Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control App

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-13-2022, 07:01 AM
marsian marsian is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Germany
Posts: 198
Default how to get back from VCA spill on S1

Hey all,

we are using two S1 and one Dock. When spilling VCAs, the VCA-master is on the Dock and we can get out of spill with a softkey, that responds to Control on the iPad.
Sometimes we use other apps on the iPad while mixing. If the Control app is not active on the iPad, there is no softkey to get out of spill.
In this case I found no way to get out of spill. No Eucon comand, no shortcut.
Does someone know to do that?

Thanks.

Cheers
Maik
__________________
PT HDN 2021.7, OMNI, SYNC HD, Dock, 2xS1, PT Control, MacPro 5,1 12core 48GB, OSX 10.14.6, BM Decklink Extreme 3D
------------
mars13.de
Reply With Quote
  #2  
Old 01-13-2022, 07:20 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,719
Default Re: how to get back from VCA spill on S1

double-tap on the SEL key of the master to get into and out of folders/VCAs (at least that's how it works on the S1 and Artists). No need for an iPad or Eucon command at all.
__________________
PTHDn 2021.12 (OSX10.14.6), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM, Xilica Neutrino, Meyersound Acheron
Reply With Quote
  #3  
Old 01-14-2022, 12:43 AM
HeAniganist HeAniganist is offline
Member
 
Join Date: Dec 2018
Location: Konstanz
Posts: 2
Default Re: how to get back from VCA spill on S1

on s1 press both nudge buttons together
Reply With Quote
  #4  
Old 01-14-2022, 01:43 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,719
Default Re: how to get back from VCA spill on S1

Ah nice, I didn't know that one was possible as well.
__________________
PTHDn 2021.12 (OSX10.14.6), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM, Xilica Neutrino, Meyersound Acheron
Reply With Quote
  #5  
Old 01-16-2022, 04:48 AM
marsian marsian is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Germany
Posts: 198
Default Re: how to get back from VCA spill on S1

Hey Fellows,

thank you for your suggestions!
I had VCA master assigned to the Dock. So "normal" unspill was not possible in that situation.
I will try nudge buttons trick next week.


Best
Maik
__________________
PT HDN 2021.7, OMNI, SYNC HD, Dock, 2xS1, PT Control, MacPro 5,1 12core 48GB, OSX 10.14.6, BM Decklink Extreme 3D
------------
mars13.de
Reply With Quote
  #6  
Old 01-16-2022, 10:03 AM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,876
Default Re: how to get back from VCA spill on S1

Quote:
Originally Posted by marsian View Post
I had VCA master assigned to the Dock. So "normal" unspill was not possible in that situation.
Well, that's confusing. It works just the same. Double tap SEL on the VCA channel to open/close. If you have the VCA master assigned to the Dock, you just do it with the SEL on the dock fader. If you are losing the VCA master, in EuControl Settings, Preferences, make sure under "Single-Master Mode" that in addition to "Assign VCA master/folder track to Dock" you have the "Lock spilled master to Dock" box checked
__________________
Pro Tools Ult 2022.4, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniS1 x 2, FireHD x 2, Dock, iPad Mac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #7  
Old 01-18-2022, 04:22 AM
marsian marsian is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Germany
Posts: 198
Default Re: how to get back from VCA spill on S1

Hello BScout,

thank you for the info.
I just didn't want to switch preferences every time I need so use a different app on the iPad.
Pressing nudge buttons works like a dream
Thanks very much.


Cheers
Maik
__________________
PT HDN 2021.7, OMNI, SYNC HD, Dock, 2xS1, PT Control, MacPro 5,1 12core 48GB, OSX 10.14.6, BM Decklink Extreme 3D
------------
mars13.de
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can we have VCA spill without the app sometime pls? Led Artist Series 0 05-06-2019 04:51 AM
Cannot spill all layouts to R Spill zone Schottlandru Avid S4/S6 5 10-29-2017 04:21 AM
Grp Spill dez811 Avid S1, S3, Dock and Control App 1 01-26-2017 07:51 PM
VCA Spill msw Avid S1, S3, Dock and Control App 2 10-19-2016 07:50 PM
S3L VCA Spill Soundrambo VENUE Live Sound Systems 8 11-04-2013 07:51 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:32 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com