Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control App

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #31  
Old 02-20-2023, 02:31 PM
Riversound1977 Riversound1977 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2020
Location: Buenos Aires
Posts: 15
Default Re: EUCON 2022.12 - SoftKeys YES!

Virus check, firewall chek. I tried everything.
Diferents control. Like my cellphone, etc.
__________________
Motherboard Asus Rog Strix Z590 - Intel Core i9 11900K - 32 RAM DDR4 3200mhz
HD SSD 1TB KINGSTON NV1 M2 / HD SSD 1TB SAMSUNG
Windows 11 Pro
NVidia GTX 980ti
Protools 12,5 HD / Presonus IoStation 24c
Reply With Quote
  #32  
Old 02-21-2023, 09:02 AM
swethington swethington is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Cincinnati, OH
Posts: 90
Default Re: EUCON 2022.12 - SoftKeys YES!

It seems like I'm having a similar issue (although my apologies if this is more appropriate as a new thread). When I updated Eucontrol and Pro Tools to 2022.12 a lot of my track color switch assignments stopped working. I was able to re-map most of them by using a Eucon command rather than a key command (for example, instead of 'command +' to switch between the mix/edit windows - which previously worked - I just used the corresponding Eucon command).

However one command I haven't been able to get working is recalling a specific memory location. I always have marker 33 as a bounce selection, and previously had assigned it to a track color switch on the S1 as .33. (but using the 'insert special' /p....format). This doesn't work now though, any suggestions?

If I assign the same button to a Eucon command (open system usage, for example) it works fine. Based on a previous comment I tried assigning a key command for Text Edit but that didn't work for me.

I'm on macOS 13.2.1, Pro Tools 2022.12 (rosetta), Eucontrol 2022.12.0.81, Avid S1 (firmware: 21.8.1.0).
__________________
Mac mini M1, 16 GB RAM, Ventura 13.3.1, Pro Tools 2023.3, Avid S1, UA Apollo Twin UAD-2 Satellite
Reply With Quote
  #33  
Old 02-21-2023, 09:52 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 4,313
Default Re: EUCON 2022.12 - SoftKeys YES!

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
I never uninstall....always update. And I do this once a week testing new builds ;_)
Also note....uninstalling using the Windows method can cause issues. If you must uninstall then use the Installer and select remove all.
Reply With Quote
  #34  
Old 02-21-2023, 09:57 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 4,313
Default Re: EUCON 2022.12 - SoftKeys YES!

Quote:
Originally Posted by swethington View Post
It seems like I'm having a similar issue (although my apologies if this is more appropriate as a new thread). When I updated Eucontrol and Pro Tools to 2022.12 a lot of my track color switch assignments stopped working. I was able to re-map most of them by using a Eucon command rather than a key command (for example, instead of 'command +' to switch between the mix/edit windows - which previously worked - I just used the corresponding Eucon command).

However one command I haven't been able to get working is recalling a specific memory location. I always have marker 33 as a bounce selection, and previously had assigned it to a track color switch on the S1 as .33. (but using the 'insert special' /p....format). This doesn't work now though, any suggestions?

If I assign the same button to a Eucon command (open system usage, for example) it works fine. Based on a previous comment I tried assigning a key command for Text Edit but that didn't work for me.

I'm on macOS 13.2.1, Pro Tools 2022.12 (rosetta), Eucontrol 2022.12.0.81, Avid S1 (firmware: 21.8.1.0).
A few things in this. We merged the softkey code from S6 into EuControl for more reliability going forward. Unfortunately, as S6 users more EUCON commands and not key commands we lost a feature of the LED's on always(instead of only one when the EUCON command is active) I'm looking at fixing this for the next major release.
It sounds like you have run into the Apple bug where Apps appear allowed in the accessibility settings but are actually not. This makes all keyboard shortcuts inoperable. Please manually remove EuControl and MClient and add back again to reenable.
Reply With Quote
  #35  
Old 02-21-2023, 10:39 AM
swethington swethington is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Cincinnati, OH
Posts: 90
Default Re: EUCON 2022.12 - SoftKeys YES!

Thanks so much Eddie, that did the trick! I see now that you mentioned this fix further up the thread, I must've missed it before. Always appreciate the help!

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
A few things in this. We merged the softkey code from S6 into EuControl for more reliability going forward. Unfortunately, as S6 users more EUCON commands and not key commands we lost a feature of the LED's on always(instead of only one when the EUCON command is active) I'm looking at fixing this for the next major release.
It sounds like you have run into the Apple bug where Apps appear allowed in the accessibility settings but are actually not. This makes all keyboard shortcuts inoperable. Please manually remove EuControl and MClient and add back again to reenable.
__________________
Mac mini M1, 16 GB RAM, Ventura 13.3.1, Pro Tools 2023.3, Avid S1, UA Apollo Twin UAD-2 Satellite
Reply With Quote
  #36  
Old 02-21-2023, 11:06 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 4,313
Default Re: EUCON 2022.12 - SoftKeys YES!

Quote:
Originally Posted by swethington View Post
Thanks so much Eddie, that did the trick! I see now that you mentioned this fix further up the thread, I must've missed it before. Always appreciate the help!
Were they already in the list and you had to remove them....or did you just have to add them?
Reply With Quote
  #37  
Old 02-21-2023, 11:07 AM
swethington swethington is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Cincinnati, OH
Posts: 90
Default Re: EUCON 2022.12 - SoftKeys YES!

They were there already (and toggled on), so I removed them and added them back.
__________________
Mac mini M1, 16 GB RAM, Ventura 13.3.1, Pro Tools 2023.3, Avid S1, UA Apollo Twin UAD-2 Satellite
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What versions of Pro Tools 2022 work with Eucon 2022.9 Mixmaster Rick Pro Tools 2 12-28-2022 01:13 PM
Stacking EUCON commands in SoftKeys StonehengeX Avid S4/S6 5 09-28-2016 09:40 PM
Eucon Softkeys Tech Talk MCorbin Avid S1, S3, Dock and Control App 8 02-28-2016 01:17 AM
Eucon Softkeys Tech Talk MCorbin Avid S4/S6 0 01-19-2016 08:43 AM
Eucon Software - Editing, Setting Softkeys, Touch Screen Buttons-Pages anason-records Artist Series 1 12-30-2014 08:22 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:57 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com