Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-07-2010, 01:47 PM
firefox13 firefox13 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 52
Default Pro tools 8.03 white noise bursts...

I reently upgraded my pro tools 8.01 to 8.03 and I got random white noise bursts so i downgraded to 8.01 again. anyone else have this issue with an 003 rack?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-07-2010, 02:32 PM
fonografist fonografist is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 9
Default Re: Pro tools 8.03 white noise bursts...

I have the same thing, but with a 002r. Do you happen to use XP? Seems it may be connected to that...
Reply With Quote
  #3  
Old 01-07-2010, 02:36 PM
danander11 danander11 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 4,014
Default Re: Pro tools 8.03 white noise bursts...

I'm getting the 'snap, crackle & pop' every now and then...

I posted a Sandra report and a plug list in another thread, ( http://duc.digidesign.com/showthread...=258330&page=2 ), but DTS hasn't responded yet...

I think I will remove my vault and Win7 drives, and reinstall my SIIG firewire card and try that.. If that doesn't work, I'm going back to 8.0.1.
__________________
Here I am,
after time not long...
and thankful for the break,
What I found when I got there,
was that I couldn't stay away!

Hobo Shave!
Reply With Quote
  #4  
Old 01-07-2010, 04:40 PM
fran7 fran7 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 9
Default Re: Pro tools 8.03 white noise bursts...

FireFox 13 - I have a similar problem. Running DIGI 003 Rack on XP. Updated from LE 8.0 to 8.03 yesterday and experiencing white noise bursts at random across the tracks that are playing. Have immediately reverted back to 8.0 until futher info is available as to cause. Would be interested if anyone else has found out anything
Reply With Quote
  #5  
Old 01-07-2010, 05:33 PM
danander11 danander11 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 4,014
Default Re: Pro tools 8.03 white noise bursts...

Quote:
Originally Posted by danander11 View Post
I'm getting the 'snap, crackle & pop' every now and then...

I posted a Sandra report and a plug list in another thread, ( http://duc.digidesign.com/showthread...=258330&page=2 ), but DTS hasn't responded yet...

I think I will remove my vault and Win7 drives, and reinstall my SIIG firewire card and try that.. If that doesn't work, I'm going back to 8.0.1.

OK, I removed the Win7 drive, and reinstalled the SIIG 1394, disabled the onboard (TI chipped) 1394, double checked BIOS, trashed prefs, etc...

It's still kind of hinky using VI's... so I dunno. I guess it's back to an earlier version, (8.0.1 for me). That seems to have helped others..

This issue reminds me so much of the problems I had when I first went to 8.0.. since then I have changed out EVERY bit of software, and with only one exception, changed out every piece of hardware.. The single exception is the 003 itself.

DTS, can a flakey firewire port on the 003r cause the audio clock errors to trip?

Thanks!
__________________
Here I am,
after time not long...
and thankful for the break,
What I found when I got there,
was that I couldn't stay away!

Hobo Shave!
Reply With Quote
  #6  
Old 01-07-2010, 05:52 PM
zzzele zzzele is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Croatia
Posts: 13
Default Re: Pro tools 8.03 white noise bursts...

Do you have external USB drive attached and using media on them in the session? I had the same problem as you in HD 8.0.3 and copy-relinking files to internal drives solved the problem. I never had that kind of problem in previous versions of PT.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-07-2010, 06:47 PM
danander11 danander11 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 4,014
Default Re: Pro tools 8.03 white noise bursts...

Quote:
Originally Posted by zzzele View Post
Do you have external USB drive attached and using media on them in the session? I had the same problem as you in HD 8.0.3 and copy-relinking files to internal drives solved the problem. I never had that kind of problem in previous versions of PT.
Nope, Internal drives only...

I even tried changing the buffer setting to 128 but it's the same..

I made an image of the drive just prior to upping to 8.0.3, I guess I'll go back to 8.0.1 and spend the day installing the things I've added since 8.0.3... Kind of a drag but better than not working.


I don't understand it though because it worked great for awhile... I'm still dubious about the 003 though.

Digi needs to hurry and release the 004 then I'll upgrade and be done with this unit.
__________________
Here I am,
after time not long...
and thankful for the break,
What I found when I got there,
was that I couldn't stay away!

Hobo Shave!
Reply With Quote
  #8  
Old 01-07-2010, 06:56 PM
lnds lnds is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 5
Default Re: Pro tools 8.03 white noise bursts...

Same with MBox 2 Pro. White noise after recording and playback with channel crosstalks. I have to open close several times pro tools so i can work but still nothing.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-07-2010, 07:04 PM
Kris75's Avatar
Kris75 Kris75 is offline
Space Cabin Audio
 
Join Date: Aug 2002
Location: Virginia
Posts: 1,555
Default Re: Pro tools 8.03 white noise bursts...

For me raising the buffer above 64 has solved this problem

Win XP
I7 920
3 Gigs of ram
__________________
Sign up for all things....AWESOME!




Kris
May the music move you
Reply With Quote
  #10  
Old 01-07-2010, 07:19 PM
danander11 danander11 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 4,014
Default Re: Pro tools 8.03 white noise bursts...

Quote:
Originally Posted by Kris75 View Post
For me raising the buffer above 64 has solved this problem

Win XP
I7 920
3 Gigs of ram
Tried that a few times... tried lots of things actually...

I've submitted a ticket to support so we'll see.. I really don't want to have to go backwards again.

Seems like every problem I've had over the last year+ has been tied to the 003 in some way.. I really am begining to wonder about it...

DTS... if you're not going to release a 004 any time soon, how about working an upgrade path from the 003r to the 003 or even a 003+?
__________________
Here I am,
after time not long...
and thankful for the break,
What I found when I got there,
was that I couldn't stay away!

Hobo Shave!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
White noise bursts gemada Pro Tools SE and Essential (Win) 6 06-20-2011 12:51 PM
PT9 White Noise Bursts therecordinghouse Pro Tools 9 1 11-19-2010 10:12 AM
White Noise Bursts in PT9 mattytoldhatty 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 11-15-2010 05:35 PM
White Noise bursts (and clicks and pops) with Pro Tools M-Powered Essential 8 Mr.BC Pro Tools SE and Essential (Win) 5 09-22-2010 03:58 PM
White Noise Bursts with 6.1.1 LE M BOX jamieoliver 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-03-2003 10:39 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:00 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com