Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-29-2017, 04:43 AM
migueldgoncalves migueldgoncalves is offline
Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Portugal
Posts: 36
Default Instrument Tracks Delay Compensation Bug

Hi guys,

I'm running PT 12.8 Standard.

Instrument tracks (with instrument inserts) don't seem to compensate for delay.

http://i.imgur.com/IlwKAmN.png

Aux tracks seem to behave fine, but as soon as I route a MIDI track to it, it kills the delay compensation.

http://i.imgur.com/esDrPY7.png

When I route multiple instrument tracks to one instrument insert, the delay compensation works properly within those routed tracks...

http://i.imgur.com/6j9gnKX.png

... But not with the other ones

http://i.imgur.com/MyS3p41.png

Anyone else experiencing this issue?

Cheers
Reply With Quote
  #2  
Old 06-29-2017, 05:14 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 21,135
Default Re: Instrument Tracks Delay Compensation Bug

Hi there. Your post was pending moderation because of the links. You need higher post count for automatic approval...
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-29-2017, 05:43 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,768
Default Re: Instrument Tracks Delay Compensation Bug

ooh .. Maxim PLugin on an instrument track while recording .. that is adding "One More Second" to the path while recording ..

"Advanced, look-ahead peak limiting" - i humbly think this plugin has too much latency to use during recording .. and it appears since this is an Instrument track that the Inserts are not being de-activated during recording ..

my .02 on that ..

i will leave the Delay Comp Q's to others until i look at your pictures a few more times ..
__________________
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD -OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 2019.6 last version
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.14.6 - PT 2019.6 Ended here ..
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #4  
Old 06-29-2017, 07:57 AM
migueldgoncalves migueldgoncalves is offline
Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Portugal
Posts: 36
Default Re: Instrument Tracks Delay Compensation Bug

I just inserted a random plugin to show the delay compensation bug.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-29-2017, 08:08 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,768
Default Re: Instrument Tracks Delay Compensation Bug

Quote:
Originally Posted by migueldgoncalves View Post
I just inserted a random plugin to show the delay compensation bug.
thats a good one too ... !!!
__________________
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD -OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 2019.6 last version
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.14.6 - PT 2019.6 Ended here ..
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #6  
Old 06-29-2017, 08:42 AM
c0c0p0ps c0c0p0ps is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: United Kingdom
Posts: 26
Default Re: Instrument Tracks Delay Compensation Bug

Looks like it could be related to an issue I posted about yesterday here http://duc.avid.com/showthread.php?t=392028

I did not check if it was correctly reporting the delay compensation, as during playback everything sounds perfectly in time. It was just when bouncing or freezing that the Kontakt was out of time.

Am back on 12.7.1 for now as I need to finish a project but will then upgrade again and investigate further.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Delay Compensation on AUX tracks - automatic mesaone Pro Tools 11 12 07-21-2020 05:29 PM
Automatic Delay Compensation - PT 12.4 - Instrument Track bug swfeathers Pro Tools 12 8 09-04-2018 09:27 AM
11.2.1: Instrument Track delay compensation problem rainsong Pro Tools 11 14 08-20-2014 03:43 PM
Delay compensation and Aux Tracks Terry Wetzel Windows 10 04-08-2012 07:19 AM
Pro Tools 9 Delay and Delay Compensation on Aux Tracks and Bussing CNSound macOS 1 01-27-2012 11:10 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:36 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com