Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-22-2009, 05:00 PM
lwilliam lwilliam is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Allison Park, PA (Near Pittsburgh)
Posts: 5,099
Default Send Output Meter shows track level?

I must have changed some setting...

1. I have Send A bussed to an aux track with a reverb plugin.

2. When in View/Sends A-E/Assignments, the Send A meter (when opened) shows the track level output even when the level is set to -infinity.

3. When in View/Sends A-E/Send A, the Send A meter shows no signal at all even when the Send level is all the way up.

4. In both instances adjusting the send level changes the amount of reverb heard on the track, so the signal is passing through to the aux/reverb track. The meter simply doesn't reflect the send level in either View setting.

Is this a preference in PT8 that I missed or something peculiar to my system? I don't remember sends working this way in PT7.
__________________
Larry

PT 2021; MacBookPro M1; 16GB; Spectrasonics; Native Instruments, Toontrack, Waves...too many plugins.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-22-2009, 05:54 PM
ajastudios ajastudios is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: New York/Los Angeles
Posts: 162
Default Re: Send Output Meter shows track level?

First make sure pre fader metering is not selected.

At the top of your screen click on options.

Towards the bottom you will see pre fader metering make sure this is unselected.

2. the next troubleshoot is actually on the send it self, make sure that is not in pre fader.

Also try using digi database and pref trasher.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-22-2009, 07:00 PM
lwilliam lwilliam is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Allison Park, PA (Near Pittsburgh)
Posts: 5,099
Default Re: Send Output Meter shows track level?

Thanks. That was definitely part of the problem: Under Options, Pre-fader Metering had been selected. I deselected it and the fader in Assignment mode started working normally.

After that however, when setting it to View/Sends A-E/Send A the meter still doesn't work at all in the track or in the mixer even though when I pop the meter "panel" open in that setting, it shows normal meter activity. I've never used that setting myself, so I can live without it working, but I'm now wondering if it's a PT8 bug or something on my system only...

[the P (pre-fader) button is not enabled at any point - and clicking it doesn't make the meter work in the Send A option]
__________________
Larry

PT 2021; MacBookPro M1; 16GB; Spectrasonics; Native Instruments, Toontrack, Waves...too many plugins.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-22-2009, 07:05 PM
ajastudios ajastudios is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: New York/Los Angeles
Posts: 162
Default Re: Send Output Meter shows track level?

did you download the preferences and database trasher email me at ajastudios@optonline.net and I will send it to you.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fast track pro: signal on output 2 while output level at 0 sbrunot FireWire & USB Audio Interfaces (Mac) 1 12-26-2013 04:11 PM
Send level meters displaying track volume?? simon hunt 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 04-02-2011 12:55 AM
Meter shows no level! Yongsan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 12-12-2010 02:08 PM
7.3.1 Send level meter just mirrors track level bashville Pro Tools TDM Systems (Mac) 11 01-16-2007 08:19 PM
channel level mirrored in send level meter daveh 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-01-2001 01:32 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:30 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com