Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2021

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 10-18-2021, 01:43 PM
Eric Lambert's Avatar
Eric Lambert Eric Lambert is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles
Posts: 3,130
Default Re: Apple MacoBook Pro M1 Pro & M1 Max!

These are exciting machines with great capabilities.
Reply With Quote
  #12  
Old 10-18-2021, 01:52 PM
neve2254e neve2254e is offline
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Temecula
Posts: 22
Default Re: Apple MacoBook Pro M1 Pro & M1 Max!

This is exciting to me!
The real question is how long will it take Avid to be running natively on it?
There seems to be no need for a Mac Pro tower anymore?!
Will Avid make a new HD Native with DSP? Do we need DSP anymore?
Will Avid increase it's native i/o to 128 or 256? LOL I know it took them forever to give us 64.

Talking to my Apple business rep tomorrow.
Cheers
Eric
Reply With Quote
  #13  
Old 10-18-2021, 01:56 PM
massivekerry massivekerry is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Portland, OR
Posts: 233
Default Re: Apple MacoBook Pro M1 Pro & M1 Max!

Quote:
Originally Posted by neve2254e View Post
This is exciting to me!
The real question is how long will it take Avid to be running natively on it?
There seems to be no need for a Mac Pro tower anymore?!
Will Avid make a new HD Native with DSP? Do we need DSP anymore?
Will Avid increase it's native i/o to 128 or 256? LOL I know it took them forever to give us 64.

Talking to my Apple business rep tomorrow.
Cheers
Eric
It's great, but 64 GB of RAM still isn't enough for serious sampled-orchestral scoring, so looks like I'll keep waiting for a silicon Mac Pro, so that maybe we'll have the ability to boost the RAM
__________________
Kerry Smith
http://apothekerry.com

12-core 3.46GHz Cheese Grater, 64GB RAM, HD | Native, HD I/O
Reply With Quote
  #14  
Old 10-18-2021, 01:57 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 22,560
Default Re: Apple MacoBook Pro M1 Pro & M1 Max!

Quote:
Originally Posted by neve2254e View Post
The real question is how long will it take Avid to be running natively on it?
I would be shocked if not within 2021, as in should not be a long wait.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #15  
Old 10-18-2021, 02:19 PM
neve2254e neve2254e is offline
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Temecula
Posts: 22
Default Re: Apple MacoBook Pro M1 Pro & M1 Max!

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
I would be shocked if not within 2021, as in should not be a long wait.
Makes sense.. Avid has had time with the first generation M1chips. We all knew this Mac Book Pro was coming.
Reply With Quote
  #16  
Old 10-18-2021, 03:35 PM
Obsidian Dragon Obsidian Dragon is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Los Angeles, CA
Posts: 4,242
Default Re: Apple MacoBook Pro M1 Pro & M1 Max!

Quote:
Originally Posted by Tweakhead View Post
p.s. I like the title of this thread . . . "Macobook", except it should be changed to "Wackobook".
Good catch. I just corrected the typo.
__________________
Obsidian Dragon
MacBookPro14,3 - Intel Core i7 3.1 GHz, 16 GB
MacOS 11.6 running Protools 2021.10
Reply With Quote
  #17  
Old 10-18-2021, 03:37 PM
Obsidian Dragon Obsidian Dragon is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Los Angeles, CA
Posts: 4,242
Default Re: Apple MacoBook Pro M1 Pro & M1 Max!

Quote:
Originally Posted by massivekerry View Post
It's great, but 64 GB of RAM still isn't enough for serious sampled-orchestral scoring, so looks like I'll keep waiting for a silicon Mac Pro, so that maybe we'll have the ability to boost the RAM
Probably true for those of you using sample based orchestral arrangements that need to be loaded into RAM. I've been using 16 GB RAM for the past few years and just happy that 64GB is now an option.
__________________
Obsidian Dragon
MacBookPro14,3 - Intel Core i7 3.1 GHz, 16 GB
MacOS 11.6 running Protools 2021.10

Last edited by Obsidian Dragon; 10-19-2021 at 12:02 AM.
Reply With Quote
  #18  
Old 10-18-2021, 03:40 PM
Obsidian Dragon Obsidian Dragon is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Los Angeles, CA
Posts: 4,242
Default Re: Apple MacoBook Pro M1 Pro & M1 Max!

Quote:
Originally Posted by Tweakhead View Post
but a notch in the screen for the camera ?!
wtf is their design team thinking ?
it's possibly the most idiotic design flaw Apple have ever come up with, and they've certainly been a consistent provider.
any faves ?

I'd rather have an ugly clip-on camera than that. remember those ?
absolute deal killer for me.
and what happens to menus in that area ?
imagine watching a fullscreen movie with a notch in the top.
According to the apple announcement, the menus will automatically adjust to avoid the notch, so menus should not be affected. I agree it is somewhat unsightly, but this is not a show stopper for me.
__________________
Obsidian Dragon
MacBookPro14,3 - Intel Core i7 3.1 GHz, 16 GB
MacOS 11.6 running Protools 2021.10
Reply With Quote
  #19  
Old 10-18-2021, 04:39 PM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 1,547
Default Re: Apple MacoBook Pro M1 Pro & M1 Max!

Quote:
Originally Posted by Tweakhead View Post
but a notch in the screen for the camera ?!
wtf is their design team thinking ?
it's possibly the most idiotic design flaw Apple have ever come up with, and they've certainly been a consistent provider.
any faves ?

I'd rather have an ugly clip-on camera than that. remember those ?
absolute deal killer for me.
and what happens to menus in that area ?
imagine watching a fullscreen movie with a notch in the top.

p.s. I like the title of this thread . . . "Macobook", except it should be changed to "Wackobook".
Humm ??
Considering that there is nothing in my Finder menu header or on the browsers I use that is in the center where the camera is .. And the Apps open below the menu bar ? Kinda doesn't really sound like an issue ? So I would think it more a design decision rather than a "flaw" But hey to each their own ..
__________________
System :
Avid Carbon interface , PT Ultimate 2021.10 .....Mid 2020 iMac 27" 3.8GHz 8-core i7 10th Gen processor,,128GB 2666MHz DDR4 memory,,2TB SSD storage,,Radeon Pro 5700 XT with 16GB of GDDR6 memory,, on Catalina 10.15.7

"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...

Last edited by K Roche; 10-18-2021 at 05:02 PM.
Reply With Quote
  #20  
Old 10-18-2021, 05:01 PM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,434
Default Re: Apple MacoBook Pro M1 Pro & M1 Max!

++1

#19 Report Post
Unread Today, 10:39 PM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is online now
Member

Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 1,482
Default Re: Apple MacoBook Pro M1 Pro & M1 Max!
Quote:
Originally Posted by Tweakhead View Post
but a notch in the screen for the camera ?!
wtf is their design team thinking ?
it's possibly the most idiotic design flaw Apple have ever come up with, and they've certainly been a consistent provider.
any faves ?

I'd rather have an ugly clip-on camera than that. remember those ?
absolute deal killer for me.
and what happens to menus in that area ?
imagine watching a fullscreen movie with a notch in the top.

p.s. I like the title of this thread . . . "Macobook", except it should be changed to "Wackobook".
Humm seems like a 1st world tempest in a teapot
You do realize that there is nothing in the menu header on Finder or most browsers that is in the center where the camera is ? And that Apps open below the menu bar ????
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
apple-m "mute region" clash with finder apple-m "minimize" wez 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 06-12-2007 06:19 AM
any wabsite for apple accessories (international)& not apple.com sandman General Discussion 0 04-21-2001 07:46 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com