Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-03-2015, 01:30 PM
mrtomcat mrtomcat is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Canoga Park
Posts: 244
Default EUCON 3.3 crashes every time when launching PT 12.2

I had zero issues in PT 12.1 with Eucon 3.3 but now with PT 12.2 every time I launch it Eucon crashes. I then relaunch Eucon and everything works.

Anyone else has that issue?

--------------
Bug Report: http://protools.ideascale.com/a/dtd/205961-3779
__________________
PT Ultimate 2021.10
Nuendo 10.3
Wavelab Pro 11
UAD Satellite Octo Thunderbolt, UAD Quad Pcie
Apollo Twin Duo,
HDX Card,
2x Avid I/O Analog 16/16,
4x Artist Mix, Avid Dock, PT Control,
2019 Mac Pro 12 core, 48 gig Ram, running Big Sur,
lots of outboard gear

Last edited by jeffro; 09-11-2015 at 02:14 PM. Reason: Added bug report link.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-03-2015, 01:31 PM
simonjewel's Avatar
simonjewel simonjewel is offline
Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brooklyn NY
Posts: 295
Default Re: Eucon 3.3 crashes every time when launcing PT 12.2

Quote:
Originally Posted by mrtomcat View Post
I had zero issues in PT 12.1 with Eucon 3.3 but now with PT 12.2 every time I launch it Eucon crashes. I then relaunch Eucon and everything works.



Anyone else has that issue?

Yes, exactly the same here, driving me nuts!
__________________
Mac Pro 2x2.8 ghz Intel Zeon, 20 gig ram, Yosemite 10.10.5, Pro Tools 10,11,12.7.1, Logic Pro X 10.2, UA Apollo 16 quad, UA Octo Pcies, Dangerous Music 2 Bus, Antelope Audio Satori, Lynx Studio Hilo, Neve 542, Neve 511, API 505 DI, Bettermaker CV502. Avid Artist Mix, Avid Artist Control, Softube Console 1 mk11.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-03-2015, 03:57 PM
simonjewel's Avatar
simonjewel simonjewel is offline
Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brooklyn NY
Posts: 295
Default Re: Eucon 3.3 crashes every time when launcing PT 12.2

I have been on the phone with tech support for the last couple of hours on this issue ... There is a bug that is relevant specifically to VCA master faders by the look of it ... Has anyone noticed that the VCA's have input monitoring and record enable buttons? This should be reported as a bug today by Avid tech support ... Workaround for now, is to not use VCA's apparently, lets hope it gets fixed asap :)
__________________
Mac Pro 2x2.8 ghz Intel Zeon, 20 gig ram, Yosemite 10.10.5, Pro Tools 10,11,12.7.1, Logic Pro X 10.2, UA Apollo 16 quad, UA Octo Pcies, Dangerous Music 2 Bus, Antelope Audio Satori, Lynx Studio Hilo, Neve 542, Neve 511, API 505 DI, Bettermaker CV502. Avid Artist Mix, Avid Artist Control, Softube Console 1 mk11.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-03-2015, 04:27 PM
mrtomcat mrtomcat is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Canoga Park
Posts: 244
Default Re: Eucon 3.3 crashes every time when launcing PT 12.2

Interesting. I have HD so VCA's are my daily must haves... going to check on that when I get back to the studio. Might have to roll back to 12.1 especially since there is nothing new for us HD peeps anyway, sigh
__________________
PT Ultimate 2021.10
Nuendo 10.3
Wavelab Pro 11
UAD Satellite Octo Thunderbolt, UAD Quad Pcie
Apollo Twin Duo,
HDX Card,
2x Avid I/O Analog 16/16,
4x Artist Mix, Avid Dock, PT Control,
2019 Mac Pro 12 core, 48 gig Ram, running Big Sur,
lots of outboard gear
Reply With Quote
  #5  
Old 09-03-2015, 05:58 PM
tonepad tonepad is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: SoCal USA
Posts: 834
Default Re: Eucon 3.3 crashes every time when launcing PT 12.2

Yep seems buggy...I've had the crashes and then even the crash window showing which I can then dismiss and it goes on working OK. My biggest repeat issue is closing a PT session, quitting and relaunching with the Eucon not responding to the relaunch. I have to the use the "restart Eucon apps" option...which I've had to do in the past...mostly I think because I stress it with "removing" and "claiming" it between a Mac PT HD rig and a Win7 plain rig. I've grown used to the tweakineess of that but this is ONLY on the Win7 PT vanilla box...keeping the Mac quarantined for now.
__________________
My day job:

