Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-27-2003, 09:59 PM
Lampdawg Lampdawg is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Maryland
Posts: 7
Default What\'s the best G4 to buy for PT LE Digi 002???

Hello all, Im in a crunch. I don't know which Mac to get. Is the dual 1.25 cpu a good buy? Will I see a big difference between that and a single 1.25 cpu for Digi 002???
Reply With Quote
  #2  
Old 07-27-2003, 10:19 PM
El CaCa El CaCa is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Kansas City Mo.
Posts: 280
Default Re: What\'s the best G4 to buy for PT LE Digi 002???

I havent used the single processor 1.25 but I do have the dual...It's a Monster! I swear I cant concieve all the power sitting between my legs....Many verbs, many waves, and tons of McDsp filterbanks...I've been in heaven for the last 2 months!
__________________
I am the Chupacabra!
Reply With Quote
  #3  
Old 07-27-2003, 11:56 PM
DIGIDUDE26 DIGIDUDE26 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: ca
Posts: 298
Default Re: What\'s the best G4 to buy for PT LE Digi 002???

I have the dual 1.25 and I second that notion from Ca Ca, but I have a new toy, a 12" PB and it runs PT's 6.1/Reason just perfect as well........it gives me plenty of power too, I think any Power Mac G4 will give you plenty of power for what you need. Whatever you do getting a G4 or G5 will be a good decision!
__________________
002r, Dual 1.25 G4, 1gig DDR, Dual 17 Studio Display, 12 Powerbook, HR-824's, NS-10m's Good Times!
Reply With Quote
  #4  
Old 07-28-2003, 05:53 AM
Jsalam112 Jsalam112 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Bucks County, PA
Posts: 313
Default Re: What\'s the best G4 to buy for PT LE Digi 002???

I've been running my 002 with a 12" 867 G4 PB w/640 meg ram.
It's OK for cutting...not enough for complex mixing.
In fact I still get CPU interrupts while recording with very few plugs. Add a reverb and things really slow down.
Add one or two Waves mastering plugs....forget about it.
This performance is slightly better than that I was getting on my 600 mhz iBook w/640 meg ram.
The 12" PB is a good but limited "on the go" recording scenario.
Would a dual 1.25 G4 be significantly better?

I should mention that I have an HD3 and a Mix3 system. Will I never be satisfied with the limititations of a native Pro Tools setup?
Reply With Quote
  #5  
Old 07-28-2003, 05:54 AM
Jsalam112 Jsalam112 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Bucks County, PA
Posts: 313
Default Re: What\'s the best G4 to buy for PT LE Digi 002???

I should mention that most of my interrupts occur while recording at 96K.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-28-2003, 08:03 AM
Allen Hallada Allen Hallada is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Sun Valley, ID
Posts: 6,686
Default Re: What\'s the best G4 to buy for PT LE Digi 002???

When alot of people switched to the G4 dual 1.25Ghz machines, it was one of the few times I've seen performance actually double with PTLE from the single processor systems. Dual is the way to go with 6.1 especially when running rewire plugin and programs like Reason in the background. I think you would be dissapointed with a single processor unit in either the PB or G4 tower. The last thing you want in a big session is to run out of power. You can bet that programs are just going to get more taxing on the CPU in the near future.
Personally, for the extra upgrade cost, I'd be getting a G5 dual myself.

Allen [img]images/icons/wink.gif[/img]
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi 002 not recognized by MacBook Pro - Digi CoreAudio not working GuidoC 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 08-04-2011 09:37 AM
Digi hardware - bizarre behavior - Digi you will lose this market share andre67 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 27 02-26-2010 07:45 PM
Digi TS: Problem w/current Digi Core Audio Manager Armando Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 10-11-2006 10:08 AM
Digi - Reinstalled OS, PT LE, can't reauthorize Digi 002 pack plugins OneMadSon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-04-2003 04:20 PM
Wha is the name of the digi cable to hook up Apogee digi 8+ card called??? leon777 Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 04-15-2002 02:44 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:22 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com