Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-22-2011, 02:30 PM
careyletendre careyletendre is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Canada
Posts: 37
Default I sure wish the Mix window was dock-able.

Having to cmd + = between them is a pain.

Cheers,

Carey
Reply With Quote
  #2  
Old 01-22-2011, 02:41 PM
Richard901 Richard901 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 485
Default Re: I sure wish the Mix window was dock-able.

If you using a Mac, here are two ideas.

1. Assign a mouse key to cmd + = with SteerMouse ($20). This makes it very easy to switch between the Mix and Edit windows.
30 day demo at:
http://plentycom.jp/en/steermouse/index.html
I use this all the time. I find it much faster than even using two monitors for Mix and Edit.


2.Use SizeUp ($13) to "dock" the Mix and Edit windows.
Demo at:
http://www.irradiatedsoftware.com/sizeup/



Richard
__________________
Pro Tools 2023.9
Ventura 13.6
Reply With Quote
  #3  
Old 01-22-2011, 03:02 PM
careyletendre careyletendre is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Canada
Posts: 37
Default Re: I sure wish the Mix window was dock-able.

Thanks for the tips. Yes i'm on a Mac and i will take a look at your suggestions.

Carey
Reply With Quote
  #4  
Old 01-22-2011, 03:46 PM
Bill Denton Bill Denton is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pittsburgh PA
Posts: 2,644
Default Re: I sure wish the Mix window was dock-able.

Unless I'm missing something, you can resize the windows so they are both showing, either one-on-top-one-on-bottom or side-by-side.

Another trick I use on small screens is to set the windows up so they are "cascaded" with a little bit of the "back" window showing outside the "front" window. Then you can just click the "back" window to bring it forward..
__________________
X
Note that all opinions, observations, whatever, in this post are mine, unless I'm being mean or am wrong, in which case it's somebody else's fault. I do not work for Avid (their loss)...my only relationship with Avid is that of a customer (when I'm not too poor to buy stuff, like now)...and that hot administrative assistant...that's more of a "thing" than a "relationship" (that should keep them guessing for a while...)

Just rockin'...what more is there?

Bill in Pittsburgh
Reply With Quote
  #5  
Old 01-22-2011, 04:03 PM
careyletendre careyletendre is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Canada
Posts: 37
Default Re: I sure wish the Mix window was dock-able.

Quote:
Originally Posted by Bill Denton View Post
Unless I'm missing something, you can resize the windows so they are both showing, either one-on-top-one-on-bottom or side-by-side.

Another trick I use on small screens is to set the windows up so they are "cascaded" with a little bit of the "back" window showing outside the "front" window. Then you can just click the "back" window to bring it forward..
I have been using window configurations and tiling options as a workaround.

Carey
Reply With Quote
  #6  
Old 01-22-2011, 04:43 PM
jayprotools jayprotools is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 65
Default Re: I sure wish the Mix window was dock-able.

hey peeps

on nearly all OSX programs if you hold cmd & hit the key on the left handside of the keyboard between the "shift" & "Z" keys (don't know what its called but it has these signs `~

its very close to the cmd key, it switches between windows within the app.

I find it very convenient and it works on all programs, so its easy to learn & get it into ya workflow, try it now in Safari ....

Hope it helps
Reply With Quote
  #7  
Old 01-22-2011, 05:34 PM
careyletendre careyletendre is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Canada
Posts: 37
Default Re: I sure wish the Mix window was dock-able.

Quote:
Originally Posted by jayprotools View Post
hey peeps

on nearly all OSX programs if you hold cmd & hit the key on the left handside of the keyboard between the "shift" & "Z" keys (don't know what its called but it has these signs `~

its very close to the cmd key, it switches between windows within the app.

I find it very convenient and it works on all programs, so its easy to learn & get it into ya workflow, try it now in Safari ....

Hope it helps
That's a good point but in this case there seems to be not much difference between cmd+= and cmd+`(tilde) in terms of ease of use.

I would like the mixer to dock inside the main window in the same manner as the midi editor.

Carey
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
bouncing on dock Tina Meazell Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 01-06-2009 04:15 PM
PT just bounces in dock ... help please wonderlover 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-23-2007 10:14 PM
can't wait for OSX dock? NY909 Tips & Tricks 0 11-25-2002 04:34 PM
T20 dock??? babilonburning 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 12-18-2000 03:01 PM
Media Dock with PT 5 AV Wellnitz Post - Surround - Video 6 06-01-2000 09:32 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:10 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com