Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-03-2011, 11:02 AM
Onager1286 Onager1286 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 66
Default Pro Tools mixing up Instrument Track assignments?

I've come across a strange problem when using instrument tracks. Sometimes when opening a session I'd worked on, Pro Tools will mistakenly assign an instrument module to the wrong track.

For instance, if I have midi drums, midi bass, and midi piano, when I open a session and reactivate the plugins, I'll hear the bass playing the drum notes. The plugins are still on the correct track inserts, but the Instrument View in the mix window shows that the midi is being played by a different module. I can always fix it because, in the instance of the plugin itself, there's a little name like "Kore Player Node 4-1" or something like that... so I just reassign it manually to the right node.

To give you a little more info on the situation, I can say that it's only ever happened to one track in a session (that I can think of) - it's not like a bunch of the instruments are mixed up. I can also say that I use almost exclusively with Native Instruments plugins. I don't want to necessarily implicate them as the cause of the issue, since I don't use other midi instruments. However, they are notorious for being unstable and buggy in Pro Tools.

Has anyone else had this issue? It's really irritating.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-03-2011, 11:23 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 39,428
Default Re: Pro Tools mixing up Instrument Track assignments?

From what I read here, NI doesn't play well with Pro Tools. I have never had that issue, but I don't run any NI instruments.
__________________
HP Z4 workstation, Mbox Studio
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Track assignments vanish on artist mix Toto2004 Artist Series 0 05-28-2013 05:52 AM
No track assignments to hidden tracks! zoundsabar Artist Series 0 01-10-2011 05:12 PM
Mono Instrument Track VS Stereo Instrument Track mbox2issue Tips & Tricks 8 04-20-2009 04:21 PM
Pro Tools 8 Instrument Track Problem... Uh Oh M2E Pro Tools TDM Systems (Mac) 14 12-17-2008 05:48 PM
default I/O assignments for New Track Andres Gonzalez Tips & Tricks 3 08-14-2007 07:37 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:27 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com