @ 4.2
PT 12.7 Ableton 10.0.1
Great River ME-1NV, Ehrlund EHR-M, Axiom Pro 49, Brauner Valvet, Oktavamod MXL-910, RODE NT5 with Oktavamod MJE-384K, Crane Song Trakker, SSL 611EQ, SSL X-Desk, Sennheiser HD600/650
IS Pro Double 6" Speakers, www.intelligentsound.se/
Reply With Quote
  #3  
Old 11-18-2010, 01:42 PM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: Dual monitors!

Quote:
Originally Posted by critza View Post
Ive been on Dual monitors for a while now and i am now thinking about getting a third maybe?
Dual is definetely the way to go.
Indeed. Been running dual monitors for about 3 years now. There's no way I could go back to flipping windows around all the time.

A 3rd is even nicer, if your computer supports it. Especially if you have a lot of windows open at once. It's amazing how much time you save when you don't have to drag windows around.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
  #4  
Old 11-18-2010, 01:44 PM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,855
Default Re: Dual monitors!

Once you've gone three, you'll never go back. Mine is mix left/edit center/plugs right.
Actually kicking around going QUAD to put a video window on the fourth one. OR using a separate vid out and sending the video window to the TV if I can figure out how.

http://www.southwestrecording.com/do...t/STUDIO-2.JPG
Reply With Quote
  #5  
Old 11-18-2010, 04:17 PM
VanDerGraf VanDerGraf is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Anytown, USA
Posts: 411
Default Re: Dual monitors!

Oh, the possibilities! . . . .


http://www.multi-monitors.com/
__________________
vandergraf.net

"All the truth in the world adds up to one big lie" :: Bob Dylan
¯
Reply With Quote
  #6  
Old 11-18-2010, 04:28 PM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,855
Default Re: Dual monitors!

Now you're hurting me....
Reply With Quote
  #7  
Old 11-18-2010, 04:32 PM
Hotcrazyfruit Hotcrazyfruit is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Toronto
Posts: 1,261
Default Re: Dual monitors!

Quote:
Originally Posted by critza View Post
Ive been on Dual monitors for a while now and i am now thinking about getting a third maybe?
Dual is definetely the way to go.
I must deffinatly say, 3 is amazing.

I got my waveforms on one. mix window on anoth, and midi editor on the last one. or if im not using a whole lot of midi, ill expand my mix window and get to look at like 40 channels at once

Although my monitors and adapters cost me nearly a grand on its own.

Quick pic of my setup (i know, hardly anything on the walls).

http://img99.imageshack.us/img99/6457/img0734v.jpg

Nick

PS i also do alot of gaming, i didn't buy 3 just for protools
__________________
Core i7 920 OC'ed @ 4.0 GHz (200 X 20)
12 GB Patriot Viper Extreme
Asus P6T
OCZ Agility 64 GB SSD
Hitachi 1TB 32 MB HDD
WD Caviar Black 500GB
Saphhire HD 5850
3 x 20" monitors

Eleven Rack w/ ERXP
Fender Super Champ XD
Marshall JCM2000 DSL100 Silver Edition W/ Silver Jubilee Cabinet
Reply With Quote
  #8  
Old 11-18-2010, 07:04 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,382
Default Re: Dual monitors!

Five 22" monitors here. Three over the console and two at the MIDI station. Pushed by three HD5450 ATI cards.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2021 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #9  
Old 11-18-2010, 11:57 PM
pianosound pianosound is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Turlock, Central CA
Posts: 911
Default Re: Dual monitors!

Quote:
Originally Posted by TOM@METRO View Post
Five 22" monitors here. Three over the console and two at the MIDI station. Pushed by three HD5450 ATI cards.
Well Tom,,, thats a waste!! You got 3 ATI cards,,,,,, so why not that sixth monitor?????!!!

Mike
__________________
Intel Core i7 4790K 4.0GHz | Asus Z97-Pro LGA 1150 Intel 6Gb | Corsair Vengeance Pro 32GB DDR3 2400 | Asus GT640 Silent 2 GB GDDR3 | Samsung 850 Pro SSD's, WD Caviar Black HDD's | PSU Corsair 750W ATX12V | Windows 10 | Presonus Studio One | 003R PT's 12.8 | Waves Platinum | Ivory/Piano | Berlin Woodwinds, Nocturne Solo Violin | SPITFIRE Solo Strings | EastWest Hollywood Strings, Brass, Pro Drummer, and Stormdrum 2 | VSL | Vienna Ensemble Pro | M-Audio Code 61, FaderPort 8 |
Reply With Quote
  #10  
Old 11-19-2010, 04:23 AM
critza critza is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Stockholm/Sweden
Posts: 356
Default Re: Dual monitors!

http://www.unplggd.com/uimages/unplg...24monitors.jpg

Ok here's my setup:
1st monitor plugins, second monitor ...................
__________________
PC 7980XE @ 4.2
PT 12.7 Ableton 10.0.1
Great River ME-1NV, Ehrlund EHR-M, Axiom Pro 49, Brauner Valvet, Oktavamod MXL-910, RODE NT5 with Oktavamod MJE-384K, Crane Song Trakker, SSL 611EQ, SSL X-Desk, Sennheiser HD600/650
IS Pro Double 6" Speakers, www.intelligentsound.se/
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dual Monitors w/ OS 9.x bassist Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 02-26-2003 02:32 PM
Dual Monitors in PT6 pxpx83 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-18-2003 07:55 AM
Dual Monitors? hzway Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 02-03-2003 08:45 PM
002 with dual monitors? scardanelli 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 13 09-23-2002 02:35 PM
Dual monitors mentalmusic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 07-15-2002 09:14 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com