Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-14-2006, 12:34 PM
Funk Boy Lazr Funk Boy Lazr is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7
Default MIDI Latency with Virtual Instruments

Hello There,

I am currently using an original Mbox on a Mac Mini (PPC 1.42 Ghz G4) with the Native Instruments Komplete 3 bundle and Pro Tools 7.1. My keyboard controller is a M-Audio Radium 49 connected via USB.

I am having a severe latency problem from when I press a key to the triggering of a sound using a virtual instrument such as Elektrik Piano. It's getting very frustrating to play this virtual instrument, because of not having instant or a reasonably acceptable response.

Any help would be greatly appreciated. I'll mail you a cheesesteak from the City of Brotherly Love, Philadelphia.

Thanks,
Albert.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-16-2006, 05:46 AM
Funk Boy Lazr Funk Boy Lazr is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7
Default Re: MIDI Latency with Virtual Instruments

No ideas yet?? I still have the problem.

Thanks,
Albert.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-16-2006, 09:44 AM
arvid.lind arvid.lind is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: stockholm, sweden
Posts: 153
Default Re: MIDI Latency with Virtual Instruments

Have you tried to lower the buffer size? If not, try 128 or even 64.

You find it in the menu Setup > Playback Engine. Low buffersize=low latency!

good luck!


/arvid
Reply With Quote
  #4  
Old 09-18-2006, 09:08 AM
Funk Boy Lazr Funk Boy Lazr is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7
Default Re: MIDI Latency with Virtual Instruments

Thank you very much,

I will give it a try and report on the results.

Albert.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-31-2023, 03:27 PM
rogeriofurtadojr rogeriofurtadojr is offline
Member
 
Join Date: May 2023
Location: Cordoba
Posts: 3
Default Re: MIDI Latency with Virtual Instruments

Have you tried ASIO4ALL yet?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Latency of Virtual Instruments During Record erant1 Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 06-16-2008 08:03 AM
Buffer sizes and latency with virtual instruments. SixChurchStreet 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 06-16-2008 03:05 AM
Virtual instruments and latency brianf 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-06-2007 05:03 PM
MIDI Latency with Virtual Instruments Funk Boy Lazr 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 09-14-2006 12:32 PM
Virtual Instruments/Midi MusicalWonder 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 02-16-2006 06:40 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:08 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com