Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-19-2021, 12:04 AM
Davidwilson Davidwilson is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Australia
Posts: 175
Default D Control firmware not loading

Hi all

I have a d control that has an issue loading firmware for Main unit.

When opening peripherals and initiating the main and 2 fader packs it says firmware need updating. When i do this it stops half way and fails .

The only obvious issue is that the fader is not opperating on the focus channel.

Anyone know how to get around this issue?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-19-2021, 06:45 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,677
Default Re: D Control firmware not loading

Quote:
Originally Posted by Davidwilson View Post
Hi all

I have a d control that has an issue loading firmware for Main unit.

When opening peripherals and initiating the main and 2 fader packs it says firmware need updating. When i do this it stops half way and fails .

The only obvious issue is that the fader is not opperating on the focus channel.

Anyone know how to get around this issue?



Hi,


Have you tried resetting the units back to factory firmware.


power down. hold the solo, select and mute buttons on the first fader (To the left) and turn on whilst holding those buttons.


Now when you re-establish the units in the peripherals menu it should update the firmware i think. it will load the firmware to match your version of installed Pro Tools.


When you check the firmware in the utility menu does it says whats installed? Maybe it is installing and there's another reason the fader isn't working!





Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-19-2021, 11:38 AM
Davidwilson Davidwilson is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Australia
Posts: 175
Default Re: D Control firmware not loading

Thanks i have tried this but wont work.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Control 24 firmware Jsalam112 ICON & C|24 7 05-21-2020 05:46 AM
Firmware on D-Control SWSPHX ICON & C|24 8 04-18-2010 04:35 PM
Freeze when Loading Machine Control Dog BBQ Pro Tools M-Powered (Win) 1 01-30-2008 01:48 PM
control the loading / or not of plugins Sdesign Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 05-30-2005 03:17 PM
5.3.1 Pro Control firmware michael c ProControl, Control|24, Command|8 3 07-13-2002 04:33 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:32 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com