Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-01-2007, 01:36 PM
Ravenfrost Ravenfrost is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 3
Default Problems connecting midi device

Hello,

I have an Axiom 49 midi controller connected to my pc via USB. I bought a mbox mini with ProTools and I'm having problems configuring my midi device. I added the device with inport port being USB, and output port being USB as well. When I go into peripherals, the only midi controller types I can add are Command8, HUI, and motormix. I don't have any of these. What should I use? Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-01-2007, 01:51 PM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Problems connecting midi device

You may be confusing MIDI Controller with MIDI Control Surface, and we really need to know which part you are having trouble with (or both).

As a MIDI controller to control virtual instruments, all you would need to do is select it as the MIDI input of your MIDI or Instrument track, and select the virtual instrument that you have inserted on the instrument or aux track as the MIDI output.

Command8, HUI, and motormix, are all MIDI control surfaces and control the functionality of Pro Tools. Things like the transport (play, stop record, rewind) and the faders can be controlled by MIDI Control Surfaces.

Pro Tools only recognizes certain specific MIDI Control surfaces, and the Axiom does not count as one of those.

The Axiom has the capabilities of being a MIDI Control Surface, but not one of the ones Pro Tools recognizes exclusively. To use it as a MIDI control surface for Pro Tools, you would need to reprogram it to function like the JL Cooper MIDI control surface, and then load the JL Cooper MIDI control surface profile for Pro Tools to use.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #3  
Old 02-01-2007, 01:55 PM
Ravenfrost Ravenfrost is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 3
Default Re: Problems connecting midi device

Gotcha,

Yeah I just want to hook up my keyboard controller to pro tools. I'm not trying to use the device as a control surface, just want to use it as an instrument. So I'll try it that way. watched a tutorial that used a c8 and it just kind of screwed up my thinking. Thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-01-2007, 02:00 PM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Problems connecting midi device

I noticed you mentioned you selected the axiom as your output.

Just to clarify something; the Axiom can't be used as an "instrument" by itself. It generates no sound of it's own; it is just a controller. You will need some sort of MIDI sound module to create sound with it, either one of many virtual instrument plugins, or one of many hardware sound modules.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem connecting a device throught one of the 003 firewires PySikE 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 10-23-2010 04:08 PM
Connecting more than one MIDI device to 003 Bryce.Zabric MIDI 0 10-31-2008 08:59 AM
Connecting 003 with a DAW DEVICE Steve Rio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 09-13-2007 09:54 PM
New midi device problems ruinerr 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 10-07-2005 09:11 PM
Connecting external device to mbox branded-a-Doran 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 01-05-2004 10:54 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:41 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com