Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-08-2007, 06:37 PM
Brian Storm Brian Storm is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 5
Default Overloading CPU That Once Was Fine...

I have a digi002 rack on XP Pro... Intel mboard D865PERL... 2GB RAM... c: and Daudio) SATA... 3.2 P4...

Everything was fine... then one day I decided to put a 3rd SATA drive in...

I immediately lost performance on my CPU... strangely... after a reboot it works fine... and for songs without many pluggins its fine... but some songs, which previously were fine, spiraled the CPU to crashing point... all subsequent playbacks made the CPU go way high until next reboot...

I took the 3rd SATA back out and ghosted back to before this but the problem has remained ever since...

I should also mention that I have reinstalled the motherboard CD... reinstalled to Protools 7.3.1 ... re-installed all of my Waves pluggins (since it seems to be the L3 which trips the CPU overloads)... the next step I guess is reinstall windows but I'm not convinced that this amount of work will work - yet...

It's interesting that after I reboot a toublesome song plays fine sitting at 30% CPU until about 2-3 mminutes in when I see the CPU go up to 97%... after this has happened I lose all performance even on small songs that never give a problem all day (as long as they were the only ones I opened)... after the CPU has "tripped" like this I can close the song - open it up again and just leave it without any keyboard or playback... the CPU will start climbing up to 97% all on it's own... if I do this on a troublesome song after a reboot though the CPU just sits at 30% - it's fine...



Reply With Quote
  #2  
Old 07-08-2007, 08:25 PM
Gez Gez is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 31
Default Re: Overloading CPU

Hello,

You do not mention if you're recording onto this 3rd external hard drive. I think it is generally discouraged to record onto an external hard drive. I prefer to store old sessions or backup sessions onto my external Seagate drive. For recording I try and keep my secondary internal drive fairly empty and record onto this.
cheers and beers, hope that helps a little
Gez
Reply With Quote
  #3  
Old 07-08-2007, 08:44 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Overloading CPU

Posting a Sisoft Sandra Report would be helpful.

You shouldn't have the problems your having just from installling a drive.

The fact that its doing it after you ghosted it back would kind of tend to indicate that its perhaps a BIOS or system configuration problem.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #4  
Old 07-09-2007, 12:45 AM
DarylBham DarylBham is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Alabama/Georgia USA
Posts: 147
Default Re: Overloading CPU

thats all i particularly record too is my external drives, I never use my internal drive, considering i primarily used a laptop
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CPU overloading PT7.4 CS2 and MP eddiewes Pro Tools M-Powered (Win) 2 03-09-2008 04:46 AM
CPU overloading Che_Guitarra 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 11-17-2007 08:54 PM
CPU overloading, when it says 50% and not many plugs stoogee 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 09-02-2003 12:12 AM
PCI OVERLOADING OHENEBA 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 06-17-2003 08:08 AM
002 mic pres overloading (why no pad?) cii33 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 02-14-2003 09:31 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:32 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com