Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools SE and Essential (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-27-2010, 08:46 AM
brodel34 brodel34 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Lincoln Nebraska
Posts: 10
Default Recording Issue

I have pro tools essential and vocal studio, so I have an m-box and a pro tools usb Mic. When I want to run pro tools I have to unplug the rca cables of my speaker set up from the sound card on my computer and plug them into the m-box... extremely inconvenient.

Pro tools wont run when the m-box AND the usb Mic are plugged in at the same time but it will run if they are individually plugged in. Is this supposed to be happening? There is a headphone out on the Mic so I suppose that is so the person recording can hear themself/hear the music they are recording over. But how does the engineer at the computer hear what is going on? Do I have to unplug the Mic, close pro tools, plug in the m-box, and then restart the session every time I want to hear the recording playback? How are recording sessions set up? I know I don't want the playback playing through the speakers while the recording is taking place.... I just don't understand how a session is organized as far as hardware.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recording timing / late recording issue resolved DAWgEAR Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 0 07-17-2013 09:10 AM
Recording Issue abre Pro Tools M-Powered (Win) 2 07-02-2008 03:17 AM
recording issue... ?? help nunuk 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 11-30-2007 02:43 PM
Recording time issue, only when recording Boxingnoise 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 07-18-2006 04:07 PM
Odd Recording Issue kojinsei 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 02-25-2004 12:24 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:19 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com