Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-02-2022, 04:02 PM
jamyeres jamyeres is offline
Member
 
Join Date: May 2022
Location: Sydney Australia
Posts: 1
Default AAF Import Issues: "Cannot open the selected file because it does not contain data t

I am having consistent issues with AAF imports. Each editor seems to have their own way of doing it and each way seems to have its own problems. Currently, I'm working on a show with 25min episodes, so there are a lot of clips contained in the AAF of course. Whenever I am sent an AAF the folder contains every single clip as a wav file (of course) and either no AAF file or an AAF that when imported via import session data comes up with this prompt, "Cannot open the selected file because it does not contain data that can be imported via import session data". So, if not via import session data, then how? What seems to be the issue?
It should be said, I have had ongoing issues with this clients AFFs but we had sorted it out last week and now this latest issue.
The editors are using DaVinci.
I am on ProTools 2021.12, Windows 10, 16GB, 64Bit.

I should say I am working with several editors right now and 2 out of the 5 get the AAF export down pat every time and the other three consistently send seemingly random exports - so I have to believe it's on the editor's end that this problem is occurring, though my nature is to blame myself first and see what I can do before telling the other party they aren't doing it right.

Thanks again for your continuing support it is very very much appreciated!!! But this AAF stuff is doing my head in. Is there also a set process you can send me that editors using DaVinci resolve should follow and the same for premiere when exporting AAFs for protools? that would be mighty handy! Because whenever I run an editor through it they just say "no it doesn't work like that".
Reply With Quote
  #2  
Old 08-07-2022, 08:06 AM
Schulzeedit Schulzeedit is offline
Member
 
Join Date: Aug 2022
Location: 3034 Shenandoah Dr.
Posts: 1
Default Re: AAF Import Issues: "Cannot open the selected file because it does not contain da

jamyeres - Did you ever find a solution? I am a Davinci editor and my audio person is running into the same issue.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-07-2022, 09:16 PM
smurfyou smurfyou is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 916
Default Re: AAF Import Issues: "Cannot open the selected file because it does not contain da

It might not be the editor doing something different, it could come down to different versions of Resolve. Ideally if you have several editors on the same show they'll be on the same version but you never know.

First thing to try is removing all audio transitions. That definitely should not be required but it has been an issue in the past.

The Pro Tools export preset should work but it might be worth trying an Avid AAF export as well.
__________________
~Will
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Import Session Data - Match Only Selected Tracks - Feature Request originalscottyg Pro Tools 2018 7 06-09-2020 11:36 AM
"Import Session Data" Audio File Duplicates acstctws Pro Tools 10 1 03-01-2013 03:06 PM
can't open 9.0.3 "selected ASIO audio device could not be initialized" Timbo18 Windows 2 07-28-2011 08:51 AM
Help!! Can't import the selected video file. (Pro Tools 8) elsterNJ Post - Surround - Video 2 10-27-2010 06:22 PM
"Import Session Data" tempo issues GJV 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 07-08-2009 05:57 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:11 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com