Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-09-2016, 10:44 AM
Nick Namnone Nick Namnone is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: seattle
Posts: 16
Default PT 12 HD loses sync but only indicates in session window

I am running Pro Tools 12.4 on a Mac Pro (late 2013). OS 10.10.5. 3.5 GHz 6 core Intel Xeon E5. 32GB 1866MHZ DDR3.
Sync HD as clock source. HD IO 80 analog inputs/outputs. Two HDX cards.
I am having an issue where Pro Tools loses sync but doesn't indicate it on the Sync HD, The IO and there isn't a pop up error warning. The only way to know that sync is lost that I have observed is if the session window is open showing the sync set up and time code offsets. The locked light will not be green. Someone else showed told me a way to resolve it by changing the clock source. I use the Synch HD as the clock source. Their way to reset sync was to start with the last IO and make it the source and set it to internal and then work back through the IO to the Synch HD. I did a search in the DUC and didn't see this but obviously people besides me have run into it. Why am I randomly losing sync and why am I not seeing any error pop up? The front of the IO all show Loop sync.
thanks.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 12.6 loses keyboard control with Clip FX window open Interactivesound Pro Tools 12 5 10-17-2016 09:00 AM
ModDelayIII loses tempo sync after reopening session clausiii macOS 0 05-30-2012 01:31 AM
Strike 1.5 loses sync on midi export lbar11 Virtual Instruments 9 11-14-2010 07:56 AM
sync i/o loses sync in workspace minister Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 03-18-2005 02:58 PM
Digi 002 loses sync G4 Powerbook hubbellclef 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 02-14-2005 09:36 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:37 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com