Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-16-2001, 02:55 AM
stevegalante stevegalante is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Montreal, QC (Canada)
Posts: 1,733
Default Anyone using TC Helicon Voiceprism ?

If so please tell me what are your impressions, thanks.
__________________
http://www.stevegalante.com
Reply With Quote
  #2  
Old 07-16-2001, 05:11 PM
zedhed's Avatar
zedhed zedhed is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 3,933
Default Re: Anyone using TC Helicon Voiceprism ?

If you can get hold of the backissues of these two magazines, they both have good article reviews in them on the tc helicon voice prism. sound-on-sound-april issue-
home recording magazine-May issue.
Also you may want to look here: http://www.tc-helicon.tc/
__________________
Too much blood in my drugstream

Motherboard: Gigabyte Z690 AERO D
CPU: Intel Alder Lake Core i9-12900K
CPU Cooler: Noctua NH-D15S
RAM: Corsair Vengeance DDR5 64GB (2x 32gb 5200MHz)
Drives: 2 x Samsung 980 Pro 2TB NVME PCIE 4.0 M.2 SSD (Record & Samples)
1 x Samsung 980 Pro 1TB NVME PCIE 4.0 M.2 SSD (OS Win 11 Pro)

GPU:Gigabyte GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 PCIE 4
PSU: Corsair HX Series HX850 Platinim
CASE: Fractal Define XL R2
PT 11HD (v11.3.2) Omni s/pdif <> AxeFxIII
HD 96I/O
Reply With Quote
  #3  
Old 07-17-2001, 05:52 AM
stevegalante stevegalante is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Montreal, QC (Canada)
Posts: 1,733
Default Re: Anyone using TC Helicon Voiceprism ?

I've read those articles, I just wanted some impressions from people who actually bought it !
__________________
http://www.stevegalante.com
Reply With Quote
  #4  
Old 07-17-2001, 09:58 PM
BradLyons BradLyons is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Atlanta, GA
Posts: 2,985
Default Re: Anyone using TC Helicon Voiceprism ?

While I don't own this product, I have used it quite in-depth. What are you looking to know about it? While it's no Eventide, it is definitely a big step up from the Digitech line of products in my personal opinion.
__________________
Thank you, Brad Lyons
GC PRO- Pro Accounts Manager
(404)844-9758
blyons@gcpro.com
www.theaudioprofessional.com
Reply With Quote
  #5  
Old 07-18-2001, 04:46 PM
stevegalante stevegalante is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Montreal, QC (Canada)
Posts: 1,733
Default Re: Anyone using TC Helicon Voiceprism ?

Thank you Brad, I'd like to have some impression regarding the quality of 4-voices harmonies in a standard pop-song use. What you mean by it's no Eventide ? Is there any of the Eventide products that can do that with a better quality ?
__________________
http://www.stevegalante.com
Reply With Quote
  #6  
Old 07-19-2001, 06:38 PM
Chucky Chucky is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Vancouver, BC, Canada
Posts: 86
Default Re: Anyone using TC Helicon Voiceprism ?

<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Arial">quote:<HR>Originally posted by BradLyons:
While it's no Eventide, it is definitely a big step up from the Digitech line of products in my personal opinion.<HR></BLOCKQUOTE>

It's made by the same company as those "Digitech products": IVL Technologies. The VoicePrism is just the latest incarnation of the Digitech vocalist processors but with "Digitech" scratched off and "TC Helicon" written on the front panel - TC has almost nothing to do with the product except for lending their name to it. That's not to say it's a bad product; they've moved to a faster DSP and have obviously done some significant UI upgrades. I'd love to try out the "voice modeling" features of the VoicePrism+, but haven't had a chance yet.

-C
Reply With Quote
  #7  
Old 07-21-2001, 01:26 AM
stevegalante stevegalante is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Montreal, QC (Canada)
Posts: 1,733
Default Re: Anyone using TC Helicon Voiceprism ?

I've read some comments in Harmony Central, many of them say the unit is quite noisy and timidly sounding. This last one is also the impression I've had listening to the demo video in tc helicon site. Other comments appreciated.
__________________
http://www.stevegalante.com
Reply With Quote
  #8  
Old 07-22-2001, 06:37 AM
Robert U Robert U is offline
Member
 
Join Date: Dec 1998
Location: Dubai U.A.E
Posts: 770
Default Re: Anyone using TC Helicon Voiceprism ?

An option can be using the Roland VP9000 it's REALLY great for creating harmonies.....
__________________
www.extensivemusic.com
Reply With Quote
  #9  
Old 07-22-2001, 06:39 AM
Robert U Robert U is offline
Member
 
Join Date: Dec 1998
Location: Dubai U.A.E
Posts: 770
Default Re: Anyone using TC Helicon Voiceprism ?

An option can be using the Roland VP9000 it's REALLY great for creating harmonies.....
__________________
www.extensivemusic.com
Reply With Quote
  #10  
Old 07-23-2001, 02:06 AM
stevegalante stevegalante is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Montreal, QC (Canada)
Posts: 1,733
Default Re: Anyone using TC Helicon Voiceprism ?

Didn't know that the VP9000 could be used for harmonies. Have you used it for this purpose ? What about its quality and how many harmonies can be generated ?
__________________
http://www.stevegalante.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TC Helicon macr0w 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 06-12-2005 11:27 PM
preamping a microphone with Digi002R & VoicePrism+ chal7ds 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 05-03-2005 02:09 PM
need help on routing tc helicon quintet village1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 01-30-2005 07:58 PM
VoicePrism Plus? Is it worth the money? KennyLee 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 10-28-2002 11:44 AM
voiceone vs. voiceprism studiotony 001 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-14-2002 12:16 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:32 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com