Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 01-12-2022, 07:19 PM
ZEUSS ZEUSS is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 658
Default Re: Studio One 5.5 update compared to Pro Tools 2021.x

Quote:
Originally Posted by grayter1 View Post
I use them both as well. Compose in S1, mix in PT. Much like I did years ago when it was compose in Logic, mix in PT. Just about anything handles VI's better (and more of them) than PT for me. It only takes a couple of instances of Omnisphere to bring PT to its knees. YMMV, of course.

tg
Which still boggles my mind since ProTools is the industry standard with film. But yet most composers can't use it..... The power to Create???? That used to be their slogan years ago lol
__________________
10.15.7 (19H15) Mac Pro 2013 (Trashcan) 6 Core 64 gigs Ram, Red Line 16, Native Thunderbolt, ProTools Ultimate 2021.12

Macbook Pro, 2019 (15,1) 32 Gigs Ram,2.3 GHz I9 8 Core ProTools Ultimate 2021.12, Apollo 8 Silver,TwinX.
Reply With Quote
  #12  
Old 01-12-2022, 07:53 PM
arche3's Avatar
arche3 arche3 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: New York, NY
Posts: 1,150
Default Re: Studio One 5.5 update compared to Pro Tools 2021.x

The mac pro 71 works very well. Doesn't bog down using VIs.

Sent from my SM-F711U using Tapatalk
Reply With Quote
  #13  
Old 01-12-2022, 08:07 PM
grayter1 grayter1 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Woodbury, MN
Posts: 387
Default Re: Studio One 5.5 update compared to Pro Tools 2021.x

Quote:
Originally Posted by arche3 View Post
The mac pro 71 works very well. Doesn't bog down using VIs
And for what those cost, they shouldn't bog down. But my little iMac runs VI's just fine in Reaper, Ableton, Logic and S1 without spending that kind of money.

We all need to be honest. PT isn't built for VI's for a number of us users. I have hope for the new ARM systems once everything runs native.

tg
__________________
2019 iMac Retina 5K, 27-inch / 3.7 GHz 6-Core i5 / 96 GB / macOS Big Sur 11.6.1 / RME BabyFace Pro FS / SSL UF8 + UC1 / Yamaha MODX6 / Komplete S61 / Pro Tools Ultimate 2021.12 / Nuendo 11 / Reaper 6 / Komplete 13 / Omnisphere / Keyscape / Trilian
Reply With Quote
  #14  
Old 01-13-2022, 07:52 AM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 1,715
Default Re: Studio One 5.5 update compared to Pro Tools 2021.x

Quote:
Originally Posted by Justin1524 View Post
Studio One 5.5
Over 30 new features and improvements
Cost: Free to version 5 owners on up to 5 computers - Pay one price $399 (or less when on sale) no subscription. Pay again only for major versions.

Pro Tools 2021.12
A dozen bug fixes
Cost: Active subscription fee or Active Perpetual License for 1 iLok (cloud or key) $34 (monthly) up to $799 yearly depending on version/plan

Hmmmmm
In terms of being more expensive never any question


BUT to clarify S1 will cost me to upgrade from V4, and my annual PT Ultimate perpetual, with support/updates costs $399 not the $799 for a subscription
And S1 while getting better, still has a ways to go in terms mixing and editing audio.

Unfortunately for me personally the sad news IS---- I have two hardware units a Bricasti M7 reverb and an IGS Tubecore Mastering compressor which are integral in my work flow

AND S1's Pipeline plugin does no work with my Carbon interface ( after several e-mails with Presonus Support ) And they seemed unable to determine why or to give much effort And in the end they seemed willing to simply speculated it is the AVB ethernet connection for Carbon that is the problem and Presonus does not appear to be willing to address it at all .... So I am SOL
__________________
System :
Avid Carbon interface , PT Ultimate 2021.12 .....Mid 2020 iMac 27" 3.8GHz 8-core i7 10th Gen processor,,128GB 2666MHz DDR4 memory,,2TB SSD storage,,Radeon Pro 5700 XT with 16GB of GDDR6 memory,, on Catalina 10.15.7

"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...

Last edited by K Roche; 01-13-2022 at 08:34 AM.
Reply With Quote
  #15  
Old 01-15-2022, 08:59 PM
cqd cqd is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 185
Default Re: Studio One 5.5 update compared to Pro Tools 2021.x

I've been figuring out bits there this evening..
Going to port my vepro template over to it tomorrow..
Might be the end of my days with ProTools..
Reply With Quote
  #16  
Old 01-16-2022, 08:53 PM
grayter1 grayter1 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Woodbury, MN
Posts: 387
Default Re: Studio One 5.5 update compared to Pro Tools 2021.x

Quote:
Originally Posted by cqd View Post
I've been figuring out bits there this evening..
Going to port my vepro template over to it tomorrow..
Might be the end of my days with ProTools..
If I worked exclusively with music and not in Post, I would have left PT for S1 and/or Reaper a long time ago.

tg
__________________
2019 iMac Retina 5K, 27-inch / 3.7 GHz 6-Core i5 / 96 GB / macOS Big Sur 11.6.1 / RME BabyFace Pro FS / SSL UF8 + UC1 / Yamaha MODX6 / Komplete S61 / Pro Tools Ultimate 2021.12 / Nuendo 11 / Reaper 6 / Komplete 13 / Omnisphere / Keyscape / Trilian

Last edited by grayter1; 01-20-2022 at 01:57 PM.
Reply With Quote
  #17  
Old 01-18-2022, 08:46 AM
dankin dankin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Nashvillle
Posts: 508
Default Re: Studio One 5.5 update compared to Pro Tools 2021.x

Quote:
Originally Posted by grayter1 View Post
I use them both as well. Compose in S1, mix in PT. Much like I did years ago when it was compose in Logic, mix in PT. Just about anything handles VI's better (and more of them) than PT for me. It only takes a couple of instances of Omnisphere to bring PT to its knees. YMMV, of course.

tg
Same...PT performance with VI's still absolutely sucks in comparison to my other DAW's (Logic and Ableton) on the same Mac. It's still my favorite for mixing though.
__________________
2021.3.1, OS 11.6.2, MBP16 i9, 32gig of ram, 2tb internal SSD, Samsung t7 and T5 external drives,
Apollo 16mkII, Apollo Twin MkII
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Editing Bug after 2021.3 Update colinato Post - Surround - Video 36 08-12-2021 06:51 AM
Can't launch since update to 2021.6 huzzam Pro Tools 10 07-23-2021 08:16 PM
Pro Tools Ultimate 2021.6, HDX with MTRX Studio AAE-9171 errors at 96k nistades Pro Tools 9 07-14-2021 01:11 PM
Pro Tools 2021.3.1 Update Won’t Install MrOZ Pro Tools 4 04-22-2021 07:51 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:58 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com