Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-17-2003, 05:06 PM
jeff caldwell71 jeff caldwell71 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 17
Default johnson j-station & j-edit

Anyone out there been able to have j-edit software & pro tools running @ the same time, using the midi ins & outs of the 001 interface? I am able to use the j-edit software,albeit the midi connection is not recognized at first.I must go through several error messages as well as a message saying that the midi port is not found. I then must choose midi>re-sync with j-station, then it sees the j-station & all is well.The problem then comes when I try to open pro tools & i'm not able to. I've tried to open the programs in reverse order only to have pro tools crash (an access violation has accured) when tring to open the j-edit software.I know that a workaround would probably involve a usb to midi hub but I would rather not buy anything if I don't have to. The midi ports on the 001 have worked fine with my sound canvas & my D4 daisy chained together, so I know that my midi ports work fine with pro tools open. Any help would be appreciated.
thanks Jeff
Reply With Quote
  #2  
Old 02-17-2003, 06:06 PM
Captain_Pants Captain_Pants is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 3,993
Default Re: johnson j-station & j-edit

Jeff, I know this isnt the answer you were hoping for, but the answer you were probably expecting:

I dont think you can run them both on the same system. I have tried and tried and tried, and when it came down to it, I had to run the software on another computer and PT on a seperate one. I realize many people dont have this option, but unfortunately, I think its the only way it will work. I also know that manually programming the J-Station is like learning a foreign language, so, best of luck to you.
=-Ben
__________________
Ill suffer winter alone;
ten thousand miles from home...
Reply With Quote
  #3  
Old 02-17-2003, 07:58 PM
neatguys neatguys is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: mi.
Posts: 812
Default Re: johnson j-station & j-edit

You can have them both open in sonar.Its an option in the tools section.I know this does you no good but it lets you know its possible just not in protools le.
Whats funny is when I open j edit in sonar I use the 001 midi in and outs!
__________________
Davec 1 results,32+68 at 1024 buffer,32+ 41 at 128 buffer both 24 bit
Reply With Quote
  #4  
Old 02-18-2003, 05:14 AM
gracepoint gracepoint is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 142
Default Re: johnson j-station & j-edit

I was never able to get my J-Edit to work at the same time as Pro Tools using the Digi's midi in and outs so I purchased a midiman 2X2 interface. Now I can have Pro Tools and the J-Edit open at the same time with no problems at all.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-18-2003, 08:36 PM
neatguys neatguys is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: mi.
Posts: 812
Default Re: johnson j-station & j-edit

How do you hook it up and how much are they(I want one also!) I mean the midiman interface
__________________
Davec 1 results,32+68 at 1024 buffer,32+ 41 at 128 buffer both 24 bit
Reply With Quote
  #6  
Old 02-20-2003, 05:56 PM
jeff caldwell71 jeff caldwell71 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 17
Default Re: johnson j-station & j-edit

Thanks for the feedback! Sounds like I've got to go shopping, but at least I know when I get another midi interface it should work.
At least my wife is getting hip to the fact that "just one more thing" is never the case.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-17-2003, 03:06 PM
jeff caldwell71 jeff caldwell71 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 17
Default Re: johnson j-station & j-edit

Quote:
Originally posted by gracepoint:
I was never able to get my J-Edit to work at the same time as Pro Tools using the Digi's midi in and outs so I purchased a midiman 2X2 interface. Now I can have Pro Tools and the J-Edit open at the same time with no problems at all.
<font size="2" face="Verdana, Arial">Can you believe I still haven't solved my problem. But I'm about to & I have a question, are you able to run the midiman interface say for my j-station & the digi 001 midi interface for my d4 & sound canvas? or do I need to purchase a multi i/o midi interface?
Reply With Quote
  #8  
Old 04-17-2003, 03:52 PM
Steevp Steevp is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Suffolk UK
Posts: 263
Default Re: johnson j-station & j-edit

Here's how mine is set up:

The Digi001 Midi interface controls my main sound source, a Roland XP-80.

I have a midiman2x2 USB interface controlling my J station & my Bass Pod (one on each channel)

I then got cheeky & used the Motherboards midi interface to control my Zoom GFX-8 guitar effects.

When I'm in a session I regularly have all 3 effects box editors open with no problem at all.

The key to your problem is the midiman [img]images/icons/smile.gif[/img] .. get a 4x4 tho, I wish I had..

-S.
__________________
www.Krankschaft.com

Windows7 64bit, RME UCX, Asus Z97-P, i7-4790K@4.00Ghz, 32GB Ballistix Ram, Console 1, Unity Audio Rocks, RME UCX.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
johnson j-station jeff caldwell71 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 01-04-2003 06:27 PM
002 as HD edit station ngisedigid Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 10-05-2002 12:49 AM
Johnson J-Edit with Digi 001 MIDI rusmooth 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 05-04-2002 12:58 AM
anyone using a johnson j station w/ your digi? gabadilla 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 11-21-2001 11:37 AM
Johnson J-Station with Digi 001 gracepoint 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 04-30-2001 05:26 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:59 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com