Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-24-2006, 12:11 AM
Jerry J. Jerry J. is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 11
Default I got one of the first 002\'s...

Hi, I got one of the first Digi 002's out of the factory. I had the problems that most of us early 002 owners know have to do with the DC Harness. I talked to Sweetwater and they sent me a new DC Harness, which I installed and everything seemed to be okay for awhile.

But now it's gotten back into it's old things again. Sometimes it will stick on "Validating..." and not boot up. Sometimes it will distort audio on playback. These are problems that I've seen other people have with a faulty DC Harness.

Do I need to just try go get ANOTHER DC harness? Or do I need a whole new power supply or what? I don't use the thing all that much but when I do I want it to work and it's been very unstable recently.

Any help would be appreciated. I don't want to send this thing in for a $300 repair if I can help it.

Thanks,
-Jer
Reply With Quote
  #2  
Old 01-24-2006, 06:47 AM
rocktron rocktron is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 132
Default Re: I got one of the first 002\'s...

my LE system was involuntarily upgraded to a 002R early last year due to a burglary and you'd think digi would've sorted this issue by then but no! i first got a new harness then a whole new power supply. it started acting up again recently so i got out the soldering iron and hard wired the freakin thing. hopefully that cures it once and for all.

however, i believe digidesign have been quite reasonable about replacing these parts if the unit is out of warranty as it is a fault in materials that should never have occurred in the first place.

good luck!
Reply With Quote
  #3  
Old 01-24-2006, 09:32 AM
macr0w macr0w is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Charlotte N.C.
Posts: 1,449
Default Re: I got one of the first 002\'s...

I have one of the early 002R's and (knock on wood) have had no problems out of it so far. I traded my 001 for it as soon as it came out.
__________________
Intel I7 920
Asus P6T
Digi 002R.
Command/8
PTLE 7.1 MPT
www.clearspotrecording.com
Reply With Quote
  #4  
Old 01-24-2006, 09:49 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 38,554
Default Re: I got one of the first 002\'s...

Just open the unit and exercise all the connections. Very likely that will get you going again. Meanwhile call DIGI and ask for a new harness.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 01-24-2006, 10:45 AM
WitchdoctorD WitchdoctorD is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 42
Default Re: I got one of the first 002\'s...

Something worth trying if you decide to open up the unit to re-seat the cables (and it's probably wise to actually re-seat them rather that just jiggle them around a bit). Before plugging them back in, treat them with Caig Pro-Gold spray (unless Digi specifically cautions against doing so). If the problem is in any way associated with oxidation/corrosion, this stuff works wonders to clean and protect conductive surfaces. It's probably just good preventive maintenance in any case. Good luck, hope you get the problem solved soon!
Reply With Quote
  #6  
Old 01-24-2006, 11:00 AM
Spirithunter Spirithunter is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Spencerport, NY USA
Posts: 217
Default Re: I got one of the first 002\'s...

Quote:
I have one of the early 002R's and (knock on wood) have had no problems out of it so far. I traded my 001 for it as soon as it came out.
Same here...

I keep waiting for something to happen...
Reply With Quote
  #7  
Old 01-24-2006, 11:06 AM
Studio 101 Studio 101 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 14
Default Re: I got one of the first 002\'s...

I,m on my 4th 002r and Digi has been really great about replacing my original unit as long as it was in waranty. But now I on my own, and the same thing happened again! (power harness bla bla bla bla)
So having some background in electronics I took the unit apart! I then coated (all) connectors with Gaig laboratories (Deoxit D5 Power Booster).
That was over a year ago and she's still running like a clock!
Good Luck!
Michael @ Studio 101
Reply With Quote
  #8  
Old 01-24-2006, 08:32 PM
Jerry J. Jerry J. is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 11
Default Re: I got one of the first 002\'s...

Cool, I'll try the spray. Where can I get some of this miracle stuff?
Reply With Quote
  #9  
Old 01-25-2006, 08:39 AM
WitchdoctorD WitchdoctorD is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 42
Default Re: I got one of the first 002\'s...

Give your local electronics supply place a call, or I've had great luck working with

http://www.markertek.com/

The Caig cleaners/lubes are great stuff; you may want to get a can of both the Pro-Gold and the DeOx-It. They are intended for somewhat different purposes, check out the descriptions.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can PT 8 run on two different 002's? Albert VS 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 02-13-2010 08:30 AM
USING TWO 002's pav 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 13 08-24-2009 09:43 PM
Two 002's together? Studio Tech 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 12-13-2007 06:40 PM
2 002's? edytnbch 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 08-25-2004 08:12 PM
Using 2 002's together? APinkFloydSound 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 05-30-2003 03:49 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:36 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com