Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-01-2006, 07:15 AM
MorganPost MorganPost is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Toronto, Canada
Posts: 243
Default Digi Tech Support - Error For Future CS Updates

Hello Digi Tech Support,

Thought I'd send this your way as it's the only error I've been getting since updating my OS X to 10.4.4 and 10.4.5 Yes, I know you don't support this platform yet, but this is for future CS updates.

The error I'm receiving is this one:

"The operating system held off interrupts for too long. If this occurs frequently, try increasing the "H/W Buffer Size" in the Playback Engine panel. (-6093)"

I have increased it to the maximum 1024 samples and have tried using different CPU Usage Limits but the error keeps occuring.

I have done all of the recommended procedures outlined here at the Digidesign website.

This is definitely a new error/bug since updating from 10.4.3, again, which was my fault for updating before Digi supported.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 03-02-2006, 11:41 AM
MorganPost MorganPost is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Toronto, Canada
Posts: 243
Default Re: Digi Tech Support - Error For Future CS Updates

Pt. 2

Same as above but when trying to get Pro Tools to run without an error stopping audio, the other error message is this one:

"The audio device buffer underflowed. If this occurs frequently, try decreasing the "H/W Buffer Size" in the Playback Engine panel or remove other devices from the audio firewire bus.(-6085)"

Again, just something I've experienced that may be a fix for upcoming CS updates.

Thanks
Reply With Quote
  #3  
Old 03-02-2006, 01:39 PM
globaleric globaleric is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Switzerland
Posts: 376
Default Re: Digi Tech Support - Error For Future CS Update

Those error messages are discussed pretty often here and are not necessarily 10.4.5 related.
In fact, the majority here got them on supported OS levels, including myself very rarely when I was still running 10.4.2

But it could be that the latest OS X releases are increasing the probability of those messages, though. (So I didn't mean that starting this thread makes no sense)
__________________
Mac mini 2018, i7 3.2 GHz, 32G RAM, 1TB SSD
Mojave 10.14.6, PT 2020.5 Vanilla, several Waves V13 and some Massey plugins
PreSonus Quantum, Avid S1 & Control, MC Transport, Tascam HS-P82 Field Recorder
Reply With Quote
  #4  
Old 03-02-2006, 01:49 PM
DJ Insomaniac DJ Insomaniac is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 1,282
Default Re: Digi Tech Support - Error For Future CS Updates

Quote:
"The audio device buffer underflowed. If this occurs frequently, try decreasing the "H/W Buffer Size" in the Playback Engine panel or remove other devices from the audio firewire bus.(-6085)"
Are you using a PowerMac G4 with the FW800 port? There is an issue with that model that gives you this message when you have ProTools and the 002 running with a FireWire hard drive attached to any of the built-in FW ports.

Also, connecting the 002 to the front FW port on a G5 has been known to solve this issue.

Check the Answerbase, and search for "6085".

Still, you may be right, this could be an incompatibility with the software.
__________________
Sam Ejnes
Re-recording Mixer
samejnes.com | IMDb | Analog Jitter
Reply With Quote
  #5  
Old 03-02-2006, 02:28 PM
MorganPost MorganPost is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Toronto, Canada
Posts: 243
Default Re: Digi Tech Support - Error For Future CS Updates

Quote:
Are you using a PowerMac G4 with the FW800 port? There is an issue with that model that gives you this message when you have ProTools and the 002 running with a FireWire hard drive attached to any of the built-in FW ports.

Also, connecting the 002 to the front FW port on a G5 has been known to solve this issue.

Check the Answerbase, and search for "6085".

Still, you may be right, this could be an incompatibility with the software.
Thanks for your suggestions. No, I do not have the FW 800 G4 so that isn't the issue, though thanks for that suggestion.

I've tried the Answerbase but no luck with the information that came up.

"Just keep swimming, just keep swimming..."
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DIGI...Tech Support Utility error mykhal c 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 01-22-2008 07:36 PM
digi 002 future support....... broken81 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 11-29-2006 01:50 PM
digi 001. will protools 7 and future updates work? wreckthisplace 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 09-20-2005 04:49 AM
Digi Tech Support. Mp3 Option Down Error 2821 William.E.Lemuel 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-06-2003 02:08 PM
Digi: Is LE likely to see surround support in the near future? who 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 08-04-2002 04:32 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:11 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com