Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control App

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-02-2023, 11:01 AM
b.riesel b.riesel is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: munich
Posts: 37
Default Control App always loses stored Layouts

Hi
I use a Dock with an S1 an an iPad running the ControlApp. When I store an Layoutvia the Control App, this storage suddenly disappears and the Layout List is empty again (the List on the iPad App). Shouldn't these be stored with the DAW-Projekt? (I work with Logic). Does anyone know help?
Best Regards
Stefan
Reply With Quote
  #2  
Old 06-07-2023, 11:23 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 4,587
Default Re: Control App always loses stored Layouts

I just tried this with PT and Logic and its working. Did you press save in logic after Store?
Reply With Quote
  #3  
Old 06-08-2023, 02:12 AM
b.riesel b.riesel is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: munich
Posts: 37
Default Re: Control App always loses stored Layouts

hi eddy
yes i did…but that occurs within the open session. i save the layout, maybe skip to another stored layout and suddenly, there‘s no more stored layout in the list.
best regards
stefan
Reply With Quote
  #4  
Old 06-08-2023, 04:34 PM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 1,127
Default Re: Control App always loses stored Layouts

Quote:
Originally Posted by b.riesel View Post
Hi
I use a Dock with an S1 an an iPad running the ControlApp. When I store an Layoutvia the Control App, this storage suddenly disappears and the Layout List is empty again (the List on the iPad App). Shouldn't these be stored with the DAW-Projekt? (I work with Logic). Does anyone know help?
Best Regards
Stefan
I've found that it is important to rename the layout (which is saved within the Logic project file).
Even just adding a random character. Otherwise it will not be updated to saved.
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx

MacStudio Ultra / LogicProX / IzotopeRX10+ / SourceConnect / MelodyneStudio5 / WAVES Mercury / NI KompleteUltimate / ProToolsUltimate / RME UFX, UFXII, Babyface / AVID S3 + DOCK / Barefoot MM27 gen2 / Barefoot FP01
Reply With Quote
  #5  
Old 06-09-2023, 11:29 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 4,587
Default Re: Control App always loses stored Layouts

We see this now and will look at it. Did this start with a EUCON update or Logic? This would help us find out where it broke?
Reply With Quote
  #6  
Old 06-09-2023, 06:12 PM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 1,127
Default Re: Control App always loses stored Layouts

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
We see this now and will look at it. Did this start with a EUCON update or Logic? This would help us find out where it broke?
Hey Eddie, if referring to my comment, it's been like this all along, but to me, it was expected.

If not, disregard.
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx

MacStudio Ultra / LogicProX / IzotopeRX10+ / SourceConnect / MelodyneStudio5 / WAVES Mercury / NI KompleteUltimate / ProToolsUltimate / RME UFX, UFXII, Babyface / AVID S3 + DOCK / Barefoot MM27 gen2 / Barefoot FP01
Reply With Quote
  #7  
Old 06-14-2023, 01:54 AM
b.riesel b.riesel is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: munich
Posts: 37
Default Re: Control App always loses stored Layouts

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
We see this now and will look at it. Did this start with a EUCON update or Logic? This would help us find out where it broke?
Hi Eddie
Thanks a lot for keeping an eye on that topic...unfortunately, I´m a Dock user only since a few month and I couldn´t say what it´s related to.
Best regards
Stefan
Reply With Quote
  #8  
Old 06-14-2023, 02:00 AM
b.riesel b.riesel is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: munich
Posts: 37
Default Re: Control App always loses stored Layouts

Quote:
Originally Posted by mattrixx View Post
I've found that it is important to rename the layout (which is saved within the Logic project file).
Even just adding a random character. Otherwise it will not be updated to saved.
What do you mean with that? Do you manually rename the File in the Package of the Logic-file?
Reply With Quote
  #9  
Old 06-14-2023, 02:43 AM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 1,127
Default Re: Control App always loses stored Layouts

Quote:
Originally Posted by b.riesel View Post
What do you mean with that? Do you manually rename the File in the Package of the Logic-file?
No, I mean you need to rename the file in the Avid Control layout. ie Store!! Rename, as you really can't just save, without renaming. When I get time I'll make a quick vid.
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx

MacStudio Ultra / LogicProX / IzotopeRX10+ / SourceConnect / MelodyneStudio5 / WAVES Mercury / NI KompleteUltimate / ProToolsUltimate / RME UFX, UFXII, Babyface / AVID S3 + DOCK / Barefoot MM27 gen2 / Barefoot FP01
Reply With Quote
  #10  
Old 06-17-2023, 12:02 AM
b.riesel b.riesel is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: munich
Posts: 37
Default Re: Control App always loses stored Layouts

thank you!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Where are layouts stored? oortone Avid Pro Mixing General Discussion 4 12-21-2023 08:30 AM
Artist mix randomly disconnects or loses layouts mid session. diamondschwin Artist Series 1 11-21-2022 08:53 AM
Layouts not stored within session karegranat Avid S4/S6 6 07-06-2021 09:32 AM
Meters View not stored correctly in Layouts Nico Berthold Avid S4/S6 4 10-22-2020 12:21 PM
Layouts in Right Control buttons JanuS Avid S1, S3, Dock and Control App 7 03-29-2018 07:41 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com