Wilson Dyer MPSE
Sound Supervisor: NCIS Los Angeles, CBS Television
Reply With Quote
  #6  
Old 09-03-2015, 06:00 PM
tonepad tonepad is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: SoCal USA
Posts: 834
Default Re: EUCON 3.3 crashes every time when launching PT 12.2

I should mention that in this config I use an Artist Control and Mix, but sometimes only the Control surface.
__________________
My day job:

Wilson Dyer MPSE
Sound Supervisor: NCIS Los Angeles, CBS Television
Reply With Quote
  #7  
Old 09-03-2015, 07:41 PM
mrtomcat mrtomcat is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Canoga Park
Posts: 244
Default Re: EUCON 3.3 crashes every time when launching PT 12.2

you were correct the VCA faders in 12.2 are broken...what in the world?

Anyway, rolling back to 12.1 until this is fixed.

Makes you wonder who does their QA and UAT...unbelievable
__________________
PT Ultimate 2021.10
Nuendo 10.3
Wavelab Pro 11
UAD Satellite Octo Thunderbolt, UAD Quad Pcie
Apollo Twin Duo,
HDX Card,
2x Avid I/O Analog 16/16,
4x Artist Mix, Avid Dock, PT Control,
2019 Mac Pro 12 core, 48 gig Ram, running Big Sur,
lots of outboard gear
Reply With Quote
  #8  
Old 09-03-2015, 10:30 PM
mrtomcat mrtomcat is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Canoga Park
Posts: 244
Default Re: EUCON 3.3 crashes every time when launching PT 12.2

actually I stand corrected on the VCA's they always had the input monitoring and record buttons...they just don't do anything... I rolled back to 12.1 and even looked at images of older versions and there they were...

Anyway, still hoping they will fix the eucon crash sooner than later
__________________
PT Ultimate 2021.10
Nuendo 10.3
Wavelab Pro 11
UAD Satellite Octo Thunderbolt, UAD Quad Pcie
Apollo Twin Duo,
HDX Card,
2x Avid I/O Analog 16/16,
4x Artist Mix, Avid Dock, PT Control,
2019 Mac Pro 12 core, 48 gig Ram, running Big Sur,
lots of outboard gear
Reply With Quote
  #9  
Old 09-03-2015, 11:19 PM
P_J P_J is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Finland
Posts: 299
Default Re: EUCON 3.3 crashes every time when launching PT 12.2

Quote:
Originally Posted by mrtomcat View Post
I had zero issues in PT 12.1 with Eucon 3.3 but now with PT 12.2 every time I launch it Eucon crashes. I then relaunch Eucon and everything works.

Anyone else has that issue?
Here too, every time when sessin is opened. Started after 12.2 update. After crash, reopened Eucon is solid.
Reply With Quote
  #10  
Old 09-03-2015, 11:45 PM
mrtomcat mrtomcat is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Canoga Park
Posts: 244
Default Re: EUCON 3.3 crashes every time when launching PT 12.2

correct when the session is opened, not when pt launches.
I first thought it had to do with layout settings I had saved for the session and re did them, but no go.
__________________
PT Ultimate 2021.10
Nuendo 10.3
Wavelab Pro 11
UAD Satellite Octo Thunderbolt, UAD Quad Pcie
Apollo Twin Duo,
HDX Card,
2x Avid I/O Analog 16/16,
4x Artist Mix, Avid Dock, PT Control,
2019 Mac Pro 12 core, 48 gig Ram, running Big Sur,
lots of outboard gear
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Standalone Editor Crashes Every Time When Launching No Matter What Aztechuhs1 Eleven Rack 1 02-08-2015 11:55 AM
Crashes while launching the last plug-in tobbenos 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 06-01-2010 01:20 AM
6.4 crashes when launching on new pc Minimalism 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 08-13-2009 02:51 PM
Argh Help! PT 8.03c not launching, crashes every time Worship Factory 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-15-2009 03:29 PM
7.4.2 crashes when launching whylago 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-28-2008 04:00 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:27 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com