Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-29-2008, 06:20 AM
rolandn rolandn is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 17
Default Pro Tools freezing/acting strange on one session only

Hi,

I have been runnning Pro Tools LE 7.3.1cs5 and Mbox2 for 2 years and all has been fine, however, I am trying to open a known working session from 3 months ago and have the following symptoms:

- session seems to have trouble loading completely as Strike plug-in sometimes freezes
- CPU usage is high
- when session finally loads and I play the track, the cursor does not move but sound does play
- when I attempt to place the cursor in a different part of the song, the cursor does not move. The song will only play from the beginning. I am also unable to highlight sections because the cursor appears immovable.

Note - I have no problems with any other sessions - it is just this one song (and it was working 3 months ago).

My system is a Digidesign approved Dell Precision 390 running Windows XP.

Thanks,

Roland
Reply With Quote
  #2  
Old 02-29-2008, 10:08 AM
rqstudio rqstudio is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,322
Default Re: Pro Tools freezing/acting strange on one session only

Sometimes the audio files end up in other places and PT has to work harder to stream them. Try "saving a copy in" and checking the box "with audio files" to a different location, and see it that works better!
__________________
www.rickqueststudio.com
Reply With Quote
  #3  
Old 03-02-2008, 09:04 AM
rolandn rolandn is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 17
Default Re: Pro Tools freezing/acting strange on one session only

Thanks - I tried your suggestion, also defragmented the disk, and copied back the PT session files from a CD backup I perform monthly. Unfortunately, no difference.

I was, however, able to salvage the session. The problem was Strike - once I removed the Strike plug-in from the instrument track, PT started behaving properly. I then inserted Strike again and all was well. I am wondering if it's due to the recent Strike exansion that was released (and installed by me) in January?

Note - I did lose my Strike Automation and all customization to the Strike patterns from the original session but at least I didn't lose the performance of the other tracks.

Thanks.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mbox 2 acting strange th0mis 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-27-2011 06:15 PM
003R acting strange? Holly73 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 12-16-2008 02:46 AM
Editing Tools acting strange remie 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 02-06-2007 04:23 PM
Need Computer Help, G4 Acting Very Strange! johnjm22 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 08-28-2005 03:56 PM
Sampletank acting strange pk_hat 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 10-28-2003 08:55 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:52 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com