Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-30-2008, 01:21 PM
solidwalnut's Avatar
solidwalnut solidwalnut is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Phoenix, AZ
Posts: 347
Default Which Power Conditioner is Quieter?

Which has quieter operation for the studio, Monster or APC supplies?

Steve
__________________
Worship Leader * Producer * Guitar Man
Intel i7 3930k CPU, Gigabyte GA-X79-UD3 MB, G.Skill 16GB (DDR3 1600) RAM, WD Caviar Black 750GB HD x4
Neve 5043 Comp * Manley Dual Mic Pre * Apogee Rosetta 200
Eleven Rack (live rig and studio rig!!)
Win7 * 003R * PT 11
Reply With Quote
  #2  
Old 07-30-2008, 01:49 PM
Mcgrathx Mcgrathx is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 48
Default

My Monster conditioner is absolutely silent - probably because it has no fans. I am not currently at home but I believe it is this model:

http://www.sweetwater.com/store/detail/PRO2500/

Michael
Reply With Quote
  #3  
Old 07-30-2008, 02:12 PM
solidwalnut's Avatar
solidwalnut solidwalnut is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Phoenix, AZ
Posts: 347
Default

Quote:
Originally Posted by Mcgrathx View Post
My Monster conditioner is absolutely silent - probably because it has no fans. I am not currently at home but I believe it is this model:

http://www.sweetwater.com/store/detail/PRO2500/

Michael
Yah, I looked at that model (yours is the 1U model, right?) I think that Monster probably has quiet operation because they're making them specifically with the studio in mind. Thanks. I read about APC's today, but I can't find any info as to if they're quiet enough for the one-room studio.

I'm looking at getting the PRO3500 or PRO5100 (2U) units. Do you have any info that says that these larger units have fans running and are louder? Thanks,

Steve
__________________
Worship Leader * Producer * Guitar Man
Intel i7 3930k CPU, Gigabyte GA-X79-UD3 MB, G.Skill 16GB (DDR3 1600) RAM, WD Caviar Black 750GB HD x4
Neve 5043 Comp * Manley Dual Mic Pre * Apogee Rosetta 200
Eleven Rack (live rig and studio rig!!)
Win7 * 003R * PT 11
Reply With Quote
  #4  
Old 07-30-2008, 02:23 PM
erthquake erthquake is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Southern California
Posts: 372
Default

The only time my Furman AR-15 makes any noise is when it's compensating for voltage changes, which is very rare:

http://www.sweetwater.com/store/detail/AR15/

It's rock solid.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need a power conditioner Legion6789 Pro Tools 9 2 06-09-2011 11:21 PM
Power Conditioner choice? pfd4 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-10-2003 12:02 AM
will a power conditioner help this? J. FO 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 10-17-2002 07:04 AM
Preferred power conditioner Parnellian 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 17 08-03-2002 09:53 AM
What's the best power conditioner for the buck??? Dodged Forgotten Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 10-01-2000 09:00 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:06 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com